Anni-Frid Lyngstad:

Forsvant - dette gjør hun nå

ABBA-sangerinnen trakk seg helt tilbake fra rampelyset. Slik lever hun nå.

POPULÆRE: Medlemmene i ABBA ble svært populære, før de én etter én trakk seg tilbake fra rampelyset. Spesielt lite har vi sett til Anni-Frid Lyngstad. Her avbildet i Ekeberghallen i Oslo i 1977. Foto: Oddvar Walle Jensen / NTB
POPULÆRE: Medlemmene i ABBA ble svært populære, før de én etter én trakk seg tilbake fra rampelyset. Spesielt lite har vi sett til Anni-Frid Lyngstad. Her avbildet i Ekeberghallen i Oslo i 1977. Foto: Oddvar Walle Jensen / NTB Vis mer
Publisert

At den norskfødte sangerinnen Anni-Frid Lyngstad (75) gjorde stor suksess med den svenske popgruppa ABBA, er mildt sagt en underdrivelse. Gruppa er fremdeles godt kjent i hele verden, etter at de på 1970-tallet ga ut hitlåter som «Money, Money, Money», «Mamma Mia» og «Dancing Queen».

Det er også trolig flere som bare om få dager kommer til å spille ABBA-låten «Happy New Year» - en fast hit på nyttårsspillelister for mange når klokka bikker midnatt hvert år.

SUKSESS: ABBA er en av verdens mest suksessrike popgrupper, og har solgt millioner av album verden rundt. Her er gruppa fotografert i 1974. Foto: Olle Lindeborg / TT News Agency / REUTERS / NTB
SUKSESS: ABBA er en av verdens mest suksessrike popgrupper, og har solgt millioner av album verden rundt. Her er gruppa fotografert i 1974. Foto: Olle Lindeborg / TT News Agency / REUTERS / NTB Vis mer

Siden den gang har imidlertid gruppas medlemmer trukket seg kraftig tilbake fra rampelyset, og det er stort sett de to mannlige medlemmene, Benny Andersson (74) og Björn Ulvaeus (75) som den dag i dag fremdeles dukker opp her og der.

For de to kvinnelige medlemmene, Agnetha Fältskog (70) og Anni-Frid Lyngstad, eller Frida, ser livene rimelig annerledes ut i dag enn for 40 år siden. Spesielt lite har vi sett til Frida, som ble født i Ballangen i Nordland.

STILLE: I 2014 gjorde Nico & Vinz enorm suksess i USA, men de siste årene har det vært stille fra duoen. Nå forklarer de hvorfor. Video: Kine Falch / Reporter: Thea Hope Vis mer

Rammet av tragedier

ABBA har gjennom åra vært å regne som musikalske kongeligheter, spesielt i Europa. For Frida er det imidlertid en viss rojal sannhet i det.

I 1992 giftet nemlig Lyngstad seg med prins Heinrich Ruzzo Reuss von Plauen, noe som ga sangerinna en prinsessetittel.

- Ruzzo forandret livet mitt enormt mye. Han ga meg glede, kjærlighet og to nye barn, stedøtrene mine, har hun tidligere uttalt i SVT-programmet «Vänligen Lars Lerin».

90-tallet var imidlertid ikke bare fylt med bryllup og kjærlighet. Det var nemlig et tiår som preget Lyngstads liv, og fylte det med tragedier. I 1998 opplevde hun nemlig alle foreldres mareritt, da dattera Ann Lise-Lotte Fredriksson døde i en bilulykke i USA, 30 år gammel.

- Mange år med ubegripelig sorg. Man kjenner at man knapt kan overleve, har hun tidligere uttalt.

Året etter rammet tragedien igjen, da ektemannen Heinrich døde av lymfekreft.

MISTET MANNEN: I 1999 døde Anni-Frids ektemann, prins Heinrich Ruzzo Reuss von Plauen. Her avbildet med en av prinsens døtre i 1996. Foto: Pawel Flato / NTB
MISTET MANNEN: I 1999 døde Anni-Frids ektemann, prins Heinrich Ruzzo Reuss von Plauen. Her avbildet med en av prinsens døtre i 1996. Foto: Pawel Flato / NTB Vis mer

Ny mann

I dag lever sangerinna et svært tilbaketrukket liv. I over 30 år har hun bodd i Zermatt i Sveits, som ligger like ved det kjente Matterhorn-fjellet. Her trives hun svært godt, og fyller dagene med skiturer, klatreturer i fjellet og andre utendørsaktiviteter. Det avslørte hun i et intervju hos «Skavlan» i 2014.

- Alt som har med naturen å gjøre, gir meg sinnsro, fortalte hun den gang, og la til at hun også likte å bruke tida si på å skrive.

TRAKK SEG TILBAKE: Anni-Frid Lyngstad lever i dag et rolig liv i Sveits. Her avbildet i 2014. Foto: Jonathan Hordle / REX / NTB
TRAKK SEG TILBAKE: Anni-Frid Lyngstad lever i dag et rolig liv i Sveits. Her avbildet i 2014. Foto: Jonathan Hordle / REX / NTB Vis mer

Blir hun lei det kjølige klimaet i Sveits, kan hun reise ned til en av sine to eiendommer på Mallorca, ifølge Expressen.

I Zermatt bor hun sammen med Henry Smith, den femte visegreven av Hambleden. Familien Smith har en stor formue, i likhet med Lyngstad, fordi de grunnla den engelske butikkjeden WH Smith.

NY MANN: Stjerna har funnet lykken igjen, denne gang med Henry Smith. Her avbildet i forbindelse med «Mamma Mia! The party» i 2016. Foto: Jonathan Nackstrand / AFP / NTB
NY MANN: Stjerna har funnet lykken igjen, denne gang med Henry Smith. Her avbildet i forbindelse med «Mamma Mia! The party» i 2016. Foto: Jonathan Nackstrand / AFP / NTB Vis mer

Paret viser seg sjelden i offentligheten, men har tidvis dukket opp på veldedighetsarrangementer og andre offisielle tilstelninger sammen.

- Henry er min støtte, min venn og min kjærlighet, har hun uttalt, ifølge svenske Hänt.

Enorm formue

Enten hun befinner seg i det kjølige klimaet i Sveits eller solfylte Spania, lever hun nokså diskret og i fred. Hun handler i lokale butikker, går turer og hilser på naboene sine. Derfor skulle man kanskje ikke tro at stjerna er god for flere hundre millioner norske kroner.

Som nevnt sitter det tidligere ABBA-medlemmet på en enorm formue. Enkelte nettsider hevder at hun har en formue på godt over en milliard kroner, mens andre har kommet fram til rundt 800 millioner.

I 2004 kunne den sveitsiske avisa Bilanz melde at stjerna var blant landets 300 rikeste.

Formuen kommer som følge av millioner av solgte plater, både solo og med ABBA. I tillegg skal hun angivelig ha arvet en del penger da ektemannen hennes, prins Heinrich Ruzzo von Plauen, døde i 1999.

Comeback

Før ABBA-karrieren var Frida gift med Ragnar Fredriksson. Paret var gift mellom 1963 og 1970. Han er også far til hennes to barn, avdøde Ann Lise-Lotte og Hans Ragnar Fredriksson.

I 1978 giftet hun seg med ABBA-medlemmet Benny Andersson (74), før det tok slutt allerede i 1981.

I 2018 kunngjorde den svenske popgruppa at de skulle gjøre comeback. Det er fremdeles ukjent når comebacket vil skje.

LES OGSÅ: Kjenner du igjen stjernen?

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer