Cardi B:

Forsvarer Kylie etter dette

Etter viral-musikkvideoen skrev tusenvis under på underskriftskampanje om å få fjernet realitystjernen.

INTERNETT KOKER: I musikkvideon til den nye sangen til Cardi B,«Wap», spares det virkelig ikke på kruttet. Vis mer
Publisert

I helga klikket den nye musikkvideoen til Cardi B (27) og Megan Thee Stallion, «WAP», til den store gullmedalje.

Det var spart på verken på pupp, rumpe eller slanger, og det formentlig røk av strømmetallene.

Det gikk også en kule varmt i kommentarfeltene, og det var flere som uttrykte sterk misnøye over særlig én stjerneopptreden. Realitystjerne Kylie Jenner (23) trippet nemlig nedover en korridor iført avslørende leopardkostyme og intenst blikk mot kameraet.

De få sekundenes skjermtid var nok til å sette en mob i aksjon, og underskriftskampanjen for å få 23-åringen fjernet fra videoen nærmer seg 70 000 underskrifter.

«Handler ikke om rase»

Kritikken går blant annet på at Jenner ikke har noe å gjøre i en musikkvideo som har som formål å fremme svart kultur, blant annet fordi hun tidligere er anklaget for kulturell appropriasjon mot nettopp svarte.

LETTKLEDD: Kylie Jenner har hevet seg på «Carole Baskin»-trenden på Tiktok, og det går ikke ubermeket hen. Vis mer

Selv har 23-åringen ikke svart på kritikken, men rapper Cardi B tok mandag bladet fra munnen. Det gjorde hun på Twitter, men har siden slettet meldingene av uviss grunn.

Flere internasjonale medier har imidlertid plukket opp forsvarstalen, blant andre CNN.

«Ikke alt handler om rase. Det er utfordringer her i verden som handler om rase, og som jeg snakker om hele tiden. Dette handler ikke om føkkings rase», skriver hun.

Belcalis Alamzar, som hun egentlig heter, forklarer også valget om å ta med Jenner i videoen.

«Hun behandlet søsteren og datteren mi så kjærlig på hennes barns bursdagsfest», skriver hun.

Alamzar legger også til at begges barnefedre er gode venner, og at Jenners mor, Kris Jenner, har gitt henne gode råd.

UTKLEDD: Kylie Jenner har kledd opp datteren Stormi (1) i et ganske spesielt kostyme til Halloween. Video: Rød Løper Vis mer

Tause

Forsvaret hennes kommer etter et Twitter-innlegg fra en følger som skriver følgende:

«Normani gjorde alt dette, og Kylie gikk ned en hall og åpnet en dør. Hvis det ikke er en perfekt visualisering av en svart kvinne som må gjøre mest, og en hvit kvinne som gjør bare minimalt for å komme seg steder, så skjønner jeg ikke hva som er det», skriver vedkommende, som sikter til sanger og danser Normani Kordei, som også figurerer i videoen.

CNN har forsøkt både Cardi B, Jenner og Megan Thee Stallion for en kommentar, foreløpig uten hell. Det er til nå bare førstnevnte som faktisk har uttalt seg, selv om innleggene nå er slettet.

ETTERTRAKTET: TV-profil Emma Ellingsen har over en halv million følgere på Instagram, og det er ikke bare nordmenn som har fått øynene opp for skjønnheten. Video: Steffen Pettersen / Reporter og edit: Kine Falch Vis mer

Kardashian/Jenner-klanen har en lang historie med å bli anklaget for kulturell appropriasjon.

Kendall Jenners Pepsi-reklame er vel kanskje opptrinnet som ble utsatt for hardest kritikk - og som førte til at brusgiganten fjernet reklamen hun var med i.

Det har heller ikke blitt sett på med blide øyne når noen fra den berømte realityserien har dukket opp med afrofletter, har sminket huden sin mørkere eller kler seg ut som svarte legender.

LES OGSÅ: «Flasher» millionene: - Nådd nye høyder

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer