Nils-Ingar Aadne:

Forteller åpenhjertig om tiden etter kjærestens bortgang

- Jeg savner helt forferdelig å ha henne rundt meg her hjemme.

MISTET KJÆRESTEN: Nil-Ingar Aadne opplevde alles mareritt i september. Kjæresten Ida Eide gikk bort bare 30 år gammel. Nå snakker han ut om tiden etter hennes bortgang. Foto: Andreas Fadum / Se og Hør
MISTET KJÆRESTEN: Nil-Ingar Aadne opplevde alles mareritt i september. Kjæresten Ida Eide gikk bort bare 30 år gammel. Nå snakker han ut om tiden etter hennes bortgang. Foto: Andreas Fadum / Se og Hør Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

I begynnelsen av september kom den tragiske nyheten om at Ida Eide var gått bort, bare 30 år gammel. Langrennsløperen døde av hjertesvikt etter å ha deltatt i et mosjonsløp på Jessheim, og i midten av september ble begravelsen for henne avholdt i Lidar kirke.

Både familie, venner og kjæreste har i tiden etter uttalt hvor vanskelig det er å gå videre uten 30-åringen, og blant andre kjæresten Nils-Ingar Aadne (36) har slitt med med å ta innover seg at hun er borte.

Han var hjemme da telefonen ringte første gang. I perioden var han premiereklar med forestillingen «Den spanske flue» på Oslo Nye, og dagen det tragiske budskapet kom, skulle han ned på teateret.

I et nytt intervju med VG Helg forteller komikeren åpenhjertig om sjokkbeskjeden, og om hvordan han prøver å leve videre uten Ida.

- Sorgen kommer og går

36-åringen fikk raskt beskjed på teateret om å reise på sykehuset hvor Ida lå, og synet av kjæresten beskriver han som hardt.

Under et døgn etter at han hadde kysset henne farvel før treningsøkten, døde Ida. Tre ganger hadde de mulighet til å se henne i kapellet på sykehuset, og 36-åringen var der hver gang.

Den folkekjære komikeren legger ikke skjul på at alt var vondt i tiden som fulgte.

- På et tidspunkt ble det klart for meg at jeg måtte rydde vekk alle tingene som vitnet om hvordan hun ble revet vekk. Som kofferten hennes etter Oljemessen, den hun ikke rakk å pakke ut. Vannflasken ved siden av sengen. Sekken hennes fra løpet, som sto ute i gangen her en uke, sier han.

Det er over tre måneder siden Ida brått ble revet bort og Aadne forteller om hvordan sorgen kommer i bølger, og hvordan savnet etter kjæresten konstant er til stede.

- Det kommer i alle situasjoner. Hjemme, ute. Jeg savner helt forferdelig å ha henne rundt meg her hjemme. Det som skjedde på jobben var ikke så farlig om jeg kom hjem til henne. Sorgen kommer og går, noen ganger er det lettere, da kan jeg bruke Ida som en inspirasjon til å komme meg videre.

Saken fortsetter nedenfor.

Flytter inn med søsteren

En drøy måned etter Idas bortgang, var Nils-Ingar Aadne tilbake på scenen.

- I helga var jeg tilbake på scenen. Litt rart, veldig gøy og ikke minst utrolig godt å være der igjen. Takk til et herlig publikum som tok meg godt imot. Gleder meg til å møte flere av dere framover, skrev han i et innlegg på Instagram.

Til VG forteller komikeren hvordan han får en pause fra sorgen på scenen, og at han søker trøst i humor, ski og venner.

Huset, som Ida aldri rakk å flytte inn i, flytter 36-åringen inn i sammen med Idas søster Mari Eide (29) og hennes kjæreste Anders Gløersen (32).

I den vanskelige perioden har han tilbrakt mye tid med samboerens søster, noe han tidligere har fortalt at har vært viktig for ham i denne prosessen.

Saken fortsetter nedenfor.

Sjokket

Både Nils-Ingar og Idas lillesøster trodde det skulle gå fint etter den første telefonen. Dagen etter døde imidlertid Ida Eide på sykehuset, 30 år gammel. «Nilsi» har tidligere beskrevet det som et sjokk.

- Det setter deg helt ut av spill. Det gjorde iallfall det med meg en god stund. Så må man bearbeide det. Heldigvis har jeg et fantastisk nettverk. Ida hadde et fantastisk nettverk. Hun var ekstremt sosial med mange rundt seg, de tar vare på meg. Familien til Ida er utrolig varm, har han tidligere sagt til VG.

Sakte, men sikkert, har komikeren begynt å komme tilbake til hverdagen. Han står igjen på stand-up-scenen, og forsøker å ta en dag av gangen.

- Ettersom tiden går så er jeg i stand til å se lenger og lenger frem i tid. I starten var det helt umulig. Jeg hadde problemer med å vite hva jeg skulle samme kveld. Hva som var programmet i morgen. Det var umulig å se frem i det hele tatt. Etter hvert er det lettere å se iallfall litt lenger frem, fortalte han.

I midten av november sesongdebuterte han på Beitostølen, og det ble et følelsesladet skirenn for ham, ifølge Dagbladet.

- Jeg var veldig nervøs før start, og det ble veldig emosjonelt. I løypa kom det noen tanker, men jeg forsøkte å vri det over på å gå så fort som mulig. Og jeg lar meg inspirere av Ida, fortalte han til avisa like etter å ha fullført 15 kilometer klassisk.

LES OGSÅ: - Ulykker kan jo skje, men dette?

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer