Finn Christian «Finken» Jagge:

Forteller om dødsårsaken

OL-heltens mor, Liv Jagge-Christiansen, snakker åpenhjertig om den store sorgen i denne ukens utgave av Se og Hør.

NYTT INTERVJU: Liv Jagge-Christiansen åpner opp om sønnens død i denne ukens utgave av Se og Hør. Her er «Finken» sammen med moren og faren Finn Dag i 1992. Foto: NTB Scanpix
NYTT INTERVJU: Liv Jagge-Christiansen åpner opp om sønnens død i denne ukens utgave av Se og Hør. Her er «Finken» sammen med moren og faren Finn Dag i 1992. Foto: NTB Scanpix Vis mer
Publisert

Onsdag 8. juli kom den tragiske nyheten om at idrettsstjernen og alpinisten Finn Christian «Finken» Jagge hadde gått bort, bare 54 år gammel. Både idrettsprofiler, kjendiser og det norske folk mottok det plutselige dødsfallet med stor sorg, og i etterkant har 54-åringen blitt hyllet for sine formidable prestasjoner på ski.

Etter dødsfallet fikk Se og Hør opplyst fra familien at Jagge ble akutt syk for om lag fire uker siden, og at han dermed ble lagt inn på Ullevål sykehus. Tilstanden skal ha forverret seg i dagene før han gikk bort.

I denne ukens utgave av Se og Hør forteller OL-heltens mor, Liv Jagge-Christiansen (77), åpenhjertig om sønnens sykdom og død.

- Vi trodde det gikk riktig vei. Han var hjemme i to dager etter at han ble akutt syk for en måneds tid siden, sier hun.

Det var« Finken»s kone Trine-Lise Jagge (48) som delte dødsbudskapet på Facebook onsdag 8. juli. Sammen hadde de barna Otilie (21) og Finkus (16).

Komplikasjoner

Ifølge mora ble sønnen innlagt på sykehus med tarmslyng, og senere skal det ha oppstått komplikasjoner. Tarmslyng er en alvorlig og smertefull tilstand, og Jagge-Christiansen sier at sønnen kjempet seg gjennom første del av sykdommen, men han ble stadig verre.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer