Stig-André Berge:

Forteller om farens drap på stemoren

- Det var en skam.

ÅPNER OPP: I et nytt intervju hos «Skavlan» åpner bryter Stig-André Berge opp om den mørke tragedien som rammet familien. Foto: NTB scanpix
ÅPNER OPP: I et nytt intervju hos «Skavlan» åpner bryter Stig-André Berge opp om den mørke tragedien som rammet familien. Foto: NTB scanpix Vis mer
Publisert

I et intervju med «Skavlan» på TV 2 fredag kveld, åpner bryter Stig-André Berge (35) seg opp om boken «Stig-André Berge - et bryterliv».

35-åringen har tidligere vært åpen om tapet av moren, og i kveldens intervju snakker Stig-André åpenhjertig om en, frem til nå, ukjent mørk tragedie i familien.

6. juni 2015 drepte Stig-Andrés far sin nye kone, bryternes stemor.

Skam

Samme dag skulle det norske bryteesset være toastmester i bryllup, og det var på vei inn i kirken at meldingen om at en kvinne var drept i Stig-Andrés borettslag på Rødtvet i Oslo tikket inn.

BRYTEESS: Stig-André Berge imponerer stadig på matta. Selv innrømmer han at livet ikke alltid har vært like enkelt. Foto: NTB Scanpix
BRYTEESS: Stig-André Berge imponerer stadig på matta. Selv innrømmer han at livet ikke alltid har vært like enkelt. Foto: NTB Scanpix Vis mer

- Jeg sendte meldinger med broren min frem og tilbake. Så fikk jeg vite at det var kona til pappa som var død og at det var pappa som var mistenkt. Han var tatt med til sykehus fordi han hadde forsøkt å ta sitt eget liv også, forteller 35-åringen åpenhjertig hos «Skavlan», ifølge TV 2.

I boken omtales det detaljert og bredt i kapittelet «Drapet i nabolaget».

- Det var en form for skam, at det hadde skjedd i min familie. Min trygge familie, sier bryteren videre i intervjuet og legger til at han lenge var redd for å bli spurt om farens drap.

Faren erkjente handlingen og ble senere dømt for drapet på sin pleietrengende kone, som i 2013 ble lam fra livet og ned etter en mislykket ryggoperasjon.

Tor Kjærvik var farens advokat i straffesaken. Overfor VG har han bekreftet at innholdet i boken er godkjent.

- Min klient har godkjent innholdet i boken og kjenner også til at Stig-André skal snakke om den på «Skavlan» fredag, sier Kjærvik til avisen, ifølge Dagbladet.

GIFT: Stig-André Berge er gift med Rosell Utne. Sammen har de sønnen Nicklas. Foto: Andreas Fadum, Se og Hør
GIFT: Stig-André Berge er gift med Rosell Utne. Sammen har de sønnen Nicklas. Foto: Andreas Fadum, Se og Hør Vis mer

Mistet moren

Stig-André Berge har ved flere anledninger delt av seg om vanskelige tider i livet, som da hans mor Anne Elisabeth Berge døde av kreft få måneder før OL i Rio, bare 61 år gammel.

- Mamma hadde vært kreftsyk en stund, men vi trodde at hun var kommet over den verste kneika. Under et treningsopphold i Tyrkia fikk jeg telefon om at mamma var innlagt på sykehus og at det var kritisk. Jeg reiste hjem for å ta farvel. Tre dager senere døde hun. For første gang trente jeg ikke på fem dager. Livet mitt falt på mange måter i grus. Vi hadde et veldig nært forhold. Jeg var en mammadalt, har han tidligere uttalt til Se og Hør.

- Hva legger du i det?

- Hun var min private sponsor, den som sørget for at jeg hadde midler til å drive idrett på heltid. Hun bodde i nærheten, og vasket alltid treningstøyet mitt. Ikke fordi jeg ba om det, men fordi hun syntes jeg skulle bruke tiden på å bli en enda bedre bryter.

- Mamma var snill, men bestemt. Når jeg tok sølv eller bronse, sa hun alltid: «Det ble jo ikke gull». Hun sa det ikke for å være spydig, men for at jeg skulle beholde bakkekontakten og fokusere på neste mål, fortsatte han.

Stig-André startet med bryting fordi faren hadde gjort det, og broren drev med det.

- Jeg pleier å si at jeg er født på matta.

Likevel er det moren som har betydd aller mest.

- Jeg ligner mest på henne. Hun var vanvittig sta. Det er noe jeg har arvet. Hun hadde bondeblod og var full av pågangsmot og stahet. Det var staheten som holdt meg i gang da jeg tok OL-bronsen. Jeg ville gjøre henne stolt, selv om hun ikke fikk oppleve det.

LES OGSÅ: - Det har ikke vært så enkelt

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer