I CANNES: Skuespiller Willem Dafoe, regissør Lars von Trier og skuespillerinne Charlotte Gainsbourg er alle på plass i Cannes for å promotere skandalefilmen "Antichrist". Foto: All Over Press
I CANNES: Skuespiller Willem Dafoe, regissør Lars von Trier og skuespillerinne Charlotte Gainsbourg er alle på plass i Cannes for å promotere skandalefilmen "Antichrist". Foto: All Over PressVis mer

Forsvarer klitoris-avklipning

Dansk regissør setter sinnet i kok i Cannes.

SEHER.NO: I disse dager foregår filmfestivalen i Cannes, og stjerner fra hele verden strømmer til den franske byen.

Den danske regissøren Lars von Trier (53) hadde nylig visning av sin nye film "Antichrist", og ifølge EkstraBladet skal verdenspressen ha satt kaffen i halsen av det de fikk se. 

I sin nye film skal "Dancer in The Dark"-regissøren by på svært provoserende sexscener mellom hans to hovedpersoner, "Spiderman"-stjernen Willem Dafoe (53)og Charlotte Gainsbourg (37).

Ifølge EkstraBladet skal filmen inneholde blodige sexscener, samt et nærbilde hvor Gainsbourg klipper sin egen klitoris av med saks.

Scenene har vakt mye oppmerksomhet i den franske filmbyen, og en journalist fra britiske Daily Mail skal ha krevd en rettferdiggjørelse av filmen fra skandaleregissøren von Trier.

Filmregissøren selv, som er kjent for sine flere eksperimentelle og kontroversielle spillefilmer, hevder han ikke hadde noe annet valg enn å lage filmen.

- Jeg synes ikke at jeg trenger å rettferdiggjøre meg selv. Jeg har hverken laget film for deg eller publikum, og for øvrig er dere alle sammen mine gjester. Jeg har ikke hatt noe valg med denne filmen. Det var Guds valg, og forøvrig er jeg den beste filmregissør i verden, skal von Trier ha forsvart seg ifølge EkstraBladet.

Ifølge nettstedet skal det ha vært svært hard kost for flere kvinner som skal ha blitt direkte kvalm av sexscenene under filmvisningen, og flere skal se på filmen som et direkte angrep på kvinnen.

Ifølge BT førsøker nå de verste kritikerne å få filmen bannlyst fra Cannes-festivalen. Det har imidlertid regissøren selv ingenting i mot.

- Det er da fantastisk at folk føler seg så provosert. Det vil jeg til enhver tid heller ha enn noe midt i melllom, uttaler han til BT.

Von Trier deltok også i Cannes i 2000, hvor han vant gullpalmen for "Dancer in The Dark", der Björk spilte hovedrollen.

Har du et kjendistips? Tips oss på seher@seher.no eller ring vår tiptelefon 93076767!
LES OGSÅ: - Dette er et Oscar-barn