Haddy Njie:

Forteller om alvorlig syk mor

I et innlegg på Facebook skriver NRK-programleder Haddy Njie at moren hennes ble plutselig og alvorlig syk i august.

ÅPENHJERTIG: Grunnet morens sykdom har Haddy Njie satt alle oppdrag på vent fram til jul. Foto: Audun Braastad/NTB
ÅPENHJERTIG: Grunnet morens sykdom har Haddy Njie satt alle oppdrag på vent fram til jul. Foto: Audun Braastad/NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

I et innlegg på Facebook fredag ettermiddag skriver NRK-programleder Haddy Njie (41) at moren hennes, Mona Bryhni (65), er alvorlig syk. Som følge av morens sykdom har 41-åringen satt alle oppdrag og aktiviteter på vent fram til jul.

«Takk til alle som tar kontakt om boken min, og beklager at jeg ikke har svart. Frem til jul kommer jeg ikke til å gjøre så mye annet enn å være sammen med de jeg er aller mest glad i. I august ble mamma plutselig og alvorlig syk», skriver hun i Facebook-innlegget.

Njie ga i høst ut boken «Om 101 ting å lage sammen med barna», men boklanseringen er utsatt.

«Rollene er snudd. Nå er det vi som passer på mamma. Vi forsøker å gjøre det like samvittighetsfullt som hun alltid har tatt vare på oss. Derfor har alt annet måttet vike. Blant annet boklansering. Mamma er, som alle som kjenner henne vet, sterk som en bjørn. Det går stadig fremover. Jeg er uendelig takknemlig», skriver Njie videre.

Se og Hør har fått tillatelse til å gjengi Haddy Njies innlegg. Hun har ingen ytterligere kommentarer utover innlegget.

SNAKKER UT: Haddy Njie forteller i programmet Lindmo på NRK om samtalene hun har hatt med ektemannen Trond Giske. Video: NRK Vis mer

Programleder

Haddy Njie er den eldste datteren til Mona Bryhni (65) og Musa N’Jie. De har også Lisa Aisato N'jie Solberg (39) sammen, som jobber som illustratør og barnebokforfatter.

I ettertid har foreldrene skilt seg og giftet seg på nytt på hver sin kant. Musa N’Jie har også datteren Jankeh Lion Njie (26) fra sitt andre ekteskap.

Njie vokste opp på Kolbotn utenfor Oslo, og er utdannet journalist fra Høgskolen i Oslo. 41-åringen har vært programleder i NRK i en årrekke, og har også markert seg som forfatter og låtskriver, og har dessuten stått på teaterscenen i musikalen «Les Misérables» på Folketeateret.

I juni 2019 giftet hun seg med mangeårig Ap-politiker Trond Giske (53) i en romantisk seremoni i Nidarosdomen i Trondheim. Gjestelisten var stappfull av topptunge politikernavn og andre celebriteter.

NÅ ER DE GIFT: Det var en tydelig rørt Trond Giske som fortalte om øyeblikket da han så Haddy Njie komme opp kirkegulvet i Nidarosdomen i Trondheim. Video: Elias Kr. Zahl-Pettersen Vis mer

De har vært et par siden 2014, og har datteren Maria (4) sammen, som kom til verden i mars 2016. Giske har også datteren Una fra et tidligere ekteskap.

Ga ut bok

I fjor ga Njie ut boken «Dagbok - 13. desember-13. februar» som handlet om hvordan hun og ektemannen opplevde tiden da Giske ble anklaget for upassende atferd gjennom flere varsler til Arbeiderpartiet. I boken tok hun et knallhardt oppgjør med flere sentrale politikere i partiet.

Giske beklaget at han hadde «opptrådt på en måte som enkeltpersoner har opplevd som upassende eller ubehagelig», og innrømmet overtramp ved to tilfeller. Prosessen endte med at politikeren trakk seg som nestleder i januar 2018, selv om han også motsatte seg flere av varslene og hevdet de inneholdt feilaktige påstander.

Da Giske stilte som lederkandidat i Trondheim Ap i august i år, blusset saken opp nok en gang. Det hele endte med at Giske trakk seg, og han annonserte at han ikke ville stille til gjenvalg ved stortingsvalget neste år.

LES OGSÅ: - Var helt sikker på at Maria skulle dø

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer