- Forstår at det vil henge ved meg resten av livet

Men Tiril Heide-Steen er ikke redd for å bli satt i skyggen av sin legendariske pappa.

PÅ EGNE BEN: Tiril Heide-Steen, datter av avdøde Harald Heide-Steen jr., har blitt 21 år gammel. Til våren har hun en av de sentrale rollene i Riksteatret-forestillingen «Knutsen & Ludvigsen», som har premiere i mars.  Foto: Adéle C. Blystad/Seher.no
PÅ EGNE BEN: Tiril Heide-Steen, datter av avdøde Harald Heide-Steen jr., har blitt 21 år gammel. Til våren har hun en av de sentrale rollene i Riksteatret-forestillingen «Knutsen & Ludvigsen», som har premiere i mars. Foto: Adéle C. Blystad/Seher.no Vis mer
Publisert
Sist oppdatert
SEHER.NO:   Onsdag var det vårlansering på Riksteatret i Nydalen. Og blant forestillingene som er tilbake på teatret den kommende sesongen, er Øystein Dolmen og Gustav Lorentzens populære familiestykke «Knutsen & Ludvigsen», som også skal på Norgesturné i 2011.

Med seg på «The Knutsen & Ludvigsen Norway Tour 2011» har regissør Terje Mærli fått med seg en rekke nye talenter, som skal gi liv til det helt spesielle barne- og ungdomsuniverset.

Og blant profilene som medvirker i forestillingen, er 21 år gamle Tiril Heide-Steen, datter av den avdøde skuespillerlegenden Harald Heide-Steen jr.

Heide-Steen jr. spilte i sin tid hovedrollen som Knutsen i filmen (1974) om barnetimefigurene, og til Seher.no forteller Tiril at det blir stas å medvirke i noe som også faren har en fortid fra.

- Jeg tror dette blir kjempegøy. Jeg gleder meg masse. Det er en utrolig morsom forestilling og en veldig bra gjeng som er med. Det er litt stas at pappa også har vært med på det, men det var jo lenge før jeg ble født, så jeg har ikke hatt noe stort forhold til det. Det er veldig hyggelig, men det viktigste for meg er at jeg gjør denne jobben på min måte, og ikke tenker så mye på hva han gjorde, sier hun til Seher.no.

Dette er ikke den første skuespillerjobben til 21-åringen. I sommer spilte hun gårdsjenta Grynet i filmen «Gråtass får en ny venn», og hun har også medvirket i teaterstykket om Gråtass. 

I tillegg har hun dubbet en rekke animasjonsfilmer, og vært statist. 

Tiril tror imidlertid ikke det er familien og farens bakgrunn som har gjort at hun jobber som skuespiller.

- Jeg vil jo ikke si at jeg følger i hans fotspor, selv om det er mye av det samme. Det er jeg som jobber nå, og det er min jobb, så det er ikke bare det han har gjort før som har inspirert meg, smiler hun, men innrømmer samtidig at hun har fått litt av skuespilleryrket inn med blodet: 

- Det er så vanskelig å si, men det er klart at det er en stor del av meg, livet mitt og oppveksten min. Så det er naturlig at man påvirkes til en viss grad. Det er dette yrket jeg har blitt kjent med som liten, og det er ganske vanlig at barn forsøker å bli det samme som sine foreldre. Ikke det at jeg har blitt som ham enda, men jeg jobber jo med saken.  

Er det viktig for deg å stå på egne ben og ikke bli sammenlignet med din far?

- Det tenker jeg egentlig ikke så mye på akkurat nå, men det er klart at det er litt viktig for meg. Jeg forstår at det vil henge ved meg resten av livet, men det er jeg veldig stolt av og, sier hun. 

Ifølge 21-åringen er hun heller ikke redd for å havne i skyggen av sin kjente pappa.

- Nei, for vi var jo veldig forskjellige. Og jeg er heller ikke den eneste som er datteren til noen. Det er veldig vanlig i denne bransjen, og sånn har det vært i familien min i alle år, forteller hun. 

Så langt har ikke Tiril tatt noen utdannelse i teater- og skuespillerfaget, men sier til Seher.no at det kan godt tenkes hun gjør det i fremtiden.

Og på spørsmål om hva faren ville synes om at hun har valgt seg samme karriere, smiler hun og rister lett på hodet. 
 
- Jeg tror det viktigste for ham var at jeg skulle bli det jeg hadde lyst til å bli og gjøre det som føles riktig for meg. Han mente at jeg skulle følge hjertet, og det var aldri noe press. Jeg tror han hadde håpet at jeg vil være snill og grei. Vi snakket ikke så mye om skuespilleryrket. Han var mest pappa når han var hjemme, sier hun. 

«Knutsen & Ludvigsen» har Oslo-premiere 10. mars 2011. Turnépremieren er på Otta 16. mars.

Bli fan av Seher.no på Facebook her
 
Sjekk ut våre nye mobilsider på http://m.seher.no
 
Vi belønner gode kjendistips. Tips oss på [email protected], ring vår tipstelefon 93076767 eller send sms/mms med kodeord SEHERTIPS til 1901.
 
LES OGSÅ:   - Nå gjør hun som pappa

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer