Carl Aksel Jansen:

Fornærmet i retten: - Jeg var redd

Carl Aksel Jansen innledet et forhold til en realityprofil som han svindlet. Hun forklarer seg i retten.

I RETTEN: Carl Aksel Jansen er denne uka i Oslo tingrett. Foto: Morten Eik/Se og Hør
I RETTEN: Carl Aksel Jansen er denne uka i Oslo tingrett. Foto: Morten Eik/Se og Hør Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Tirsdag denne uken begynte rettssaken mot tidligere «Paradise Hotel»-deltaker Carl Aksel Jansen (25).

Han er tiltalt for en rekke forhold vedrørende grovt bedrageri, hvitvasking og ruskjøring. Han erkjenner helt eller delvis alle forholdene i tiltalen.

Årsaken til at et fåtall av forholdene delvis er erkjent straffskyld skyldes beløpet på bedrageriene, ikke hvorvidt de faktisk har skjedd, noe han erkjenner.

En av de fornærmede i saken er en kvinne, også tidligere reality-deltaker, som Jansen forklarte tirsdag at han hadde innledet et forhold til. Kvinnen er en av seks fornærmede i saken.

- Utspekulert som jeg var, tenkte jeg at hun var en god kandidat til å svindle. Jeg oppførte meg helt jævlig. Jeg har lurt henne trill rundt, manipulert henne og spilt på følelsene hennes. Jeg flyttet til og med inn til henne da vi begynte med låneopptakene. Jeg tok henne med ut på en middag og introduserte at jeg trengte hjelp med å ta opp lån på en bil. Det ville hun hjelpe meg med, og jeg fikk all informasjonen hennes, forklarte Jansen i retten tirsdag.

HYSTERISK TABBE: Produksjonen av svenske «Paradise Hotel» måtte tenke kreativt da det skjedde en teknisk feil under innspilling. Dette har fått blandede reaksjoner fra seerne. Video: Viafree.se / Rød Løper Vis mer

Kvinnen stilte torsdag som vitne i rettssaken. Sju av forholdene omhandler henne. Jansen erkjenner skyld i alle disse. Til sammen skal Jansen og en av de to andre tiltalte ha tatt opp lån på henne på til sammen 1,1 millioner kroner.

Kvinnen er svært preget i retten, og tar tidlig i forklaringen til tårene.

Hun forteller at Jansen under en middag ba om hjelp til å kjøpe en bil. Han skal da ha bedt om kodebrikken hennes til banken, for å sjekke opp om hun kunne ta opp lån.

- Redd

Kvinnen forklarer videre at tida gikk, og at hun registrerte at Jansen hadde fått ny bil. Så skal inkassoene begynt å komme i posten.

Da hun konfronterte ham med det, skulle de møtes for en kjøretur. Under kjøreturen skal hun ha begynt å gråte da hun fortalte ham om pengekravene hun hadde mottatt.

- Da ble han ganske sint og skjelte meg ut. Han sa jeg ikke hadde noen grunn til å være lei meg, sier hun.

Hun forteller også at hun etter anmeldelsen av ham var redd.

- Det kom mange sinte meldinger inn. Helt ærlig var jeg ganske, ikke redd for ham, men han hadde sagt mange ganger at han kjente masse folk som kunne fikse ting. Det var en periode jeg så meg over skulderen fordi jeg var redd han skulle få noen til å gjøre noe, sier hun.

Se og Hør var tirsdag i kontakt med kvinnen. Hun opplyste da at hun ikke ønsket å kommentere saken.

SVARER PÅ KRITIKKEN: I år har det stormet rundt innspillingen av «Paradise Hotel», fordi produksjonen valgte å spille inn i Mexico under pandemien. Nå svarer programleder Triana Iglesias på kritikken. Video: Madeleine Liereng / Reporter: Kine Falch Vis mer

Brukte store summer på rus

Jansen har i stor grad lagt vekt på at det blant annet er omfattende rusmisbruk som var bakgrunnen for at han begikk de grove bedrageriene.

- Mest av alt i denne perioden ville jeg ruse meg. Jeg ville helst sniffe fem gram kokain om dagen, sa han onsdag.

Han anslo at rusbruket kostet ham 5000-6000 kroner daglig. 25-åringen forklarte også at han var opptatt av å opprettholde fasaden han hadde skapt.

- Jeg brukte penger på alt som kunne brukes penger på. Jeg ville ikke at det skulle syntes at jeg var helt ute. Jeg brukte penger på ferie og klokker.

Jansen har også brukt tid i retten på å fortelle at han er til behandling for rusmisbruket, og mener han er en annen person i dag.

LES OGSÅ: Slaktes etter dette

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer