SELVIRONISK: Kristian Valen tuller mye med seg selv og sin mye omtalte "skyteepisode" i sitt nye show "Kristian Valen - Raskere enn sitt eget beste!".  Foto: Seher.no
SELVIRONISK: Kristian Valen tuller mye med seg selv og sin mye omtalte "skyteepisode" i sitt nye show "Kristian Valen - Raskere enn sitt eget beste!". Foto: Seher.noVis mer

Forteller alt om skytingen

- Får være opp til folk hva de vil tro på, sier premiereklare Kristian Valen.

Se videointervju med Valen og smakebit fra hans nye show lenger ned i artikkelen

SEHER.NO: Onsdag er det endelig premiere på Kristian Valens (33) nye komishow "Kristian Valen - Raskere enn sitt eget beste!" på Latter på Aker Brygge.

Dette er det første showet Valen har fått regihjelp på, og det er også hans første sceneopptreden etter den mye omtalte "skyteepisoden" i fjor vår.

Hendelsen førte til at komikeren flere ganger var å se på avisenes førstesider, og mange har nok lurt på hva som egentlig skjedde i leiligheten på St. Hanshaugen den mai-kvelden.

Avslører alt

I forkant av premieren har Valen lovet å endelig fortelle alt vedrørende skyteepisoden, og under den første generalprøven mandag, holdt han det han lovet.

For i tillegg til hans mange klassiske parodier, som Morten Harket og Tore Andrè Flo, fikk publikum vitne en meget selvironisk Valen, som titt og stadig refererte til sitt lille "uhell".

Under showet legger ikke Valen demper på sin skildring fra den ville mai-natten. Blant annet forteller han villig vekk om en leopard g-streng, samt et par rosa pus-håndjern, som spilte en sentral rolle i det hele.

Og selv om han innrømmer at det med g-strengen kanskje er litt fiksjon, er delen med håndjern helt sann.

- Det med leopardsloggien, det var sånne interne greier ja, men det med håndjerna med den rosa plysjen, det er dessverre sant, humrer en småflau Valen.

- Klarer å le av det

Ifølge komikeren selv, er mye av grunnen til at han kan tulle med hendelsen, nettopp den at det kun er han som vet sannheten om det som skjedde.

- Jeg valgte å bare la det gå, og tenkte at vi bruker det når showet kommer, så forteller vi hele sannheten til publikum når du kan se de i øynene. Så får det være opp til folk hva de vil tro på, sier han.
Som komiker mener Valen det er hans og andre komikeres jobb å "kødde" med ting som skjer i media. Derfor hevder han at han heller ikke har tatt seg spesielt nær når andre har tullet med han.

-  En komikers jobb og oppgave er å ta det som skjer i media og kødde med det. Men mye av den køddingen er basert på det som står i avisene og mye av det som står i avisene er tull. Så derfor klarer jeg å le av det.

- Jeg tror nok jeg hadde sett verre på det dersom de hadde kødda med det som var fakta. Men det har faktisk ikke vært så vanskelig for meg, for jeg har visst hele veien hva som var fakta jeg, sier Valen til Seher.no.


"Kristian Valen - Raskere enn sitt eget beste!" har premiere på Latter 3. september kl. 19.30.

Har du et kjendistips? Tips oss på Seher@seher.no

LES OGSÅ: - Ingen nye kjendiser i Norge

Se videointervju med Valen nedenfor:


[obj:media:6780]