Forsøkte å drepe søstrene

En amerikansk kampsport-stjerne er siktet for drapsforsøk på begge søstrene sine.

SIKTET FOR TO DRAPSFORSØK: Irwin Rivera er arrestert, siktet for drapsforsøk på begge sine søstre. Foto: UFC
SIKTET FOR TO DRAPSFORSØK: Irwin Rivera er arrestert, siktet for drapsforsøk på begge sine søstre. Foto: UFC Vis mer
Publisert

UFC-stjernen Irwin Rivera (31), som konkurrerer på høyt nivå i kampsportgrenen MMA i USA, er arrestert og siktet for drapsforsøk på begge sine søstre etter at han skal ha knivstukket dem, melder ESPN og andre amerikanske medier.

Rivera (31) - med MMA-artistnavnet «The Beast» - ble pågrepet av politiet i Palm Beach i Florida torsdag og sitter nå varetektsfengslet.

Irwin Rivera har i innledende avhør forklart politiet at han kom inn på søstrenes soverom mens de sov og knivstakk dem. Han skal videre, ifølge ESPN, forklart at en «høyere makt» ba ham om å knivstikke søstrene sine.

Begge kvinnene ble kjørt til sykehus. For den ene er tilstanden kritisk. For den andre er tilstanden alvorlig, men stabil.

I VARETEKT: Irwin Rivera sitter i politets varetekt etter det brutae knivangrepet på søstrene. Foto: Palm Beach County Sheriff's Office
I VARETEKT: Irwin Rivera sitter i politets varetekt etter det brutae knivangrepet på søstrene. Foto: Palm Beach County Sheriff's Office Vis mer

Flyktet

Ifølge The Guardian, som siterer politiet i Florida, skal flere naboer og et av ofrene ha ringt 911 for å varsle om knivstikkingen i går.

Polititjenestemenn fant først en 22 år gammel kvinne liggende i en blodpøl rett utenfor boligen, heter det i åstedsrapporten, ifølge The Guardian. Hun viste seg å være Riveras yngre søster.

Hun var angivelig påført flere knivstikk i ryggen, hodet og armen, men var i stand til å overbringe informasjon til politiet om at det var broren hennes som hadde stukket henne.

Hun fortalte videre at søsteren fortsatt var i huset.

Riveras storesøster, en 33 år gammel kvinne, ble funnet lenger inne i boligen, også hun påført flere knivstikk i ryggen, i ansiktet, på armene og hendene.

Hun skal også ha blitt påført kritiske lungeskader.

TATT: Danske Peter Madsen forsøkte å rømme fra fengselet, hvor han soner en livstidsdom for drapet på Kim Wall. Foto: Byrd/ Steven Knap Vis mer

Var på besøk

Kvinnene var på besøk hos broren i hans leilighet, og tilbrakte natta på et gjesterom. De skal ha våknet av at Rivera gjentatte ganger knivstakk dem med en kniv, heter det i åstedsrapporten, ifølge ESPN.

Kvinnen fortalte politiet at hun prøvde å hindre broren, men han fortsatte bare å stikke henne. Den yngre søsteren løp da fra rommet, heter det i åstedsrapporten gjengitt i Guardian.

Like etter klarte hun å ringe politiet og varsle naboer.

«Han prøver å drepe meg! Hjelp min søster», ropte kvinnen til naboer, ifølge åstedsrapporten.

Rivera skal ha flyktet fra stedet, men ble pågrepet senere på morgenen i går. Han skal umiddelbart ha erkjent knivstikkingen, og ble hørt ropende:

«Jeg drepte søstrene mine!»

MODENA: Amanda Knox er tilbake i Italia for første gang siden hun ble frikjent for drapet på sin venninne, Meredith Kercher. Video: CNN. Reporter: Elias Kr. Zahl-Pettersen, Dagbladet TV Vis mer

Etterforsker

UFC (Ultimate Fighting Championship), den mektige organisasjonen som står bak den profesjonelle, pengesterke MMA-ligaen, etterforsker også hendelsen.

I en uttalelse gitt til MMA Fighting heter det at organisasjonen har mottatt informasjon fra Riveras managere om at Rivera skal ha vist atferd i det siste «som knyttes til psykiske problemer».

- Nyhetene er ekstremt urovekkende og organisasjonen samler for øyeblikket inn mer informasjon, heter det, ifølge uttalelsen.

Rivera konkurrerer i UFCs klasse i såkalt bantamvekt, og har vært en profesjonell MMA-utøver siden 2014. Han står registrert med ti seire på 16 kamper, og har også regionale mesterbelter.

Rivera debuterte i UFC i mai i fjor, og tok sin første UFC-seier i august, ifølge ESPN.

LES OGSÅ: Planlegger comeback

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer