«Farmen kjendis» 2021:

- Fortalt at han ville banke meg

«Farmen»-konfrontasjonen mellom Espen Thoresen (62) og John Arne Riise (40) blir så ille at sistnevnte forlater kamerateamet. På utsiden fortsetter ordkrigen.

DÅRLIG STEMNING: John Arne Riise (40) og Espen Rustad Thoresen (62) ble ikke akkurat perlevenner inne på «Farmen kjendis»-gården. Foto: Alex Iversen / TV 2
DÅRLIG STEMNING: John Arne Riise (40) og Espen Rustad Thoresen (62) ble ikke akkurat perlevenner inne på «Farmen kjendis»-gården. Foto: Alex Iversen / TV 2 Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Tirsdag var det premiere på den siste utgaven av «Farmen kjendis», der tolv kjendiser skal drive en gård slik den ble drevet for hundre år siden. For tidligere fotballspiller John Arne Riise (40), og komiker og medieprofil Espen Rustad Thoresen (62), blir oppholdet ikke akkurat av det vennligsinnede slaget.

Bakgrunnen for konflikten mellom de to er Riises såkalte «sms-skandale» i 2005, der den daværende Liverpool-spilleren sendte sms-er til flere norske kjendiskvinner, og inviterte dem ut på middag. En venn av Espen Thoresen skal ha vært én av dem som fikk melding.

- Fikk 8000 sms-er

Litt senere, da komikeren var konfransier på en festival utenfor Bergen, oppga han Riises telefonnummer fra scenen, og oppfordret de mange tusen publikummerne om å sende ham melding.

- John Arne fikk vel cirka 8000 sms-er den dagen. Dagen etterpå våknet jeg opp til en overskrift i Dagbladet eller VG, der det sto at jeg skulle saksøkes for noen millioner kroner, sier Thoresen til Se og Hør.

I FULL SVING: Espen Thoresen, Anniken Jørgensen og Terje Sporsem deltar alle i vinterens «Farmen kjendis». Foto: Alex Iversen / TV 2
I FULL SVING: Espen Thoresen, Anniken Jørgensen og Terje Sporsem deltar alle i vinterens «Farmen kjendis». Foto: Alex Iversen / TV 2 Vis mer

62-åringen legger ikke skjul på at det, av den grunn, var mer enn spesielt da han traff nettopp Riise inne på Lundereid gård i Kragerø.

- Jeg ga ham et frikort, en «hul» unnskyldning. Altså: Jeg mente det egentlig ikke, for jeg ville gjort det samme i dag - men beklaget meg rett og slett. Bare for å klarne lufta, og for å få den berømte elefanten ut av rommet. Vi kunne lagt saken bak oss, men det valgte han altså ikke å gjøre, mener Thoresen.

Forlater kamerateamet

Overfor Se og Hør erkjenner John Arne Riise at han ikke var overbegeistret over «unnskyldningen» til «Farmen kjendis»-konkurrenten.

FARMEN: Her er deltakerne for årets "Farmen kjendis". Reporter: Celina Morken. Foto: TV2 Vis mer

- Det første Espen kommuniserte til meg var den hendelsen i 2005, og da kjente jeg at noe ble vekket i meg. Jeg husker Espen som kongen av ironi på 1990-tallet, og man kan vel si at han var morsommere da enn nå.

Stemningen mellom de to blir mer og mer anspent denne uka, og på ett tidspunkt blir eks-fotballspilleren så fra seg at han velger å forlate Thoresen og kameraene midt i en konfrontasjon. Dette etter at Thoresen proklamerte at Riise sleit med savnet etter sin famile, spesielt sin halvannet år gamle sønn, Colin.

- Jeg skal ikke legge skjul på at jeg savnet «junior », men han brukte det mot meg. Det var da jeg bestemte meg for å gå. Jeg visste at det i tillegg ville bli bedre tv. Jeg var oppgitt over hele situasjonen, mener 40-åringen.

- Trengte mer mat

Espen Thoresen beskriver konflikten med Riise på denne måten:

- Jeg opplevde det som at han overfor meg lot som at alt var i orden, mens han i virkeligheten var rasende bak ryggen min. Eksplosiv, uten å si hvorfor han var så sint.

TEMPERAMENT: «Farmen Kjendis»-programleder Tiril Sjåstad Christiansen ønsker å se Jørgine «Funkygine» Vasstrand i programmet sitt. Det skjer trolig ikke med det første. Video: Rød Løper/TV 2 Vis mer

- Jeg ville hatt få problemer med å forsvare meg. Hvis jeg ødela hverdagen hans, klarte i hvert fall ikke han å ødelegge min.

Og:

- Jeg bidro ved å jobbe hardt hver dag, mens hans bidrag var å lufte en hundevalp, som han fant et slags eierskap i. Han mente at hunden måtte luftes omtrent hele tiden. Og så mente han at han var så stor og sterk, at han trengte mer mat enn oss andre.

- Var aldri forbanna

Riise bedyrer at han ikke ønsker å bruke for mye tid på «Farmen kjendis»-konkurrenten.

- Espen er ikke viktig for meg, han er ikke én jeg trenger i livet mitt. Skal han bruke mitt navn for å fremme seg selv, så får han gjøre det, sier den tidligere venstrebacken, som i utgangspunktet ikke koblet de mange sms-ene han mottok i 2005, til Espen Thoresen, da de møttes på gården.

- Da han kom, og sa at det var han som hadde oppfordret til de sms-ene, tenkte jeg: «Så det var deg, ja». Det var det første han tok opp, og da følte jeg at han prøvde å legge opp til drama. Men jeg var aldri forbanna, jeg var bare irritert på ham fordi han var sta - og kranglet med veldig mange der inne.

KLIKKER: Da Tommy Sharif skulle forklare hvor redd han ble da han så at Gunilla Persson skulle være med på «Farmen kjendis», skjedde dette. Vis mer

- Hvor ille ble det, Espen?

- Det kom til at John Arne sa: «hold kjeften din» til meg, på helt vanlige småtterier. Jeg fikk fortalt at han ville banke meg. Alt det visste jeg om. Men jeg var ikke redd ham, han turte ikke konfrontere meg skikkelig. Alt foregikk bak ryggen min, inntil det til slutt endte med en konfrontasjon. Det var veldig spesielt.

Slår tilbake

- Stemmer det, John Arne?

- Nei, det er ren løgn. Jeg brukte veldig lite kalorier i det daglige på Espen Thoresen. Jeg valgte heller å ha det fint med de jeg kom godt overens med. At han sier sånt, får stå for hans regning. Jeg står for alt jeg gjorde der inne. Jeg gledet meg sykt til å treffe han som var stor komiker på 90-tallet. Jeg forventet noen i ligaen til George Best (tidligere fotballspiller, journ. anm.), men møtte én på nivå med en avdanka Manglerud Star Fotball-spiller. Det var trist.

TV-AKTUELLE: Espen Thoresen (bak, fra venstre), Anniken Jørgensen, Signy Fardal, John Arne Riise, Thomas Felberg, Eli Kari Gjengedal, Sølje Bergman, Terje Sporsem, Kine Olsen, Lasse Matberg, Øde Nerdrum og Ida Fladen deltar i vinterens «Farmen kjendis». Foto: Alex Iversen / TV 2
TV-AKTUELLE: Espen Thoresen (bak, fra venstre), Anniken Jørgensen, Signy Fardal, John Arne Riise, Thomas Felberg, Eli Kari Gjengedal, Sølje Bergman, Terje Sporsem, Kine Olsen, Lasse Matberg, Øde Nerdrum og Ida Fladen deltar i vinterens «Farmen kjendis». Foto: Alex Iversen / TV 2 Vis mer

På ett tidspunkt i programmet sier også Riise at han er fristet til å skalle ned Thoresen, men at han skal holde seg for god til akkurat det.

- Det burde jeg latt være å si, men jeg gjorde det også for å lage god tv. Jeg har ikke slått noen i hele mitt liv, og det ville heller aldri skjedd.

- Hva tenker du om at sms-skandalen fra 2005 nå plutselig får nytt liv?

- Jeg føler at når jeg gjør noe dumt er det «ulovlig og farlig» med én gang. Jeg synes det er kjipt at folk ikke bare lar det gå. Men jeg ønsker ikke bruke kalorier på det, jeg er ferdig med det og ser heller fremover.

- Rart

Ifølge Thoresen drar han det ikke for langt ved å henvise til Riises savn etter familien, under «Farmen kjendis»-innspillingen.

- For meg er dette en formildende omstendighet. Jeg ser ingenting negativt i det å savne barnet sitt. Jeg synes det er rart at det skal bli tatt som en fornærmelse. Det var overhodet ikke vondt ment, tvert imot. At han mener at jeg brukte familien hans mot ham, kommer for meg helt ut av det blå, mener komikeren, som innrømmer at det til tider var utfordrende å leve på gården.

FULL TENNING: Etter at Triana var innblandet i en hesteulykke inne på «Farmen Kjendis» i fjor, oppstod det munnhoggeri mellom to av deltakerne inne på gården. Video: TV 2/Rød Løper Vis mer

- Jeg vil ikke si at det var behagelig. Men jeg var fornøyd da jeg kom inn på gården, og så hvilke andre som var med. Bortsett fra John Arne kom jeg godt overens med så og si alle. Det var fin stemning ellers, sier han til Se og Hør.

Programredaktør i TV 2, Kathrine Haldorsen, understreker overfor Se og Hør at deltakerne har tett kontakt med både deltakernansvarlig, regi og produsent underveis i innspillingen.

- Vi var selvfølgelig oppmerksomme på at det var dårlig stemning mellom John Arne og Espen, men det oppsto aldri noen truende situasjoner mellom dem, som skulle tilsi at vi måtte bryte inn. Dette var en situasjon de var voksne nok til å klare å løse selv, sier hun.

LES OGSÅ: Bekrefter forhold med kjendisdatter

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer