Fredrik Skavlan og Mikael Persbrandt:

Forteller om bråket med samboerens eks

- Føltes ikke humoristisk på det tidspunktet.

TURBULENT FORTID: Mikael Persbrandt har tidligere fortalt om en særs ubehagelig situasjon som omhandlet seg selv, ekskjæresten Maria Bonnevie og Fredrik Skavlan. Nå forteller sistnevnte sin versjon. Foto: NTB scanpix
TURBULENT FORTID: Mikael Persbrandt har tidligere fortalt om en særs ubehagelig situasjon som omhandlet seg selv, ekskjæresten Maria Bonnevie og Fredrik Skavlan. Nå forteller sistnevnte sin versjon. Foto: NTB scanpix Vis mer
Publisert

Da Mikael Persbrandt (54) lanserte sin biografi «Så som jag minnes det» i november i fjor, tok han leserne med inn i flere dypt personlige hendelser fra sitt turbulente liv.

I boka skriver den svenske skuespilleren blant annet om tiden rundt 2005, hvor det ble kjent at han ventet barn med journalisten Sanna Lundell (39), samtidig som han var forlovet med den norsk-svenske skuespilleren Maria Bonnevie (44).

Persbrandt skriver også om øyeblikket da han i 2006 fikk vite at sistnevnte var blitt sammen med den norske programlederen Fredrik Skavlan (52). Persbrandt skildrer en hendelse hvor han ruset og sjalu dro hjem til Maria Bonnevie, og konfronterte Skavlan gjennom brevsprekken.

Saken fortsetter nedenfor.

VAR KJÆRESTER: Maria Bonnevie og Mikael Persbrandt ble sammen i 1998. Foto: NTB scanpix
VAR KJÆRESTER: Maria Bonnevie og Mikael Persbrandt ble sammen i 1998. Foto: NTB scanpix Vis mer

Åpnet brevsprekken

Da hendelsen ble gjort kjent for offentligheten i fjor, ble den utgangspunkt for store overskrifter i Sverige, så vel som her hjemme i Norge. Skavlan har derimot ikke uttalt seg om episoden - før nå.

I «Søndagsintervjuet» i svenske P1 gir 54-åringen omsider sin versjon av hendelsen.

- Jeg tror både jeg og han ser humoren i den situasjonen, selv om det ikke føltes humoristisk på det tidspunktet, sier Skavlan i radiointervjuet, ifølge Expressen.

Persbrandt har skrevet i boka at han tok en taxi til der Bonnevie bodde. Koden til ytterdøra kunne han utenat, og dermed var det en enkel oppgave å ta seg opp trappeoppgangen til riktig etasje. Døra inn til leiligheten var imidlertid låst, så han åpnet brevsprekken.

- Ikke mann nok?

Selv om han ikke kunne se mennesker inne i leiligheten, kunne han høre at paret befant seg der inne. Persbrandt ropte deretter at de skulle åpne døra, hvorpå musikken ble skrudd av og lyset slukket.

Skuespilleren, som har erkjent at han «blekner av angst» over å tenke tilbake på situasjonen, insisterte videre på at døra skulle åpnes.

- Er du ikke mann nok? Tør du ikke?, skriver Persbrandt at han sa til Skavlan.

Dette kan sistnevnte i dag bekrefte.

- Jeg kan bekrefte at det var jeg ikke, sier Skavlan.

STØDIG PAR: Fredrik Skavlan og Maria Bonnevie har vært i et forhold siden 2006. De har tre barn sammen. Foto: Andreas Fadum
STØDIG PAR: Fredrik Skavlan og Maria Bonnevie har vært i et forhold siden 2006. De har tre barn sammen. Foto: Andreas Fadum Vis mer

- Ikke kult

Talkshowverten beskriver videre situasjonen som «helt bisarr».

- Det var selvsagt ikke kult der og da, men den satte jo farger på livet.

I boka har Persbrandt gitt uttrykk for skyldfølelse etter den ubehagelige episoden.

- Stakar Maria og Skavlan hadde ingen anelse om hvordan de skulle håndtere den berusede galningen på andre siden av døra. Et grenseløst menneske, en stalker, et menneske i totalt forfall. En person som dessuten virket å ha glemt at han hadde en gravid kjæreste hjemme og som skulle bli pappa noen måneder seinere. Jeg gråt og lo om hverandre, og Skavlan forsøkte vel å roe meg ned og prate meg til fornuft, men Maria viste seg ikke, skriver han.

Saken fortsetter nedenfor.

ALKOHOL: Åpenhjertig Mikael Persbrandt blir intervjuet av Fredrik Skavlan der han fortalte om sitt misbruk av blant annet alkohol. Video: NRK / Foto: Karin Törnblom / IBL Vis mer

Fredrik Skavlan og Maria Bonnevie møttes for første gang da «Engelen»-stjerna gjestet hans daværende program, «Først & sist», på starten av 2000-tallet.

Siden 2006 har de to vært kjærester, og i juli ble det kjent at paret hadde fått sitt tredje barn sammen. Skavlan har også tre barn fra tidligere forhold, og ble med dette seksbarnsfar.

Turbulent forhold

Persbrandt er på sin side i et forhold med den svenske journalisten Sanna Lundell (39). Hun er for øvrig datter av multikunstner Ulf Lundell.

I likhet med Skavlan og Bonnevie, har de opplevd familieforøkelse i løpet av 2018. I april ble de nemlig foreldre sammen for tredje gang.

At forholdet mellom Lundell og Persbrandt har vært turbulent, hersker det likevel liten tvil om.

Det svenske paret, som har vært av-og-på siden 2005, har «slått opp sikkert 20 ganger» ifølge et tidligere intervju med 39-åringen. I november 2015 skrev Dagbladet at Lundell og Persbrandt regner seg som særboere, og at de dermed bor atskilt.

LES OGSÅ: - Jeg er livredd

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer