MERKELIG SKOVALG: Den siste uken har skovalget til Kanye West fått mye oppmerksomhet. Nå forsvarer han det noe merkelige motevalget. Foto: NTB Scanpix
MERKELIG SKOVALG: Den siste uken har skovalget til Kanye West fått mye oppmerksomhet. Nå forsvarer han det noe merkelige motevalget. Foto: NTB Scanpix Vis mer

Kanye West:

Forsvarer det bisarre skovalget

- Det er den japanske måten å gå med sko på.

Publisert

Da rapperen Kanye West (41) troppet opp i bryllupet til rapperkollegaen 2 Chainz (40) og kjæresten Kesha Wards i Miami forrige uke, var det mange som sperret opp øynene.

Mens de fleste av gjestene hadde på seg passende pensko i bryllupet, valgte den velkjente rapperen et noe vågalt fottøy - slippers fra sitt eget klesmerke, Yeezy.

Ikke nok med at slippers kanskje er et merkelig skotøy til et bryllup i seg selv, var det også mange som bet seg merke i at slippersene var flere størrelser for små.

Bildene av Kanye gikk som en farsott i sosiale medier, der noen spekulerte i om rapperen i hu og hast hadde tatt på seg skoene til kona Kim Kardashian (37) før bryllupet.

Nå forklarer 41-åringen den virkelige bakgrunnen for det noe uvanlige skovalget.

Gjør som japanerne

På Twitter denne uken delte nemlig Kanye et bilde av en beskrivelse som tok utgangspunkt i hvorfor det kan lønne seg å gå med sko der hælen er utenfor skosålen.

INTERESSANT SKOVALG: Kanye West har fått mye oppmerksomhet rundt de vågale skoene han brukte i helgens bryllup til rapperkollegaen 2 Chainz. Foto: NTB Scanpix
INTERESSANT SKOVALG: Kanye West har fått mye oppmerksomhet rundt de vågale skoene han brukte i helgens bryllup til rapperkollegaen 2 Chainz. Foto: NTB Scanpix Vis mer

Metoden kaller han for «den japanske måten», der prinsippet ifølge Kanye West går ut på at skoen ikke bør sitte for stramt over vristen. For å unngå det må man dermed gå med hælen utenfor skoen, mener han.

Selv om Kanye tilsynelatende er overbevist over den noe merkelige metoden, er det flere fans som ikke kjøper forklaringen hans.

Blir gjort til narr

Enkelte mener Kanye bare prøver å finne en unnskylding for motefloppen under kjendisbryllupet.

- Interessant at det tok ham to uker å finne en slik forklaring, skriver en som kaller seg Indigo Black, mens andre bare gjør narr av forklaringen hans.

- Bra reklame

Da Se og Hør snakket med moteekspert og redaktør for motemagasinet Melk og Honning, Ida Elise Eida Einardóttir, etter at bildene av Kanyes slippers gikk viralt, kunne hun fortelle at hun ikke ble særlig overrasket.

Ifølge moteeksperten var skovalget nemlig et svært godt markedsføringstriks.

- Man blir jo aldri helt overrasket over hva Kanye West har på seg, og det han gjør er sjelden tilfeldig. «Slidersene» er en del av hans nye kolleksjon og det at han tar på seg disse i helgens bryllup er lurt for markedsføringen.

- Skovalget får sosiale medier til å koke, spesielt Twitter, og hvis man ser på det i et «all PR er god PR»-perspektiv, er de ganske morsomme, fortalte Einarsdóttir.

Storslagent bryllup

Bryllupet, som fant sted på Villa Casa Casuarina, forrige uke var imidlertid ikke et dumt sted å markedsføre sin nye kolleksjon.

Villaen er nemlig det tidligere hjemmet til designeren Gianni Versace, et meget kjent og fasjonabelt sted.

USAS FREMTIDIGE PRESIDENT?: Rapperen Kanye West stjal showet under årets MTV Video Music Awards da han annonserte at han vil stille som presidentkandidat i USA i 2020. Video: Reuters Vis mer Vis mer

Gjestelisten til bryllupet var heller ikke av det beskjedne slaget. Med en stjernespekket liste og et rikt pressekorps til stede, fikk Kanye vist seg frem til et storslagent publikum.

Det ble delt flere bilder og videosnutter fra helgens bryllup, og den nygifte rapperen benyttet også anledningen til å dele et bilde sammen med venneparet Kim og Kanye.

LES OGSÅ: Tullet med skilsmissen - nå svarer eksen

Vi bryr oss om ditt personvern

seher er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer