Coronaviruset:

«Førstegangs­tjenesten» utsettes

Flere serier blir preget i stor grad av coronasituasjonen.

REKORD: «Førstegangstjenesten» på NRK, laget av Herman Flesvig, ga seerrekord for NRKs nett-TV. Video: NRK Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Av helt naturlige årsaker har coronapandemien satt en stopper for mye den siste tiden. Skoler holder stengt, bryllup, idrettsarrangementer og liknende blir utsatt eller avlyst, men også det norske tv-bildet preges.

Som følge av rådene og tiltakene som er satt til verks for å hindre spredning, er det flere serier som ikke får spilt inn kommende, planlagte sesonger.

En av seriene mange har gledet seg til, er NRK-suksessen «Førstegangstjenesten». Kanalen har så langt bare fristet seerne med to episoder, og nå kan det se ut til at vi må vente lenger enn planlagt før vi får se mer.

NEKTET TJENESTE: Herman Flesvig gjør stor suksess med NRK-programmet «Førstegangstjenesten», men én detalj hindret komikeren å selv kunne tjenestegjøre i forsvaret. Video: «Lindmo», NRK Vis mer

- Fleksible

- Vi har utsatt opptaksstart litt, men det er en produksjon som er ganske fleksibel og rask å få opp på beina, sier Christina Rezk Resar, fungerende redaktør i NRK Underholdning, til Kampanje torsdag formiddag.

Videre sier Resar at de ikke har spilt inn noen episoder ennå, og at de i utgangspunktet skulle ha startet innspilling 15. april.

- I verste fall får vi kanskje publisert halvparten når vi skulle, også kommer resten seinere. Men vi vet ikke om vi må dele det opp eller om vi greier hele, sier den fungerende redaktøren videre.

Resar forteller også at det ikke er sikkert at regelen om to meters avstand vil være et stort problem under innspilling, og at det derfor kan hende de klarer å lage noen episoder.

«Førstegangstjenesten» er imidlertid ikke den eneste NRK-serien som utsettes. Det samme gjelder nemlig humorserien «Side om Side», som er utsatt på ubestemt tid.

SLUTT: Talkshow-verten Trish Regan kom med noen oppsiktsvekkende uttalelser om Corona-viruset på direkten. Det var noe av det siste hun gjorde i jobben sin. Video: Rød Løper Vis mer

Utsetter premieren

Statskanalen er heller ikke alene om å måtte gjøre endringer i produksjoner. For TV 2 sin del ble «Sommerhytta», hvor deltakerne kan vinne sin egen drømmehytte, spilt inn allerede i fjor høst. Programmet skulle etter planen ha hatt premiere allerede i mars, men nå er det ifølge kanalen selv besluttet at den kommende sesongen utsettes til høsten.

- Flere av programmene som er i opptak for TV 2 påvirkes i ulik grad av coronasituasjonen. For at vi skal kunne være trygge på at vi har godt norsk innhold på lengre sikt, gjør vi ulike endringer i sendeskjemaet i vår, sier programredaktør Kathrine Haldorsen i TV 2 i en kommentar til kanalens nettsted.

I disse dager ruller både «Paradise Hotel» og «Ex on the beach» over skjermene. I utgangspunktet skal begge realityseriene ha to sesonger i løpet av 2020.

Presseansvarlig for «Paradise Hotel», Thomas Horni, forteller til Se og Hør at den neste sesongen av programmet ble spilt inn akkurat før corona-krisen brøt ut.

- Innspillingen er ferdig og alle var hjemme igjen før det brøt løs her hjemme. Med andre ord er det ingen påvirkning på den neste sesongen, sier han.

Vurderer fortløpende

Hanne McBride, kommunikasjonsdirektør i Discovery, sier følgende om kanalens situasjon til Se og Hør:

- Vi jobber for å lage et best mulig tilbud, både på kort og lang sikt, og samtidig følge myndighetenes råd og ivareta helse og sikkerhet for cast og crew. Vi har bedt produksjonsselskapene gjøre fortløpende vurderinger for alle produksjonene våre nå.

TILBAKE: Dette synes Erik Follestad og Jon Almaas om at Melina Johnsen igjen skal være med på «Ex on the beach». Video: Dplay/ Rød Løper Vis mer

- Det jobbes for å finne løsninger for alle planlagte innspillinger, men situasjonen i landet og verden nå gjør at noen produksjoner må skyves på og for andre vil det måtte gjøres endringer og tilpasninger, fortsetter hun.

Hva som skjer med blant andre «Farmen» og «Farmen kjendis», er foreløpig ikke kjent. Ei heller «Camp Kulinaris» og «Charterfeber».

LES OGSÅ: Fansen raser. Nå slår hun tilbake

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer