Amber Heard:

Fortalte om legningen sin: - Så innså jeg alvoret i det jeg hadde gjort

Amber Heard trodde det ikke betydde noe at hun var bifil. Det viste seg å ikke stemme.

VERRE ENN HUN TRODDE: Forrige uke var Amber Heard blant talerne på Pride & Prejudice-konferansen i New York. Der fortalte hun om tida da hun stod fram som bifil. Foto: NTB Scanpix
VERRE ENN HUN TRODDE: Forrige uke var Amber Heard blant talerne på Pride & Prejudice-konferansen i New York. Der fortalte hun om tida da hun stod fram som bifil. Foto: NTB Scanpix Vis mer
Publisert

(Seoghør.no): Det siste året har Hollywood-stjerna Amber Heard (30) skapt et utall overskrifter, etter at det ble kjent at hun hadde brutt med ektemannen Johnny Depp (53).

For noen år siden var det imidlertid en helt annen privatsak som ga Heard oppmerksomhet i media.

I et intervju med nettstedet AfterEllen i 2010 kom Heard ut av skapet, etter å ha dukket opp på et arrangement sammen med sin daværende kjæreste - kunstneren Tasya van Ree (40).

EKSEN: Amber Heard sammen med sin daværende kjæreste, Tasya van Ree, i 2010. Foto: CelebrityVibe/ Splash News/ NTB Scanpix
EKSEN: Amber Heard sammen med sin daværende kjæreste, Tasya van Ree, i 2010. Foto: CelebrityVibe/ Splash News/ NTB Scanpix Vis mer

Den gang tolket flere medier dette som at Amber Heard var lesbisk, deriblant MTV News og Huffington Post. Seinere er det imidlertid blitt klart at filmstjerna, som var i et forhold med Depp fra 2012 til 2016, er bifil.

- Så innså jeg alvoret

Da Amber Heard deltok på en konferanse i regi av tidsskiftet The Economist i New York torsdag, tok hun tilhørerne med seks og et halvt år tilbake i tid. Ifølge SkyNews fortalte 30-åringen at hun ikke tenkte så mye over legningen sin den gang.

- Når jeg hører noen snakke om at jeg kom ut av skapet, synes jeg det er morsomt siden jeg aldri var i skapet, sa hun.

Ifølge «The Danish Girl»-stjerna har hun aldri skjult seksualiteten sin, og hun understreker at hun faktisk aldri gjorde en stor greie ut av det å «komme ut». Da en journalist spurte henne om det direkte, den gangen i 2010, svarte hun bare «ærlig» og «impulsivt».

- Så innså jeg alvoret i det jeg hadde gjort, la hun til på Pride & Prejudice-konferansen.

Filmstjerna opplevde nemlig at «avsløringa» hennes gikk utover skuespillerkarrieren hennes, i negativ forstand.

- Jeg begynte å forstå hvorfor så mange mennesker - studiosjefer, regissører, rådgivere, agenter, produsenter - hvorfor alle var så beinharde på at dette ikke skulle være merkelappen som står foran navnet mitt, sa hun videre, før hun fortsatte:

- Det gikk ikke lang tid før jeg ble «åpent lesbiske» Amber Heard, fremfor skuespiller Amber Heard.

Kjente ingen andre i samme situasjon

Dette er for øvrig ikke første gang skuespilleren har snakket om utfordringene ved å være noe annet enn heterofil kvinne i Hollywood.

I et intervju med The Times i 2015, sa Heard at hun følte seg litt alene i denne posisjonen da legningen hennes ble offentlig kjent.

- På den tida visste jeg ikke om noen andre i samme situasjon som meg, som også jobbet som kvinnelig hovedrolleinnehaver, sa hun til avisa, ifølge People.

I samme intervju understreket «The Rum Diary»-stjerna at hun synes det er frustrerende at folk blir satt i bås etter hva slags legning man har.

- Jeg vil ikke måtte fornekte seksualiteten min for å være meg. Men jeg ville ikke måtte bli definert av den heller. Jeg er grunnleggende motstander av å forsøksvis endre meg selv for å være akseptabel eller populær. Jeg gir faen. Jeg kjemper, men jeg burde ikke trenge å gjøre det, sa hun den gang.

Voldsanklager, besøksforbud og pengekrangel

Det siste året er det som nevnt den opprivende skilsmissen, fremfor legningen sin, Amber Heard har fått mest oppmerksomhet for.

Nyheten om bruddet mellom henne og Johnny Depp slo ned som en bombe i Hollywood i mai 2016, og bilder av det som angivelig var en forslått Heard gikk verden rundt.

Stjerna fikk innvilget et midlertidig besøksforbud mot ektemannen, og en real mediestorm fulgte - der Heard og Depp rettet ulike anklager mot hverandre.

I august ble det inngått forlik i skilsmissesaken, og resultatet ble at Depp måtte betale sju millioner dollar - nesten 60 millioner kroner - i erstatning til Heard.

Samtidig trakk hun søknaden om besøksforbud - og voldsanklagene.

Bråket stoppet imidlertid ikke der. Da det ble kjent at hun skulle få pengesummen, var hun raskt ute med å fortelle at hver krone skulle gå til veldedige formål.

Det gjorde de også, ettersom Depp besluttet å donere pengene direkte til formålene Heard hadde valgt seg ut. Dét falt ikke i god jord hos Heard, som mente at han lurte seg unna.

- Om Johnny ønsker å endre resultatet av forliket, må vi insistere på at han donerer den fulle mengden av 57 millioner kroner til veldedighet, het det i en uttalelse fra en talsperson i Heards apparat i slutten av august.

Ved å donere pengene direkte til organisasjonene fikk Depp nemlig en slags skattelette, som vil si at han i realiteten betalte mindre penger enn hva han skulle. Ifølge uttalelsen betalte Depp bare halvparten av pengene som resultat av denne regelen.

Etter mye diskusjon og forhandling fram og tilbake mellom partenes advokater, ble skilsmissepapirene endelig signert i midten av januar i år.

SNAKKER UT I NY VIDEO: Amber Heard, skuespiller og modell, snakker nå i en ny video om partnervold. Stjerna skilte seg fra Johnny Depp tidligere i år, etter blant annet å ha anklaget ham for vold. Video: GirlGaze Vis mer

LES OGSÅ: Katy Perry koblet til ny skuespillerflamme

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer