Finn Christian «Finken» Jagge:

Forteller om dødsårsaken

OL-heltens mor, Liv Jagge-Christiansen, snakker åpenhjertig om den store sorgen i denne ukens utgave av Se og Hør.

NYTT INTERVJU: Liv Jagge-Christiansen åpner opp om sønnens død i denne ukens utgave av Se og Hør. Her er «Finken» sammen med moren og faren Finn Dag i 1992. Foto: NTB Scanpix
NYTT INTERVJU: Liv Jagge-Christiansen åpner opp om sønnens død i denne ukens utgave av Se og Hør. Her er «Finken» sammen med moren og faren Finn Dag i 1992. Foto: NTB Scanpix Vis mer
Publisert

Onsdag 8. juli kom den tragiske nyheten om at idrettsstjernen og alpinisten Finn Christian «Finken» Jagge hadde gått bort, bare 54 år gammel. Både idrettsprofiler, kjendiser og det norske folk mottok det plutselige dødsfallet med stor sorg, og i etterkant har 54-åringen blitt hyllet for sine formidable prestasjoner på ski.

ÅPNER OPP: Du kan lese hele intervjuet med Liv Jagge-Christiansen i denne ukens utgave av Se og Hør. Foto: Faksimile
ÅPNER OPP: Du kan lese hele intervjuet med Liv Jagge-Christiansen i denne ukens utgave av Se og Hør. Foto: Faksimile Vis mer

Etter dødsfallet fikk Se og Hør opplyst fra familien at Jagge ble akutt syk for om lag fire uker siden, og at han dermed ble lagt inn på Ullevål sykehus. Tilstanden skal ha forverret seg i dagene før han gikk bort.

I denne ukens utgave av Se og Hør forteller OL-heltens mor, Liv Jagge-Christiansen (77), åpenhjertig om sønnens sykdom og død.

- Vi trodde det gikk riktig vei. Han var hjemme i to dager etter at han ble akutt syk for en måneds tid siden, sier hun.

Det var« Finken»s kone Trine-Lise Jagge (48) som delte dødsbudskapet på Facebook onsdag 8. juli. Sammen hadde de barna Otilie (21) og Finkus (16).

DØDE 8. JULI: Den tidligere alpinisten ble 54 år gammel. Bilder: NTB Scanpix Vis mer

Komplikasjoner

Ifølge mora ble sønnen innlagt på sykehus med tarmslyng, og senere skal det ha oppstått komplikasjoner. Tarmslyng er en alvorlig og smertefull tilstand, og Jagge-Christiansen sier at sønnen kjempet seg gjennom første del av sykdommen, men han ble stadig verre.

Nå er 77-åringen i dyp sorg etter sønnens bortgang.

MANN OG KONE: Finn Christian Jagge var gift med kona Trine-Lise, og sammen hadde de to barn. Her er de fotografert i 2010. Foto: NTB Scanpix
MANN OG KONE: Finn Christian Jagge var gift med kona Trine-Lise, og sammen hadde de to barn. Her er de fotografert i 2010. Foto: NTB Scanpix Vis mer

- Han hadde alltid en god replikk på lager, og det hadde han etter sin far, Finn Dag. Han gikk dessverre også bort altfor tidlig av kreft i bukspyttkjertelen. Han ble bare 55 år, sier Jagge-Christiansen til Se og Hør.

Det var som nevnt «Finken»s kone Trine-Lise Jagge som bekreftet dødsfallet på Facebook onsdag 8. juli.

«Vår største kjærlighet, vår største helt og klippe. Verdens beste Pappa og verdens beste MesterHubby, døde i dag. Det er ubeskrivelig vondt og vi er helt knust», skrev hun i det hjerteskjærende innlegget.

I SORG: Finn Christian Jagge sammen med Trine Haltvik og programleder Dag Erik Pedersen etter seieren i «Mesternes mester» i 2011. Foto: Morten Eik / Se og Hør
I SORG: Finn Christian Jagge sammen med Trine Haltvik og programleder Dag Erik Pedersen etter seieren i «Mesternes mester» i 2011. Foto: Morten Eik / Se og Hør Vis mer

Hyllet

Etter at dødsfallet ble kjent onsdag i forrige uke, har flere av 54-åringens nærmeste venner og kolleger delt sine kondolanser, om det de omtaler som et «nitrist» og «sjokkerende» dødsfall.

Blant dem var «Mesternes mester»-programleder Dag Erik Pedersen (61). Jagge deltok nemlig i den kjente TV-konkurransen i 2011, der han stakk av med førsteplassen.

Pedersen var full av lovord om den avdøde idrettshelten da Se og Hør snakket med ham i forrige uke.

- Vi møttes her og der opp gjennom, og det var alltid hyggelig. Men jeg sitter nok mest av alt igjen med respekt for det idrettsmennesket han altså var. Han klarte å vinne gull i slalåm, noe bare én annen nordmann har klart etterpå. Det er helt ellevilt, sa han, og la til:

- Det betydde alt for ham å vinne. Det husker jeg selv fra innspillingen. Han vant, og ble det jeg vil beskrive som en verdig mester. Nå kan jeg bare se tilbake på minnene jeg har med ham, men jeg vil alltid huske ham som en vinner.

- Skikkelig leit

Jagge var en stor del av det norske alpineventyret fram til han ga seg i 2000. Han nådde karrierens store høydepunkt da han i 1992 tok OL-gull i slalåm i Albertville.

Etter at han la opp var han trener for kvinnelandslaget i alpint på midten av 2000-tallet, fra 2005 til 2007. Senere har han vært å se på TV-skjermen, blant annet i «Skal vi danse» i 2007 og i NRK-suksessen «Mesternes mester» i 2011.

DANSET SAMMEN: Finn Christian Jagge og Therese Cleve danset sammen i 2007. Foto: NTB Scanpix
DANSET SAMMEN: Finn Christian Jagge og Therese Cleve danset sammen i 2007. Foto: NTB Scanpix Vis mer

I «Skal vi danse» danset «Finken» seg inn til en fjerdeplass sammen med dansepartneren Therese Cleve. Hun holdt kontakten med Jagge etter deltakelsen i 2007, og fortalte til Se og Hør at dødsfallet kom som et sjokk.

- Jeg hadde et kjempegodt forhold til ham, og synes han var en helt fantastisk person. Både han og kona var flotte. Vi har hatt litt med hverandre å gjøre de siste åra, og dette er skikkelig leit, sa Cleve.

LES OGSÅ: - Vi er kjærester

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer