Jonathan Taylor Thomas:

Forsvant. Nå viser han seg

Barnestjernen smeltet mange hjerter. Så forsvant han.

PÅ TOPP: Jonathan Taylor Thomas valgte å gi seg da han var på topp i Hollywood. Her fra Golden Globe-utdelinga i 1995. Foto: Shutterstock/NTB
PÅ TOPP: Jonathan Taylor Thomas valgte å gi seg da han var på topp i Hollywood. Her fra Golden Globe-utdelinga i 1995. Foto: Shutterstock/NTB Vis mer
Publisert

Han hadde alt, men så ble det musestille fra barnestjernen. Jonathan Taylor Thomas (39) ble verdenskjent gjennom tv-serien «Ti tommeltotter», men forlot Hollywood da karrieren var på topp.

I ettertid har han avslørt flere detaljer om hvorfor han gjorde den drastiske endringen, men det betyr ikke at vi har sett noe mer til ham de siste årene av den grunn - snarere tvert imot.

SUKSESS: Jonathan spilte nesten et tiår i serien «Ti tommeltotter». Her sittende i midten. Foto: Shutterstock/NTB
SUKSESS: Jonathan spilte nesten et tiår i serien «Ti tommeltotter». Her sittende i midten. Foto: Shutterstock/NTB Vis mer

Det er omlag åtte år siden Thomas sist gikk under jorden. Det er derfor mange ivrige fans som nå kan juble over at stjernen, som i dag er 39 år gammel, har vist seg offentlig for første gang på årevis.

Flere utenlandske medier, deriblant People, ET Online, E! News og US Magazine, har publisert rykende ferske bilder av ham, hvor han ifølge førstnevnte magasin gikk på tur med sine to hunder i Los Angeles forrige uke.

Stjernen holdt riktignok, som han vanligvis også gjør, en lav profil med mørk hettegenser, New York Mets-caps og solbriller.

Thomas er altså kjent fra «Home Improvement», eller «Ti tommeltotter», som Randy Taylor fra 1991 til 1998 og startet å jobbe som skuespiller allerede som åtteåring. Etter syv år takket han for seg i serien for å fokusere på utdanning.

BARNESTJERNER: Tidlig på 2000-tallet fikk flere barnestjerner sitt gjennombrudd. Nå har alle blitt voksne - kjenner du dem igjen? Musikk: Epidemic Sound. Bilder: NTB / Instagram Vis mer

Valgte å studere

To år senere gikk han ut av Chaminade College Preparatory School og fortsatte studiene ved Harvard University, hvor han studerte filosofi og historie. Thomas har også studert ved Columbia University School of General Studies, og var ferdig for elleve år siden.

- Det å sitte i et stort bibliotek omringet av bøker og studenter var ganske kult. Det var, for meg, som en episode fra en novelle, har han tidligere sagt om studietiden.

Til tross for enorm tilbaketrekkelse har han medvirket i serier som «Ally McBeal», «Smallville» og «8 Simple Rules», riktignok bare med en gjesteopptreden. 39-åringen har også vært stemmeskuespiller i «The Wild Thornberrys» og «The Simpsons».

Etter en lengre pause som skuespiller i nesten et tiår spilte han i fire episoder av «Last Man Standing» mellom 2013 og 2015. Han regisserte også tre episoder av serien, som var ferdig etter ni sesonger i mai.

«OLSENBANDEN JR:» «Olsenbanden jr.» herjet på 2000 tallet, så vi har tatt en prat med Lars Andersen, kanskje bedre kjent som «Benny», for å høre hva han gjør på i dag. Vis mer

- Aldri angret

Han har altså ikke bare ligget på latsiden når det kommer til skuespill, og i 2013 avslørte han hvorfor han valgte å forlate stjernebyen og innrømmet at han aldri har angret på valget.

- Jeg hadde jobbet uten pauser siden jeg var åtte år. Jeg hadde lyst til å gå på skolen, reise og ha en liten pause, sa han til People da.

- Jeg tok aldri det å være berømt så veldig seriøst. Det var en fin periode i livet mitt, men det definerer meg ikke. Når jeg ser tilbake på den tiden fokuserer jeg på de gode minnene, ikke det at jeg var på en hel drøss av magasinforsider, fortsatte han.

«THE HOLIDAY»: En av de koseligste julefilmene har rukket å bli 13 år gammel! Spesielt barneskuespillerne har forandra seg - veldig! Bilder: NTB Scanpix. Reporter: Ingebjørg Iversen / KK Vis mer

LES OGSÅ: Slik ser babyen i «The Hangover» ut i dag

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer