Tiffany Trump:

Forsvant - nå overrasker hun

Presidentens yngste datter har valgt et mer skjermet liv enn storesøsknene, men i natt dukket hun brått opp i manesjen.

OVERRASKET: Den yngste dattera til president Donald Trump talte i natt på republikanernes landsmøte - fra en tom sal i Washington D.C. Etter å ha valgt et liv utenfor offentligheten for å fokusere på studiene, trippet hun altså brått inn i rampelyset på ny. Foto: NTB Scanpix
OVERRASKET: Den yngste dattera til president Donald Trump talte i natt på republikanernes landsmøte - fra en tom sal i Washington D.C. Etter å ha valgt et liv utenfor offentligheten for å fokusere på studiene, trippet hun altså brått inn i rampelyset på ny. Foto: NTB Scanpix Vis mer
Publisert

For fire år siden ble familien til Donald Trump (74) kastet inn i nye høyder av berømmelse, da milliardæren bestemte seg for å stille til valg. Særlig fikk hans to døtre Ivanka (38) og Tiffany (26) mye oppmerksomhet i pressen. Siden har de begge figurert i pressen, vel å merke av forskjellige grunner.

Mens eldstedatteren Ivanka har hatt en aktiv rolle hos faren i Det hvite hus, har Tiffany fått mer oppmerksomhet for sitt privatliv og skandaler.

DEBATT: Denne videoen av førstedame Melania Trump (50) og ektemannen blir hyppig delt på Twitter. Reporter: Elias Kr. Zahl-Pettersen Vis mer

Det ble blant annet slått opp stort da hun for noen år siden dro på fylla i London, og ble fotografert av paparazziene i bedugget tilstand. Kjærlighetslivet hennes har også fått store mengder oppmerksomhet.

I tillegg har hun de siste årene vært student. Summen av alt har muligens vært grunnen til at hun trakk seg tilbake fra rampelyset, til fordel for et liv som «alminnelig» student - i den grad en presidentdatter kan være det.

I natt trådte hun derimot ut av skyggen. På republikanernes landsmøte natt til onsdag dukket hun brått opp på scenen i Washington D.C., med bleket hår og blå blazer, for å tale på vegne av faren.

Sjelden tale

«Den glossy, glitrende ankomsten til Tiffany Trump», skriver Vanity Fair om det overraskende trekket. Tidligere i år kunne flere medier melde om at presidentdatteren hadde gått under jorda, og at det derfor var overraskende at hun i februar deltok på farens State of the Union-tale.

Nå gjør hun altså comeback, for å oppfordre amerikanere til å stemme på faren i det kommende valget i november. Denne sommeren ble hun ferdig med en grad i juss på Georgetown University i den amerikanske hovedstaden, et tema hun brukte i sin tale natt til onsdag.

GLITTER: Selv om Tiffany Trumps tale primært vekker oppsikt, får hun også mye skryt for den blå dressen og den glitrende toppen hun har på under. Foto: NTB Scanpix
GLITTER: Selv om Tiffany Trumps tale primært vekker oppsikt, får hun også mye skryt for den blå dressen og den glitrende toppen hun har på under. Foto: NTB Scanpix Vis mer

- I likhet med mange studenter verden over, ble jeg uteksaminert i en pandemitid. Vår generasjon er samlet i å møte ei framtid i usikre tider, og mange av oss lurer på hva slags land vi vil leve i, sa hun fra scenen - som ble direktesendt til deltakerne på møtet.

ENDRING: I snart fire år har Kellyanne Conway forsvart Donald Trump i offentligheten. Da hun nylig dukket opp på skjermen, var det derimot noe helt annet enn meningene hennes som sørget for debatt i sosiale medier. Foto / video: NTB Scanpix / FOX News / AP Vis mer

- Som en nylig avgangselev kan jeg relatere meg til mange av dere som muligens leter etter jobb. Min far bygget en gang en blomstrende økonomi, og tro meg når jeg sier at han kommer til å gjøre det igjen, fortsatte hun, ifølge Today.

Med babyblå dress og kritthvitt smil snakket Tiffany i seks minutter om hvorfor faren hennes burde være det åpenbare valget for amerikanere, nå som han går «head to head» mot Joe Biden. Hun gikk også hardt ut mot tradisjonelle medier og teknologiselskaper.

GESTIKULERTE: Gjennom talen sørget Tiffany Trump for å understreke med kroppsspråket sitt at temaet i talen åpenbart var viktig for henne. Foto: NTB Scanpix
GESTIKULERTE: Gjennom talen sørget Tiffany Trump for å understreke med kroppsspråket sitt at temaet i talen åpenbart var viktig for henne. Foto: NTB Scanpix Vis mer

- Vi må anerkjenne at våre tanker, våre meninger og valget vi tar om hvem vi stemmer på kan og blir manipulert og tydelig påtvunget av media og teknologigigantene, hevdet hun blant annet i talen.

- Et normalt barn

Farens slagord om å gjøre USA «great again» ble selvsagt også nevnt. Tiffany Trump holdt en liknende tale på republikanernes landsmøte i 2016, og fokuserte den gang på at han hadde vært en god far for henne. Det til tross for at han skal ha vært lite til stede i oppveksten hennes.

Mens hennes halvsøsken vokste opp på Manhattan i «det store eplet», hadde den nå 26 år gamle arvingen en skjermet oppvekst med moren Marla Maples (56).

- Jeg fikk en sjanse til å være et normalt barn utenfor rampelyset, mens de andre vokste opp i New York. De hadde alltid det intense søkelyset til mediene på seg, fortalte hun til Daily Mail i 2013.

Den velstående livsstilen har hun likevel fått inn med morsmelka. Hun gikk på en privatskole i Calabasas som kostet nærmere 260 000 kroner i året, blant annet.

MOR OG DATTER: Tiffany Trump skal ha hatt en ganske skjermet oppvekst, men her er hun og mamma Marla Maples sammen på en premiere i New York i 2004. Foto: NTB scanpix
MOR OG DATTER: Tiffany Trump skal ha hatt en ganske skjermet oppvekst, men her er hun og mamma Marla Maples sammen på en premiere i New York i 2004. Foto: NTB scanpix Vis mer

Agenter i klasserommet

Hun har altså studert ved Georgetown University i Washington D.C., der hun tok en grad i juss. Fra før av har hun allerede studert sosiologi ved universitet i Pennsylvania. Å være datter av presidenten har likevel sine opp- eller nedturer, alt ettersom hvordan man ser på det.

Ifølge magasinet Washingtonian, som nylig skrev et skyggeportrett av presidentdatteren, var det tydelig for alle at de hadde en Trump i klassen. I en forelesning en gang skal hun ha fått et spørsmål fra professoren sin, men hun kunne ikke svaret.

Da bestemte en av Secret Service-agentene, som satt i salen inkognito, seg for å komme med svaret.

Det slo professoren sterkt ned på. Ifølge klassekamerater var det enkelt å spotte agentene som passer på henne - det er nemlig alltid eldre menn med caps som sitter litt malplassert i aulaen.

KRITIKK: USAs førstedame Melania Trump har flere ganger fått kritikk for klesvalgene sine. Her er verstingene! Video: Rød Løper Vis mer

Ellers bruker hun mye tid på kjæresten sin. 26-åringen er sammen med Michael Boulos, som kommer fra en velstående libanesisk familie. Forholdet er nokså ferskt.

For to år siden gikk hun nemlig fra ekskjæresten Ross Mechanic, sønnen til en eiendomsadvokat. De to delte masse bilder av hverandre, men det tok i likhet med forholdet slutt.

LES OGSÅ: - Hvis du ikke ler, gråter du

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer