Peter Andre:

Forsvant sporløst. Nå avslører han den mørke årsaken

På 90-tallet var han en lovende artist. Så endret alt seg.

UNGPIKEIDOL: På slutten av 90-tallet smeltet han ungpikehjerter. Siden ble han en skandaløs realitydeltaker. Her er han i 2004. Foto: NTB Scanpix
UNGPIKEIDOL: På slutten av 90-tallet smeltet han ungpikehjerter. Siden ble han en skandaløs realitydeltaker. Her er han i 2004. Foto: NTB Scanpix Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Han var et kjent fjes hjemme i Australia, og hadde allerede turnert med popidolet Madonna (61). Men det var først i 1996 at britisk-australske Peter Andre (46) smeltet ungpikehjerter verden over med låter som «Flava», «Get Down on It» og «Mysterious Girl».

Til tross for at flere av hans låter tronet hitlistene på midten av 90-tallet, ble det aldri noen stor artistkarriere på det unge idolet.

I de kommende årene skulle Peter Andre, hvis virkelige navn er Peter James Andrea, i stedet få mye oppmerksomhet for sine mange skandaløse reality-deltakelser.

Slik gikk det med ungpikeidolet.

Forduftet

I musikkvideoen til «Mysterious Girl», som han hadde sammen med den jamaikanske rapperen Bubbler Ranx, vandrer en lettkledd Peter Andre rundt i tropiske omgivelser på jakt etter drømmedama.

Låten herjet på de britiske hitlistene, og også her til lands ble Peter Andres låt hyppig spilt - ikke minst på ungpikerommene.

IDOL: I 1996 gikk Peter Andres låter raskt inn på hitlistene. Det ble likevel ingen stor musikk-karriere på 46-åringen. Foto: NTB Scanpix
IDOL: I 1996 gikk Peter Andres låter raskt inn på hitlistene. Det ble likevel ingen stor musikk-karriere på 46-åringen. Foto: NTB Scanpix Vis mer

Mens flere av låtene hans tronet på hitlistene og Peter Andre utad så ut til å ha sitt livs beste tid, var realiteten en helt annen for den da 23 år gamle artisten.

To år etter braksuksessen i Europa, forduftet han sporløst.

I et nylig intervju med The Guardian, fortalte 46-åringen bakgrunnen for at han i 1998 pakket sakene og forlot det europeiske kontinentet. Først til familien i Australia, deretter til et anonymt liv i USA - under falskt påskudd av å skulle lage plate. Årsaken var at han slet med panikkangst.

POPULÆR: Peter Andre gjorde stor suksess som artist på 90-tallet. Så forvant han brått. Her er han avbildet i 2007. Foto: NTB Scanpix
POPULÆR: Peter Andre gjorde stor suksess som artist på 90-tallet. Så forvant han brått. Her er han avbildet i 2007. Foto: NTB Scanpix Vis mer

- Jeg fikk ikke puste. Jeg endte opp på sykehus, for panikkanfallene kom igjen og igjen.

I hele seks år levde han skjult fra rampelysets radar. Så godt gjemte han seg, ifølge The Guardian, at radiokanaler i England arrangerte lytterkonkurranser av typen: «Har du sett Peter Andre?» I mellomtiden gjennomgikk han blant annet terapi og medisinsk behandling, noe han fortsatte med i de neste to tiårene.

Skandaler

Angsten tatt i betraktning, kan måten 46-åringen valgte å returnere til rampelyset virke overraskende.

I 2004, seks år etter at han forsvant nærmest sporløst, var Peter Andre tilbake i Storbritannia. Kort tid etter ble han en av deltakerne i den tredje sesongen av realityserien «I'm a Celebrity … Get Me Out of Here!».

REALITY: Peter Andre og Katie Price møttes på realityprogrammet «I'm a Celebrity... Get Me Out of Here!» i 2004. Foto: NTB Scanpix
REALITY: Peter Andre og Katie Price møttes på realityprogrammet «I'm a Celebrity... Get Me Out of Here!» i 2004. Foto: NTB Scanpix Vis mer

Bildene fra realityserien kunne kanskje minne de mest romantiske anlagte av fansen om den populære musikkvideoen fra åtte år tidligere. I jungelen møtte artisten nemlig sin kommende kone, den skandaløse glamourmodellen Katie Price (41), som siden skulle bli mor til to av hans barn, Junior (14) og Princess (12).

EKSPAR: I løpet av de fem årene paret var gift, fikk de to barn. Alt ble dokumentert i parets realityserier. Foto: NTB Scanpix
EKSPAR: I løpet av de fem årene paret var gift, fikk de to barn. Alt ble dokumentert i parets realityserier. Foto: NTB Scanpix Vis mer

Året etter deltakelsen i programmet, ga Peter Andre og Katie Price hverandre sitt ja. Men det som startet som et tropisk kjærlighetseventyr, ble starten på en skandaløs reality-periode for artisten.

I løpet av deres fem år lange ekteskap, rakk paret å lage hele tre realityserier: «When Jordan Met Peter», «Jordan og Peter: Laid Bare» og «Jordan og Peter: Det neste kapittelet».

Realityserien dokumenterte både parets ekteskap og fødselen til deres to felles barn. Men ekteskapet var langt fra problemfritt. Også etter at paret skilte seg i 2009 har de skapt overskrifter for sin offentlige skittentøyvask og utallige skandaler.

Etter skilsmissen hadde 46-åringen nok en realityserie, «Peter Andre: My Life». Ekskona, derimot, nekter han lenger å uttale seg om.

MØTTE PRINS CHARLES: Her hilser skandaleparet på prins Charles i London i 2006. Foto: NTB Scanpix
MØTTE PRINS CHARLES: Her hilser skandaleparet på prins Charles i London i 2006. Foto: NTB Scanpix Vis mer
TV-OPPTREDEN: Eksparet besøker programmet «The New Paul O' Grady Show» i 2006. Foto: NTB Scanpix
TV-OPPTREDEN: Eksparet besøker programmet «The New Paul O' Grady Show» i 2006. Foto: NTB Scanpix Vis mer

Debuterte som skuespiller

Han er derimot ikke fremmed for enkelte tv-opptredener, for i 2015 var han blant deltakerne i den britiske versjonen av «Skal vi danse». I dag lever likevel 46-åringen et ganske annerledes liv, og er tilsynelatende lykkelig gift med den 17 år yngre legen Emily MacDonagh (30). Sammen har de barna Amelia (5) og Theodore (2).

Paret møttes ved en tilfeldighet i 2012, som følge av at Andre måtte fjerne en nyresten.

GIFT: I dag er Peter Andre tilsynelatende lykkelig gift med Emily MacDonagh. De to har også fått to barn sammen. Foto: NTB Scanpix
GIFT: I dag er Peter Andre tilsynelatende lykkelig gift med Emily MacDonagh. De to har også fått to barn sammen. Foto: NTB Scanpix Vis mer

De siste årene har livet også tatt en ny vending karrieremessig.

46-åringen har funnet tilbake til musikken, blant annet gjennom musikalen «Grease». Han har også debutert på filmlerretet i kortfilmen «The Inheritance», en rolle han ble nominert som beste skuespiller under «North Hollywood film festival» for.

Til tross for de mange skandalene han gjerne skulle hatt ugjort, påstår han hardnakket til The Guardian at de mange realitydeltakelsene hjalp ham gjennom den vanskelige perioden av livet.

LES OGSÅ: - Jeg fant trøst i alkoholen

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer