BLE STJERNE: Jason Richters liv ble aldri det samme etter «Free Willy». Likevel har han levd et tilsynelatende privat og rolig liv - fram til nå. Foto: NTB Scanpix
BLE STJERNE: Jason Richters liv ble aldri det samme etter «Free Willy». Likevel har han levd et tilsynelatende privat og rolig liv - fram til nå. Foto: NTB ScanpixVis mer

James Richter fra «Free Willy»:

Forsvant brått: - Folk trodde jeg hadde vært i bilulykke

Det har vært stille rundt Jason Richter de siste to tiårene. Den siste tiden har han derimot skapt overskrifter for vold og hærverk.

I 1993 sjarmerte Jason Richter (38) en hel verden som Jesse i «Free Willy». I dag er skuespillerkarrieren tilsynelatende langt roligere enn for 25 år siden, og Richter har nærmest trukket seg helt unna rampelyset.

De siste månedene har han imidlertid fått mye oppmerksomhet, selv om det ikke har vært helt frivillig.

I oktober skrev nemlig flere internasjonale medier at Richter var arrestert etter mistanke om vold i hjemmet. Den tidligere barnestjernen skal ifølge ET Online ha tilbrakt to døgn i varetekt før han ble løslatt mot en kausjon på 20 000 dollar, noe som tilsvarer omtrent 170 500 norske kroner.

Han ble senere tiltalt for vold i hjemmet og hærverk, men erkjente seg verken skyldig eller uskyldig på punktet om hærverk. I november ble stjernen likevel funnet skyldig i retten, ifølge rettsdokumenter ET Online hadde fått tilgang på. Tiltalen for vold i hjemmet frafalt derimot.

Artikkelen fortsetter nedenfor.

View this post on Instagram

#throwback #mondaymotivation Hiking valley of Fire. #2018

A post shared by Jason👀Richter (@jason_james_richter) on

- Han er knust

«Free Willy»-stjernen ble dømt til fire dager i fengsel med prøvetid på 36 måneder, skriver nettstedet. Videre kommer det fram at de to dagene 38-åringen tilbrakte i fengsel da han ble arrestert, trekkes fra dommen. Han fikk derfor i praksis kun to døgn i fengsel.

I tillegg må han betale bøter og avgifter, inkludert erstatning til offeret. Hvor mye det er snakk om er foreløpig ikke kjent. Stjernen må også begynne på et 52-ukers kurs som skal forebygge vold. Han er i disse dager oppført som «ute på prøve».

Da stjernen ble arrestert, kom han med en uttalelse gjennom sin talsperson.

- Jason og kjæresten hans var involvert i en krangel som dessverre eskalerte til at politiet ble kontaktet. Jason nekter for at all påstått fysisk kontakt fant sted. Han er knust over at flere tror noe annet. Jason ble løslatt, da politiet ikke fant noen synlige merker eller blåmerker. Det er all grunn til å tro at disse falske anklagelsene vil bli droppet, het det i uttalelsen.

Uenigheten skal ha oppstått fordi den tidligere barnestjernen angivelig skal ha spurt kjæresten om hun hadde en affære. Det skal ikke ha falt i god jord, og kjæresten skal blant annet ha anmeldt 38-åringen for vold på politistasjonen.

STORSJARMØR: Blant 4000 andre barn var det Jason Richter som fikk rollen som Jesse. Foto: NTB Scanpix
STORSJARMØR: Blant 4000 andre barn var det Jason Richter som fikk rollen som Jesse. Foto: NTB Scanpix Vis mer

Kapret suksessrollen foran 4000 andre

Jason Richter ble allemannseie i 1993, da den første av totalt tre filmer om vennskapet mellom Jesse og spekkhoggeren kom ut. Siden den gang har «Free WIlly»-stjernen medvirket i en rekke små prosjekter, men skuespilleren har tilsynelatende gått under jorda i Hollywood.

Da han var tre år gammel flyttet familien hans til Hawaii. Det skulle vise seg å endre livet til familien, og ikke minst for lille Jason.

Et japansk tv-selskap oppdaget ham, og fikk han med i tre tv-programmer. Det ble starten på eventyret. I 1989 flyttet familien tilbake til Los Angeles for at sønnen skulle få fortsette karrieren.

Kort tid senere ble Richter valgt ut blant 4000 barn til å spille rollen som Jesse i «Free Willy».

Tross sitt store gjennombrudd på skjermen, har Richter også jobbet bak kamera, ifølge Express. I 1998 tok han også steget inn i musikkverdenen med bandet Fermata, uten at det ble noen nevneverdig suksess.

Avkreftet rykter

I et intervju med The Blast har stjernen tidligere fortalt at et ikke var bare bare å trekke seg unne rampelyset. Blant annet begynte en rekke rykter om ham å sirkulere rundt om.

- Det gikk rykter om at jeg hadde tatt en tatovering i ansiktet, sa han.

- Det var også snakk om at jeg hadde vært i bilulykke, at jeg hadde blitt narkoman og så videre. Hvis du ikke sier noe, finner folk bare opp masse dritt. Selv om filmen jeg ble kjent for var over 20 år gammel, fortsatte han.

Valget om å trappe ned som skuespiller tok han allerede som 18-åring.

- Jeg hadde vært på settet siden jeg var elleve år gammel. Jeg trengte rett og slett en pause, forklarte han.

I 2009 hadde han derimot fått den pausen han trengte, og valgte å returnere til settet. De siste årene har han medvirket i blant annet «Bones» og «Criminal Minds».

Selv to tiår etter «Free Willy» blir Richter gjenkjent på gata som «den gutten».

- Det har vært en utrolig reise. Jeg gleder meg til de neste 20 årene, har han tidligere sagt.

LES OGSÅ: - Jeg ønsker ikke å bli på grunn av frykt

Bli abonnent på Se og Hør
spar 50%
Kun 249,- for 10 utgaverKJØP NÅ

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder

Ellos rabattkoderLensway rabattkoderApollo rabattkoderRoom21 rabattkoderSportamore rabattkoder