Lisa Marie Presley:

- Forstår ikke hvordan du fortsatt er i live

Rockedatteren snakker åpenhjertig om sine problemer.

SNAKKER UT: Lisa Marie Presley snakker åpenhjertig ut i et nytt intervju, der hun forteller at hun ble avhengig av rus for fem år siden. Her avbildet med sin mor, Priscilla Presley. Foto: NTB scanpix
SNAKKER UT: Lisa Marie Presley snakker åpenhjertig ut i et nytt intervju, der hun forteller at hun ble avhengig av rus for fem år siden. Her avbildet med sin mor, Priscilla Presley. Foto: NTB scanpix Vis mer
Publisert

Lisa Marie Presley (50) var bare ni år gammel da faren hennes, den verdensberømte rockekongen Elvis Presley, døde. Han ble 42 år gammel.

Da prøvde moren hennes, Priscilla, sitt beste for å gi datteren et normalt liv. Da tenårene meldte sin ankomst, gjorde Lisa Marie imidlertid opprør mot morens strenge regler.

Allerede som 13-åring begynte hun derfor å eksperimentere med narkotika, og etter en stund droppet hun også ut av skolen. Dette har hun tidligere fortalt i et intervju med Paper Magazine.

I et nytt intervju med Today, som er Presleys første tv-intervju på fire år, forklarer 50-åringen imidlertid at hun aldri var avhengig av rus som ung.

Rusavhengig som 45-åring

Det startet nemlig først i voksen alder.

- Jeg har kommet langt. Jeg var ikke lykkelig. Kampen var avhengighet, og for meg startet det da jeg var 45 år gammel. Det var ikke slik hele livet, sier hun, ifølge Fox News.

På ett punkt ble det spesielt ille.

- Jeg har virkelig kommet langt. Jeg har en terapeut og hun sier til meg: «Du er et mirakel» og «jeg forstår ikke hvordan du fortsatt er i live», sier hun.

Saken fortsetter nedenfor.

«LOVE ME TENDER»: Elvis var og er et amerikansk ikon. Han har solgt over en milliard album, påvirket flere generasjoner av musikere og har fortsatt en kultaktig følgerskare. I dag er det 40 år siden han forlot verden. Video: Ingrid Cogorno / NTB Scanpix Vis mer

- Klarte meg ikke uten rus

Videre i intervjuet forklarer Presley at hun har lært av sine feil opp gjennom årene, og at når ting var ekstra ille, tenkte hun alltid på sin avdøde far.

- Jeg pleide å si: «Hjelp meg. Gud, hjelp meg». Jeg skulle ønske at jeg visste at han (Elvis, journ.anm.) var her. Hadde han vært her, hadde jeg sagt at jeg trengte hjelpen hans, sier hun.

Som 18-åring prøvde Presley sitt beste for å droppe rus og alkohol.

- Jeg hadde havnet på en 72-timers fyllekule. Kokain, piller, hasj og alkohol - alt samtidig, fortalte hun til Paper Magazine i 2003.

Hun påpekte videre at hun aldri prøvde heroin, men at hun heller ikke var fremmed for tanken på å prøve det.

- Jeg klarte meg ikke uten rus. Jeg forstår ikke hvordan jeg levde meg gjennom det. Jeg våknet opp en dag med masse mennesker på gulvet, og dopdealeren var også i rommet. Jeg ropte ut: «Kom dere for faen ut», og det var det. Jeg var ferdig, sa hun.

I intervjuet forklarte 50-åringen at det var den omdiskuterte Scientologikirken som hjalp henne på rett kjøl. I 2014 meldte hun seg imidlertid ut av kirken, og hun var ikke nådig i sin beskrivelse av kirken:

- Jeg holdt på ødelegge meg selv. De tok sjelen min, pengene mine, alt, sa hun, ifølge Metro.

Saken fortsetter nedenfor.

BERØMTE FORELDRE: Lisa Marie Presley er datteren til avdøde Elvis Presley og Priscilla Presley. Her er den lille familien avbildet på sykehuset bare noen dager etter at hun ble født. Foto: NTB scanpix
BERØMTE FORELDRE: Lisa Marie Presley er datteren til avdøde Elvis Presley og Priscilla Presley. Her er den lille familien avbildet på sykehuset bare noen dager etter at hun ble født. Foto: NTB scanpix Vis mer

Skilt for fjerde gang

Det er ikke bare rusproblemene som har skapt hodebry for den 50 år gamle stjernen.

Også kjærlighetslivet har vært svært turbulent, og sommeren 2016 ble det kjent at hun skulle skilles for fjerde gang.

I 1988 giftet hun seg med Danny Keough, men ekteskapet tok slutt i 1994. De fikk datteren Riley (29) og sønnen Benjamin (25) sammen.

Rett etter skilsmissen fra Keough, sjokkerte Presley verden da rockekongens datter giftet seg med kongen av pop, Michael Jackson.

Bare 21 måneder senere endte også det ekteskapet. I et intervju med Marie Claire i 2007 beskrev hun ekteskapet med Jackson som sitt livs største tabbe, ifølge US Weekly.

Saken fortsetter nedenfor.

KORTVARIG LYKKE: Ekteskapet mellom skuespiller Nicolas Cage og Lisa Marie Presley varte bare i tre måneder. Foto: NTB scanpix
KORTVARIG LYKKE: Ekteskapet mellom skuespiller Nicolas Cage og Lisa Marie Presley varte bare i tre måneder. Foto: NTB scanpix Vis mer

Presleys tredje bryllup var med skuespiller Nicolas Cage i 2002, men de to holdt bare ut med hverandre i tre måneder.

«Jeg er trist, men vi burde aldri ha giftet oss i utgangspunktet», sa Presley i en uttalelse i forbindelse med skilsmissen, ifølge People.

I 2006 giftet hun seg med gitarist og musikkprodusent Michael Lockwood, men heller ikke dette ekteskapet skulle vare for alltid.

Sommeren 2016 bekreftet duoen at de hadde gått hver til sitt. De har tvillingjentene Harper og Finley (9) sammen.

LES OGSÅ: Skiftet navn på grunn av berømt onkel

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer