Thomas Seltzer:

Forsvarer kongen - ut mot media

Programleder, dokumentarist og musiker Thomas Seltzer tar kong Harald i forsvar etter sistnevntes kommentar angående amerikaneres forståelse av kongehuset.

KRITISK: Thomas Seltzer mener norsk media hausser opp kongens uttalelse. Foto: Ole Berg-Rusten / NTB
KRITISK: Thomas Seltzer mener norsk media hausser opp kongens uttalelse. Foto: Ole Berg-Rusten / NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Tirsdag møtte kongeparet pressen for å snakke ut, etter at de tidligere samme dag sendte ut en pressemelding om at prinsesse Märtha Louise (51) ikke lenger skal representere kongehuset.

Kongen sa blant annet at det har vært vanskelig for Durek Verrett (47) å forstå hvordan et kongehus fungerer, og at det derfor har hatt litt tid.

FORSTÅR IKKE: Kong Harald forteller at det har tatt tid å få Durek Verrett til å forstå hvordan det norske kongehuset fungerer. Video: NRK Vis mer

- Amerikanerne skjønner ikke bæret av dette her, uttalte Kongen blant annet.

Seltzer - som selv har amerikansk statsborgerskap - peker på at media har hausset opp kongens bemerkning.

- Jeg tviler sterkt på at Kong Harald mener dette som en generell uttalelse. Han har delvis vokst opp i hjemmet til noen av amerikansk histories beste, smarteste folk noensinne, nemlig Franklin og Eleanor Roosevelt, så her er det dårlig av media å legge Ondvilje til og blåse dette ut av proporsjoner, skriver han i en SMS til Dagbladet.

SVARER: 8. november ble det kjent at prinsesse Märtha Louise ikke lenger skal representere kongehuset. Dette sier hun om avgjørelsen. Video: Instagram Vis mer

Kong Harald tilbrakte det meste av andre verdenskrig i USA sammen med sin mor kronprinsesse Märtha og sine to søstre. Familien reiste over til USA etter invitasjon av USAs president Franklin D. Roosevelt.

- Men at NOEN amerikanere ikke skjønner mye av mye er det dessverre ingen tvil om, og det må han vel absolutt få lov til å mene. Der er jeg 110 prosent enig med ham. Harald er og blir en kjernekar, mens media driter seg ut nok en gang, skriver Seltzer til Dagbladet.

LES OGSÅ: - Jeg er lei meg

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer