- VAR BEGRUNNET: Programleder Vår Staude (midten) har fått hard medfart på sosiale medier etter at hun mandag intervjuet R&B-artisten Arshad Maimouni på «God morgen Norge». Aktualitetsredaktør Gerhard Helskog (t.v) tar henne nå i forsvar. Foto: Stella Pictures/ TV 2
- VAR BEGRUNNET: Programleder Vår Staude (midten) har fått hard medfart på sosiale medier etter at hun mandag intervjuet R&B-artisten Arshad Maimouni på «God morgen Norge». Aktualitetsredaktør Gerhard Helskog (t.v) tar henne nå i forsvar. Foto: Stella Pictures/ TV 2Vis mer

Forsvarer Vår Staude etter ny TV-tabbe

- Våre programledere må stille de sentrale spørsmålene, sier aktualitetsredaktør Gerhard Helskog.

SEOGHØR.NO: «God morgen Norge»-programleder Vår Staude vakte reaksjoner, da hun i 2011 kom til å kalle «Politiskolen»-stjernen Michael Winslow for «neger».

Denne uken begikk den rutinerte programlederen en lignende tabbe.

I mandagens sending intervjuet hun Norges nye R'n'B-stjerne, Arshad Maimouni, og noen av spørsmålene hennes har skapt oppstyr på sosiale medier. Maimouni selv, forfatter Linnéa Myhre og flere av Maimounis følgere på Twitter og Instagram har reagert kraftig på Staudes fokus under intervjuet.

- Hvor kommer du fra, egentlig? Hvor har du vært hen? spør «God morgen Norge»-programlederen.

Saken fortsetter under bildet.

FEIL FOKUS?: Arshad Maimouni har på Instagram fortalt at han syntes det var synd at programleder Vår Staude stilte ham spørsmål som involverte religion, fremfor kun om musikk.  Foto: TV 2
FEIL FOKUS?: Arshad Maimouni har på Instagram fortalt at han syntes det var synd at programleder Vår Staude stilte ham spørsmål som involverte religion, fremfor kun om musikk. Foto: TV 2 Vis mer

En noe perpleks Maimouni bekrefter at han er født og oppvokst på Grønland i Oslo, før Staude kommer med et annet noe klønete formulert spørsmål - etter å ha fått bekreftet at den kritikerroste artisten er muslim.

- Sist jeg sjekket så var det å være profesjonell musiker ikke helt forenlig med den troen, hva slags reaksjoner har du fått? spør Staude videre.

- Jeg har bare fått positive reaksjoner, både fra bekjente, familie og ukjente, understreker «Verdi(er)»-aktuelle Maimouni i TV-intervjuet.

Forsvarer Staudes spørsmål

TV2s aktualitetsredaktør, Gerhard Helskog, innrømmer overfor Seoghør.no at Vår Staudes formuleringer i intervjuet kanskje ikke var helt heldige.

- Vår Staude kunne formulert seg mer nyansert. Vi ønsker selvfølgelig at Maimouni skal ha en god opplevelse som gjest i «God morgen Norge», uttaler Helskog.

Saken fortsetter under bildet.

LANG TV-KARRIERE: Vår Staude har vært i TV 2 helt siden kanalens oppstart tidlig på 1990-tallet. De siste årene har hun imidlertid vært i hardt vær som programleder ved et par anledninger. Foto: Stella Pictures
LANG TV-KARRIERE: Vår Staude har vært i TV 2 helt siden kanalens oppstart tidlig på 1990-tallet. De siste årene har hun imidlertid vært i hardt vær som programleder ved et par anledninger. Foto: Stella Pictures Vis mer

Aktualitetsredaktøren forklarer videre at Staudes spørsmål imidlertid var journalistisk velbegrunnet.

- Samtidig er «God morgen Norge» et journalistisk program hvor våre programledere må stille de sentrale spørsmålene. Maimouni har tidligere hevdet at «musikk ikke er tillatt i islam». I et intervju med bladet Utrop, sier han at det eneste som er lov rent musikalsk, er trommeslag. Da er det åpenbart at vi må spørre om han kan være profesjonell musikker, som muslim. Tidligere har jo en musikeren som Deepika måttet flykte fra Norge på grunn av drapstrusler fra reaksjonære muslimer. Vi kan ikke kan overse slikt, understreker Helskog overfor Seoghør.no.

REAGERER: Forfatter Linnéa Myhre er bare en av mange som har reagert på Vår Staudes spørsmålsformuleringer etter mandagens intervju med Arshad Maimouni. Foto: Andreas Fadum
REAGERER: Forfatter Linnéa Myhre er bare en av mange som har reagert på Vår Staudes spørsmålsformuleringer etter mandagens intervju med Arshad Maimouni. Foto: Andreas Fadum Vis mer

- Maimouni er hjertelig velkommen tilbake til programmet for å utdype dette. Vi ønsker ham alt godt. Han er et strålende talent, avslutter Gerhard Helskog.

Arshad Maimouni har ikke kommentert begrunnelsen fra TV2, men mandag delte han et bilde fra «God morgen Norge»-intervjuet på Instagram.

- Stakk innom #GodMorgenNorge hos @tv2offisiell idag for å snakke om #Verdier, synd at dem la mer vekt på det faktumet at jeg er en muslim istedenfor å putte mer fokus på musikken min, skrev artisten til bildet.

Forfatter og tidligere blogger Linnéa Myhre delte onsdag et par klipp fra programmet på Instagram, med kommentaren «Vår Staude stiller de viktige og riktige spørsmålene».

LES OGSÅ: Her røres hun til tårer av Dale Oen