Kendall Jenner:

- Forsøpling er ikke en «morsom utfordring»

Fansen raser etter Kendall Jenners #BottleCapChallenge.

BOTTLE CAP CHALLENGE: Flere kjendiser har kastet seg på denne trenden. Vis mer
Publisert

#BottleCapChallenge har gått som en farsott i sosiale medier de siste dagene, en utfordring som går ut på å sparke av korken på en flaske.

Også kjendisene har kastet seg på utfordringen, og delt en rekke kreative utførelser i sosiale medier.

Blant disse er modell og realityprofil Kendall Jenner (23), som ble utfordret av venninnen og modellkollegaen Hailey Bieber (22). Mens Hailey gikk for en variant på firhjuling, tok Kendall det ett skritt videre - og sparket av korken på flasken fra en vannscooter.

Kendalls kreative manøver har imidlertid ikke falt i god jord hos fansen, til tross for at kjendisvennene hennes jubler i kommentarfeltet til videoen.

Krass kritikk

Ifølge Cosmopolitan har flere av modellens fans tatt til Twitter for å påpeke det faktum at hun ikke tar hensyn til miljøet med utfordringen.

Dette fordi hun regelrett sparker korken i sjøen, og dermed forsøpler.

«Det eneste jeg kan se er nok en skilpadde som dør på grunn av plastkorken som nå er i sjøen. Takk, Kendall», skriver en tydelig irritert bruker på Twitter, mens en annen er kritisk til utfordringen:

«Forsøpling er ikke en «morsom utfordring». Neste», skrives det.

«Flott, enda mer plast i havet, for en ubrukelig utfordring», lyder en tredje Twitter-melding.

En fjerde mener 23-åringen bør bruke kjendisstatusen sin til å sette fokus på noe viktigere enn å prøve å imponere på Instagram:

«Hvorfor tror hun det er så imponerende? Ok, ok, hun fikk oppmerksomheten hun ville ha og tydeligvis trengte. Føler hun seg bedre nå? Til neste gang: Gjør noe mer konstruktivt, og prøv kanskje å redde planeten eller mette noen sultende barn et sted? Bruk kjendisstatusen på en klokere måte», lyder den kritiske meldingen.

Flere skriver også at de håper modellen hadde vett nok til å plukke opp flaskekorken etter at hun sparket den av fra vannscooteren.

Kendall hevder på sin side at hun plukket opp korken i ettertid. Det gjør hun i en kommentar under videoen, der hun skriver: «Korken er funnet», etterfulgt av en kysseemoji.

FORSIKRER FANSEN: «Korken er funnet», skriver Kendall under videoen på Instagram, som for øvrig har fått en hel haug med kommentarer fra hennes mange kjendisvenner. Foto: Skjermdump / Instagram
FORSIKRER FANSEN: «Korken er funnet», skriver Kendall under videoen på Instagram, som for øvrig har fått en hel haug med kommentarer fra hennes mange kjendisvenner. Foto: Skjermdump / Instagram Vis mer

Beskyldes for juks

Den potensielle forsøplingen er imidlertid ikke det eneste Kendall får kritikk for når det kommer til utfordringen. Flere mener nemlig også at den unge supermodellen jukset.

På Twitter er det flere som skriver at korken på flasken allerede var løs.

«Vel, søren. Jeg kunne gjort det jeg også hvis korken allerede var løs. Vær så snill, folkens, slutt å jukse», skriver en som tydeligvis har sett at flere gjør utfordringen halvveis.

Sett bort fra kommentaren under videoen, har ikke Kendall Jenner kommentert kritikken fra fansen.

Flykritikk

Dette er imidlertid ikke første gang et medlem av Kardashian/Jenner-klanen får miljøkritikk. I fjor fikk Kim Kardashian West (38) og ektemannen Kanye West (42) krass kritikk etter en overdådig flytur.

Misnøyen bunnet i at det berømte ekteparet reiste med et fly av typen Boeing 747, også kjent som et av verdens største passasjerfly.

Etter at realitydronningen skrøt hemningsløst av flyfasilitetene gjennom en rekke Instagram-innlegg, lot ikke kritikken vente på seg. Det faktum at paret bader i luksus er lite oppsiktsvekkende i seg selv - derimot fikk de kjeft for å bidra til unødvendige klimautslipp.

«Dere boardet akkurat en privat 747-maskin, bare for dere selv og treneren deres. Jeg antar at det er viktigere å trene ombord i et fly, enn å tenke på miljøet. Prioriteringer, kids», skrev en bruker på Twitter, mens en annen bruker fulgte etter med følgende kritiske kommentar:

«Hva kostet det egentlig å leie dette? Mellom to og tre millioner dollar? Hva med å bruke tilsvarende beløp på å redde miljøet fra de tonnene med CO2 dere akkurat har sluppet ut?».

SØSKENKJÆRLIGHET: Det blir ampert når Kourtney anklager Khloé for å klage mye. Vis mer

Unødvendig

Flere skrev også at det ikke virket som om ekteparet forstår seg på klimakrisen, og omtalte turen med det store flyet som «unødvendig».

Ut fra bildene Kardashian har delte i sosiale medier, hadde ekteparet West tilgang til en rekke soverom, sittegrupper, spisebord, kontor og treningsstudio ombord på den utskjelte flyturen, som skal ha brakt duoen fra USA til Tokyo. Med var også en personlig trener, slik at paret om ønskelig kunne brenne kalorier i luften. Foruten nødvendig mannskap var flyet, som vanligvis har plass til 660 passasjerer, tomt.

View this post on Instagram

goals

A post shared by Kim Kardashian Snapchat 🍑 (@kimkardashiansnap) on

LES OGSÅ: Nakenbildet går viralt

Vi bryr oss om ditt personvern

seher er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer