Emily Ratajkowski:

- Fortalte ingen hva som skjedde

Modell og skuespiller Emily Ratajkowski åpner seg om intime detaljer i ny bok.

ÅPNER SEG: Emily Ratajkowski deler private detaljer i ny bok. Foto: Angela Weiss / AFP / NTB
ÅPNER SEG: Emily Ratajkowski deler private detaljer i ny bok. Foto: Angela Weiss / AFP / NTB Vis mer
Publisert

I fjor høst fortalte stjernen Emily Ratajkowski (30) om sin gryende karriere som modell og vonde erfaringer hun møtte på veien.

Ratajkowski, som ble verdenskjent i 2013 da hun stilte opp toppløs i Robin Thickes musikkvideo «Blurred Lines», åpner seg nå ytterligere i forbindelse med sin nye bok «My Body».

Flere utenlandske medier har gjengitt utdrag fra boken, blant dem The Times og Perth Now. 30-åringen mimrer blant annet tilbake til en svært uhyggelig hendelse fra da hun var yngre, hvor ungdomskjæresten skal ha presset seg på henne.

FORBAUSER: Gloria de Paula var tidligere modell, men det nye karrierevalget forbauser. Video/bilder: @glorinahdepaula / Instagram Vis mer

- Sex uten samtykke

Blant annet kommer det frem at hun «hatet seg selv for hva som skjedde da hun var 15», og innrømmer at hun seinere «hadde sex med personen da hun var for full til å si nei».

«Jeg skulle ønske noen fortalte meg at jeg ikke skyldte han noen ting. Hvorfor skrek ikke 15 år gamle meg alt jeg hadde? Hvem hadde lært meg at jeg ikke skulle skrike? Jeg hatet meg selv. Jeg fortalte ingen hva som skjedde den helgen med ***. Det er dette mange gjør. Dette er starten på hvordan man glemmer», skriver hun ifølge avisen.

SNAKKER UT: En rekke kvinner snakker ut om overgrep i Netflix-dokumentarserien «Jeffrey Epstein: Filthy Rich». Se traileren. Vis mer

Ratajkowski skriver videre at hun ikke er den eneste kvinnen som skal ha debutert seksuelt på en måte som grenser til å ha skjedd uten samtykke.

- Det var sex uten samtykke. Jeg var så ung. Jeg hadde ikke hatt sex før. Det er så mange kvinner som jeg kjenner hvor deres første seksuelle opplevelse er uten samtykke, sier hun til The Times.

Ratajkowski skal også ha blitt advart på grunn av utseendet sitt som ung, blant annet av faren, hevder hun. Ifølge Perth Now skal faren ha bedt henne være forsiktig og velge klær med omhu.

SEX ELLER OVERGREP?: For fire år siden opplevde Elsa overgrep. I NRK Innafor-dokumentaren «Sex eller overgrep?» konfronterer hun mannen som utførte handlingen, og som selv satt igjen med en annen opplevelse etter kvelden. Video: Rød Løper/NRK Vis mer

I fjor høst sendte også 30-åringen sjokkbølger gjennom bransjen med et essay titulert «Kjøper meg selv tilbake», publisert i New York Magazine.

Ratajkowski fortalte blant annet om nakenbilde-skandalen fra 2014, hvor en rekke Hollywood-stjerner fikk private bilder lekket.

Anklaget fotograf

Det var imidlertid en opplevelse fra to år tidligere som skapte overskrifter. I 2012, før hun virkelig slo gjennom, var hun på en fotografering hos fotografen Jonathan Leder.

Ratajkowski var da 21 år gammel, og tok på seg modelloppdrag for pengenes skyld. Denne fotograferingen var imidlertid ulønnet, men skulle hjelpe ungjenta opp og frem.

RYSTENDE: Soveromsopptak fra 2017 vekker harme. Video: ELIAS ZAHL-PETTERSEN Vis mer

Under fotograferingen, hvor hun var iført undertøy, skal hun ha blitt skjenket full på rødvin. Etter hvert skal fotografen ha bedt henne om å kle av seg helt for kameraet.

Det var imidlertid først når fotograferingen var over at fotografen skal ha forgrepet seg på henne.

Leder uttalte seg om anklagene til Daily Mail. Overfor tabloidavisen omtalte han anklagene fra 30-åringen som «fullstendig falske».

«Jeg får vondt av henne over at hun er på et punkt i karrieren hvor hun må ty til taktikker som dette for å skaffe presse og publisitet. Det er skamfullt. Jeg synes også det er skamfullt av New York Magazine å publisere så skitne og billige og grunnløse anklager mot noen», skrev han i en uttalelse.

LES OGSÅ: Avslører vond hemmelighet etter 25 år

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer