Melania Trump

Forsvant - nå raser hun

USAs tidligere førstedame, Melania Trump, har holdt en usedvanlig lav profil siden hun og ektemannen, Donald, forlot Det hvite hus.

SVARER: Bråket rundt Melania Trump har blusset opp igjen. Nå svarer hun. Her med ektemannen Donald Trump i januar. Foto: AP/NTB
SVARER: Bråket rundt Melania Trump har blusset opp igjen. Nå svarer hun. Her med ektemannen Donald Trump i januar. Foto: AP/NTB Vis mer
Publisert

I juli 2020, mens ektemannen kjempet for gjenvalg og coronapandemien herjet, varslet Melania Trump at hun ville starte et renoveringsprosjekt i Rosehagen.

Det er flere ganger blitt hardt kritisert. Kritikere har hevdet at Melania Trump raserte hagen som ble utviklet av daværende førstedame Jacqueline Kennedy og den berømte landskapsarkitekten Bunny Mellon på begynnelsen av 1960-tallet.

Den gangen skal inspirasjonen ha kommet etter at Kennedy-ekteparet besøkte storslåtte hager under en offisiell reise til Europa.

- Utryddelse

Denne uka blusset bråket opp igjen.

VEKKER OPPSIKT: De siste dagene har ivrige Twitter-brukere vært overbevist om at USAs president Donald Trump har leid inn en stand-in for Melania Trump. Video: AP Vis mer

Den kjente presidenthistorikeren til NBC, Michael Beschloss, sendte ut et bilde på Twitter av hagen like utenfor Det ovale kontor med teksten:

- Utryddelsen av Det hvite hus' rosehage ble fullført for ett år siden denne måneden, og her er det uhyggelige resultatet - tiår med amerikansk historie ble fjernet.

Renovasjonen innebar at nesten alle de gamle plantene, trærne og blomstene ble fjernet og at det ble gjort flere utbedringer - blant annet ble det installert et nytt vanningssystem.

Mange - særlig demokrater - var svært negative til Melania Trumps prosjekt, mens republikanere i hovedsak var langt mer positive, melder CNN.

DEBATT: Denne videoen av førstedame Melania Trump (50) og ektemannen blir hyppig delt på Twitter. Reporter: Elias Kr. Zahl-Pettersen Vis mer

- Uredelig

USAs forrige førstedame har nesten vært som sunket i jorda etter at hun forlot Det hvite hus, men kritikken fra Beschloss får henne til å reagere kraftig.

- Beschloss har bevist sin uvitenhet ved å vise et bilde av Rosehagen i dens spede barndom. Rosehagen er velsignet med en sunn og fargerik blomstring av roser. Hans misvisende informasjon er uredelig, og han bør aldri bli stolt på som en profesjonell historiker, skriver kontoret til Melania Trump på Twitter.

En talsperson for den tidligere førstedamen utdyper kritikken overfor CNN.

- Det amerikanske folk fortjener ærlighet. Fru Trumps tilnærming til redesigningen av hagen ble gjort etter mye research av dens historie kombinert med moderne behov. Å politisere denne renovasjonen ytterligere viser medias slagside mot fru Trump, sier talspersonen til TV-kanalen.

STJERNEMØTE: Kathrine Sørland møtte president Donald Trump da hun konkurrerte om å bli Miss Universe i 2004. Slik var det. Video: Nina Hansen. Reporter: Ruben Pedersen. Foto: Geir Hamnes. Faksimile: Se og Hør. Klipp: Ingebjørg Iversen / Se og Hør Vis mer

Underskriftskampanje

Melania Trump åpnet den nye Rosehagen i fjor kort tid før hun selv holdt en tale der som en del som en del av Republikanernes landsmøte.

Selv om den daværende førstedamen er blitt anklaget for å fjerne originale planter, viser en faktasjekk fra Reuters at dette ikke er tilfellet. Mange av plantene er gradvis blitt erstattet opp gjennom åra. Imidlertid sørget Trump for at Rosehagen ble seende ganske så annerledes ut.

I vår fikk en underskriftskampanje, som ba nåværende førstedame, Jill Biden, om å fjerne endringene Melania Trump gjorde, stor oppmerksomhet. Hittil har imidlertid ikke Biden varslet at hun faktisk vil gjennomføre dette.

LES OGSÅ: Detaljen i bildet vekker oppsikt

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer