Chris Pratt:

Forsvares av stjernene etter storm

Flere gikk i strupen på «Guardians of the Galaxy»-stjernen etter en avstemning.

REFSES: Skuespiller Chris Pratt ble for en ukes tid siden omtalt som «Hollywoods verste Chris» på Twitter. Siden den gang har debatten rast. Nå tar stjernene ham i forsvar. Foto: Berliner Alex J/Action Press/REX, NTB
REFSES: Skuespiller Chris Pratt ble for en ukes tid siden omtalt som «Hollywoods verste Chris» på Twitter. Siden den gang har debatten rast. Nå tar stjernene ham i forsvar. Foto: Berliner Alex J/Action Press/REX, NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

«En må gå», skrev Twitter-bruker Amy Berg til en bildemontasje av de fire Hollywood-skuespillerne Chris Pratt, Chris Evans, Chris Hemsworth og Chris Pine for snart ei uke siden.

POPULÆR: Skuespiller Chris Hemsworth får gjennomgå når han gjester Ellen Degeneres sitt talkshow. Vis mer

De fleste mener at det åpenbare svaret er førstnevnte. De som er negative hevder at han tilhører en konservativ kristen menighet og at han støtter den amerikanske presidenten, Donald Trump.

Flere mener kirka han går til, Zoe Church, er homofobisk. Skuespilleren Ellen Page, som er åpent lesbisk, har blant andre tidligere gått hardt ut mot kirka. Pratt har derimot selv hevdet at det «er langt fra sannheten», og at han selv mener at alle burde kunne elske den man vil.

- Vi trenger mindre hat i verden, ikke mer, har han uttalt, ifølge NME.

SLURVETE: Hollywood-skuespilleren Chris Evans delte mer enn han hadde planer om. Nå uttaler han seg etter penis-tabben. Video: Rød Løper/@chrisevans Vis mer

Spekulasjoner

Kritikerne lar seg imidlertid ikke roe ned av det. Det politiske aspektet terger også folket. Faktasjekkere for nettstedet Newsweek skriver at påstanden om at Pratt støtter Trump kommer av at skuespiller ikke deltok for et innsamlingsarrangement for Joe Bidens presidentkampanje.

Det virtuelle arrangementet, kalt «Voters Assemble»(samle dere, stemmere, journ.anm.), fant sted 20. oktober og samlet «Avengers»-skuespillere Don Cheadle, Chris Evans, Scarlett Johansson, Paul Rudd, Mark Ruffalo og Zoe Saldana.

Pratt har aldri offentlig uttalt seg om hvilken leir han tilhører politisk, utover et intervju med Men's Fitness i 2017.

- Jeg føler at det er en felles plattform å møtes på der som vi ikke ser fordi vi fokuserer på tingene som separerer oss, sa han den gangen.

CNN har tidligere skrevet at skuespilleren donert penger til Barack Obamas presidentkampanje i 2012, ifølge Newsweek. Likevel går Trump-ryktene, og det har gått hardt ut over omdømmet hans.

På Twitter har tusenvis kastet seg inn i debatten om hvorfor Pratt skal være den «verste Chris-en i Hollywood». Mens det altså pekes på hans religiøse og politiske tilhørighet, mener andre at han rett og slett ikke er en spesielt god skuespiller.

GIFT: Chris Pratt er gift med Katherine Schwarzenegger, dattera til Arnold Schwarzenegger. Paret giftet seg i fjor, og har ett barn sammen. I tillegg har Pratt en sønn fra et tidligere forhold. Foto: Lionel Hahn / ABACAPRESS, NTB
GIFT: Chris Pratt er gift med Katherine Schwarzenegger, dattera til Arnold Schwarzenegger. Paret giftet seg i fjor, og har ett barn sammen. I tillegg har Pratt en sønn fra et tidligere forhold. Foto: Lionel Hahn / ABACAPRESS, NTB Vis mer

Slår ring

Nettmobbingen har blitt såpass ille at flere av stjernens kolleger har sett seg nødt til å ta ham i forsvar. Pratt er kjent fra «Guardian of the Galaxy»- og «Avengers»-filmene til Marvel, og flere av de ovennevnte skuespillerne er derfor gode kolleger av ham.

Det er de som nå tar stjernen i forsvar. Robert Downey Jr., som spiller «Iron Man», finner seg ikke i at kameraten tråkkes ned i søla.

«Hvis du har problemer med Chris, har jeg en idé til deg: Slett profilene dine i sosiale medier, tenk over dine egne feil, jobb med dem, og feir din egen menneskelighet», skriver han til sine 47 millioner følgere på Instagram.

En annen kollega som går i Pratts forsvar, er Mark Ruffalo. Han har spilt «Hulk» i de velkjente filmene. Selv om han neppe blir grønn, gigantisk og sinna av hetsen mot kompisen, finner han seg ikke i det.

«Chris Pratt er den mest solide mannen som finnes. Jeg kjenner ham personlig, og i stedet for å kaste ut antakelser, se på hvordan han lever livet sitt. Han er bare ikke åpen om politikk generelt. Dette er en distraksjon», skriver han på Twitter.

Zoe Saldana, som spiller mot Pratt i flere Marvel-filmer, forsvarer ham også. Det samme gjør skuespillerens kone, Katherine Schwarzenegger.

«Er dette virkelig det vi trenger akkurat nå. Det foregår så mange ting i verden, og folk kjemper på så mange måter. Å være slem tilhører fortida», skrev hun på Instagram, ifølge Elle.

Schwarzenegger er for øvrig en tydelig motstander av Donald Trump, noe hun har gjort klinkende klart i en rekke meldinger på Twitter. Det tilsier ikke nødvendigvis at ektemannen deler hennes politiske synspunkt, men han har altså til gode å uttale seg foreløpig.

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer