Forsto at hun var lesbisk som 17-åring

- Det var ikke «a piece of cake» å komme ut, forteller Gro Hammerseng.

VAR KOMFORTABEL: Gro Hammerseng syntes nesten det var litt morsomt da hun skjønte at hun forelsket seg i jenter. Foto: FameFlynet Sweden
VAR KOMFORTABEL: Gro Hammerseng syntes nesten det var litt morsomt da hun skjønte at hun forelsket seg i jenter. Foto: FameFlynet Sweden Vis mer
SEOGHØR.NO: Lørdag 3. august ga håndballparet Gro Hammerseng (33) og Anja Edin (30) hverandre sitt ja på krutthuset på Fredriksvern i Stavern.

Paret hadde da vært kjærester i tre år, og ble foreldre til sønnen Mio i februar i fjor.

I et intervju med VG forteller Hammerseng om livet som lesbisk, og at hun var 17 år gammel da hun første gang forelsket seg i en jente.

- Jeg var veldig glad for at jeg ikke tenkte at det var noe galt med meg. Jeg så ikke på det som noe negativt, men syntes nesten det var litt morsomt. Det er innmari leit at mange tenker at det er noe galt med dem, og at de skulle ønske at alt var annerledes. Det må være en forferdelig fæl følelse, sier hun til avisa.

Håndballproffens mor, Vigdis, forteller at datterens legning ikke kom som noen overraskelse på henne, men Gro synes likevel ikke det var helt lett å dele det med foreldrene sine.

- Det er den biten av historien jeg har valgt å ikke si så mye om offentlig, fordi jeg synes at det er deler av livet det er greit å ha for seg selv. Det handler ikke til enhver tid kun om meg. Det var ikke «a piece of cake» å komme ut, men i bunn og grunn var jeg hele tiden komfortabel med følelsen av å falle for en jente, sier hun til VG.

Sammen med Toralv Maurstad, Dennis Storhøi, Lise Karlsnes og Fredrik Græsvik blir Hammerseng å se på TV 2s nysatsning «Stjernene på slottet», denne høsten.LES OGSÅ: - Livet er blitt veldig annerledes