Grammy Awards 2017:

Først dager etter opptredenen, oppdaget internett Beyoncés mystiske kjoledetalj

Hadde popdronninga et selvportrett på magen?

KLARER DU Å FINNE DET? Beyoncés sceneantrekk under Grammy-utdelingen var gjennomtenkt til fingerspissene. Foto: Matt Sayles / Invision / AP / NTB Scanpix
KLARER DU Å FINNE DET? Beyoncés sceneantrekk under Grammy-utdelingen var gjennomtenkt til fingerspissene. Foto: Matt Sayles / Invision / AP / NTB Scanpix Vis mer

Hver gang Beyoncé (35) gjør sin entré i rampelyset, gjør hun det som regel med et brak.

Grammy-utdelingen forrige helg, som attpåtil var popdronningens første offisielle opptreden som vordende tvillingmor, var intet unntak.

Den gravide sangeren holdt et forrykende sceneshow mellom prisdryssene, og stjal i grunn all oppmerksomheten i sin guddommelige kreasjon av en kjole.

Hemmelig medaljong

Det ettersittende antrekket, signert nordmannen Peter Dundas, var gullbelagt med broderier, pyntet med store Kleopatra-inspirerte smykker og tilhørende slør. På hodet hadde 35-åringen en glorie-liknende krone, også den i gull.

Til tross for at Beyoncé hadde verdens øyne rettet mot seg, virker ikke internett å ha lagt spesielt merke til den lille, mystiske broderidetaljen midt på «Queen B»s voksende babymage.

I alle fall ikke med det første.

Både nettstedet Buzzfeed og magasinet Cosmopolitan oppdaget den relativt bortgjemte medaljongen først noen dager etter utdelingen, mens Refinery29 og TIME var litt tidligere ute. Flere andre medier, som britiske Metro og svenske Aftonbladet, kastet seg på i går.

Selv om artisten ikke har røpet noe selv, er de fleste enige om hvem som er avbildet på popstjernas kjole.

- Det er hennes eget ansikt. Hun våker over tvillingene, skriver BuzzFeed.

Saken fortsetter under bildet.

GULLBELAGT ANSIKT: Er det Beyoncés ansikt vi ser her? Foto: Matt Sayles / Invision / AP / NTB Scanpix
GULLBELAGT ANSIKT: Er det Beyoncés ansikt vi ser her? Foto: Matt Sayles / Invision / AP / NTB Scanpix
Vis mer

Hyllet datteren

Den spesialsydde medaljongen er imidlertid ikke det eneste som skjuler seg i gullmønsteret.

På hoftene hadde Beyoncé også innbrodert to engler (tvillingene?), som var omkranset av blader fra planten hedera, også kjent som «ivy» på engelsk. Trolig en referanse til 35-åringens eldste datter, Blue Ivy (5).

- Jeg liker å lage plagg med historier. Det var en fin måte å feire Beyoncés øyeblikk på, forteller Beyoncés norske stjernedesigner til Vogue.

Etter opptredenen skiftet popdronningen til en ny kjole med røde paljetter - også den designet av Peter Dundas.

Dundas, som har norsk far og amerikansk mor, er en av verdens mest profilerte designerne - og har tidligere kledd opp stjerner som Kim Kardashian, Madonna, Kate Moss og Kylie Minogue.

Beyoncés Grammy-antrekk var Dundas' første soloprosjekt. Han har tidligere vært tilknyttet verdenskjente motehus som Pucci og Roberto Cavalli.

47-åringen ble født i Oslo, og bodde i Norge fram til han var 14 år gammel. Da flyttet han til USA, hvor moteeventyret startet.

Saken fortsetter under bildet.

STOLT FAMILIE: Tina Knowles, Jay-Z og Blue Ivy jublet stolt da Beyoncé sto på scenen. Foto: NTB Scanpix
STOLT FAMILIE: Tina Knowles, Jay-Z og Blue Ivy jublet stolt da Beyoncé sto på scenen. Foto: NTB Scanpix Vis mer

Rørte Beyoncé til tårer

I likhet med sin verdensberømte mor fikk også Blue Ivy en god porsjon oppmerksomhet under Grammy-utdelingen natt til mandag.

5-åringen var ikledd en knallrosa dress, som skal ha vært en hyllest til avdøde Prince, og jublet stolt da mora tok imot prisene for «beste musikkvideo» og «beste samtidsalbum».

Den unge kjendisdattera var på plass i salen sammen med pappa Jay-Z, bestemor og tante Solange - Beyoncés lillesøster, som også er musiker.

Beyoncé var for øvrig også nominert for «årets album», men måtte se seg slått av den britiske gullstrupen Adele (28), som hentet hjem hele fem priser fra Grammy Awards.

Adele brukte imidlertid mesteparten av takketalen til å hylle sin kvinnelige kollega, som ble rørt til tårer av de varme ordene.

- Artisten i livet mitt er Beyoncé. «Lemonade»-albumet er så monumentalt, godt gjennomtenkt og vakkert. Vi fikk se en annen side av deg vi ikke alltid får se, noe vi setter så stor pris på, sa hun blant annet.

ÅRETS ALBUM: Adele vant Grammy for årets album. I takketalen hyllet hun Beyonce. Video: CNN Vis mer

LES OGSÅ: