ANSTRENGT FORHOLD: Da faren Mitch forlot familien skal popstjernen ha gått inn i en dyp depresjon. Foto: All Over Press
ANSTRENGT FORHOLD: Da faren Mitch forlot familien skal popstjernen ha gått inn i en dyp depresjon. Foto: All Over PressVis mer

Forsøkte å ta sitt eget liv som tiåring

Ny bok hevder Amy Winehouse sitt anstrengte forhold til sin egen far ødela livet til den avdøde popstjernen.

SEOGHØR.NO:   Det er snart to år siden den kritikerroste sangeren Amy Winehouse tragisk gikk bort grunnet alkoholforgiftning bare - 27 år gammel.

Winehouse sitt anstrengte forhold til sin egen far har aldri før blitt nevnt når det gjelder sangerens destruktive liv, men i den kommende biografien «Amy Winehouse - The untold story» kommer det frem ny interessant informasjon om sangerens barndom.

En venn av Amy snakker i boken ut om hvor vanskelig det var for «Back to black»-sangeren da faren pakket sakene sine og forlot familien for en annen kvinne. Winehouse skal blant annet, ifølge vennen, ha røyket, skadet seg selv og tatt en overdose av tabletter.

- Amy tok seperasjonen til foreldrene veldig hardt. Hun snakket ikke så mye om det, men latet heller som om det ikke plaget henne. Men man kunne merke at hun så på det som det ultimate svik. Allerede da, da hun tok sin første joint, begynte veien hennes mot katastrofe, sier vennen ifølge The Sun.

Det har ofte blitt spekulert i om det var Winehouse forhold til narkotikamisbrukeren Blake Fielder-Civil som var starten på hennes utsveevende livsstil og gjorde henne avhengig av heroin, men de nye opplysningene hevder altså at Amys nedgang hadde startet lenge før det.

Når faren Mitch, forlot familien for en annen kvinne, skal Amy ifølge venner intervjuet i boken, blitt veldig deprimert.

- Hun hadde enorme komplekser og følte aldri at hun var bra nok. Amy følte at hvis hun egentlig var bra nok, så ville ikke faren Mitch forlatt henne og moren.

Utover sitt alkohol og narkotikaforbruk, drev Winehous også med selvskading ved hjelp av barberblader og glasskår, forteller vennene i boken ifllge avisen. Ved et tilfelle, da sangeren kun var ti år gammel, skal en av vennene ha funnet henne frådene fra munnviken og helt hvit i øynene.

- Det var den absolutt verste opplevelsene jeg har hatt. Hun hadde tatt en overdose av piller for at hun ikke ville leve lenger. Hun sa til meg at hun bare ville sove lenge. Hun ba meg om å ikke si det til noen. Mange sier at jeg var en dårlig venn som ikke fortalte det til noen, men jeg var for redd, sier vennen.

Amys pappa har så langt ikke kommentert den nye boken.

LES OGSÅ:   Hedret sin avdøde datter