<strong>HAKESLEPP:</strong> Det var lett å se at publikum ble sjokkerte da det ble klart at «Moonlight» egentlig hadde vunnet pris for beste film. Ansiktene til Mel Gibson, Matt Damon, Salma Hayek, Meryl Streep og Michelle Williams, for å nevne noen, sier alt. Foto: NTB scanpix
HAKESLEPP: Det var lett å se at publikum ble sjokkerte da det ble klart at «Moonlight» egentlig hadde vunnet pris for beste film. Ansiktene til Mel Gibson, Matt Damon, Salma Hayek, Meryl Streep og Michelle Williams, for å nevne noen, sier alt. Foto: NTB scanpix Vis mer

Først gikk skandalen verden rundt. Nå får vi endelig se stjernenes reaksjon

Oscar-utdelingens største snakkis.

Publisert

Det har sjeldent vært kleinere øyeblikk å se på tv enn da feil vinner ble annonsert under Oscar-utdelinga natt til mandag.

Filmen «Moonlight» var egentlig kåret til årets beste film, men fra scenen ble «La La Land» ropt opp som vinner av prisen. Flerfoldige skuespillere og produsenter entret scenen for å ta i mot den gjeve prisen, som anses som Oscar-utdelingens største.

SKANDALE: Under nattens Oscar-utdelig presterte Warren Beatty å utrope feil vinner av årets beste film. Ved en feil ble «La La Land» tildelt prisen som egentlig skulle gått til «Moonlight». Video: CNN Vis mer

Det ble derfor alt annet enn god stemning da feilen måtte rettes, og den rettmessige vinneren måtte komme til scenen. Revisjonsbyrået PWC tok på seg skylda etter flausen.

I ettertid har det som foregikk på scenen helt til slutt i showet fått mye av oppmerksomheten. Nå har det imidlertid dukket opp bilder av hvordan publikum reagerte. Stjerner på første rad som Matt Damon, Michelle Williams og Meryl Streep går nå verden rundt med reaksjonene deres som sier «alt».

Gaper mot scenen

UNNSKYLD: Her ber en ydmyk og Warren Beatty om unnskyldning for den gigantiske tabben, da «La la land» ble utropt som vinner av prisen for årets beste film istedenfor «Moonlight». Video: CNN Vis mer

Det var prisutdelerne Faye Dunaway og Warren Beatty som sto for annonseringa av vinnerne. På konvolutten sistnevnte hadde i hånda sto det imidlertidid «La La Land».

Det viste seg at Beatty hadde fått feil konvolutt før han gikk på scenen. «Moonlight» er for øvrig den eneste filmen der alle skuespillerne er afroamerikanere som vinner akkurat denne prisen.

PWC, også kjent som PricewaterhouseCoopers, publiserte en beklagelse på Twitter der de la seg flate overfor «La La Land», «Moonlight», Warren Beatty, Faye Dunaway og Oscar-seerne, og beklager dypt for feilen som ble gjort under annonseringa av Beste film.

Flere bilder ble tatt i salen da det begynte å gå opp for folk at feil film hadde blitt utropt som vinner, skriver Daily Mail. Mens Maryl Streep nærmest gaper mot scenen, ser man skuespiller Dwayne «The Rock» Johnson i bakgrunnen med et forvirret ansikt.

<strong>LANGE I MASKA:</strong> Flere av stjernene i salen reagerte med sjokk da det ble kjent at «Moonlight» egentlig hadde vunnet. Foto: AP, NTB scanpix
LANGE I MASKA: Flere av stjernene i salen reagerte med sjokk da det ble kjent at «Moonlight» egentlig hadde vunnet. Foto: AP, NTB scanpix Vis mer
<strong>SJOKK:</strong> Skuespillerne på første rad var langt fra diskré i sine reaksjoner. Foto: Polaris, NTB scanpix
SJOKK: Skuespillerne på første rad var langt fra diskré i sine reaksjoner. Foto: Polaris, NTB scanpix Vis mer

Tviholdt på konvolutten

Matt Damon ser like sjokkert ut, og stirrer intenst opp mot scenen med hakeslepp. Salma Hayek og Michelle Williams later til å være like forvirrede av glippen som sjokkerte millioner av tv-seere.

Vert Jimmy Kimmel satt ved siden av Matt Damon da det hele skjedde, men måtte raskt reise seg opp og forklare feilen for salen og tv-seerne. Han så misfornøyd ut da den feilaktige utdelingen ble oppklart.

Det var ikke bare i salen at folket var sjokkerte. Etter utdelinga fortalte Emma Stone, som tidligere på kvelden hadde mottatt prisen for beste kvinnelige skuespiller, at hun hadde tviholdt på sin konvolutt hele tiden.

Før prisen ble lest opp på scenen, var det faktisk bare to stykker i hele verden som visste hvem som vant: PWCs betrodde Oscar-medarbeidere Martha Ruiz og Brian Cullinan.

Protest på løperen

Etter at Donald Trump (70) ble valgt til USAs 45. president i november i fjor, har Hollywood markert sin motstand mot den ferske presidenten ved en rekke anledninger.

Han er blitt kritisert i takketaler på prisutdelinger, og protester mot det omstridte innreiseforbudet hans er blitt trukket inn på den røde løperen.

Heller ikke Oscar-utdelinga passerte uten noen stikk mot president Trump. Oscar-vert Jimmy Kimmel sendte noen spøkefulle spark i Trumps retning, men også på den røde løperen var Trump-motstanden synlig - på subtilt vis.

En rekke stjerner hadde nemlig pyntet designerantrekkene sine med små, blå sløyfer, i solidaritet med borgerrettighetsforsvarerne American Civil Liberties Union (ACLU).

Ifølge en uttalelse gjengitt av People, ble nominerte, prisutdelere, musikere og gjester oppfordret til å bære båndet på Oscar-løperen for å vise sin støtte til borgerrettighetene som grunnloven garanterer alle i USA

VINNER: Casey Affleck vant prisen for beste mannlige hovedrolle under Oscar-utdelinga natt til i dag. Ikke alle er like fornøyde med at 41-åringen stakk av med seieren. Brie Larson, i midten, som ga ham prisen, ville ikke klappe etter vinnertalen. Video: CNN / A.M.P.A.S Vis mer

Vi bryr oss om ditt personvern

seher er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer