Andresen-søstrene:

Formuen sank med elleve milliarder

Men det er et engangstilfelle, mener selskapet.

IKKE RIKEST: Alexandra og Katharina Gamlemshaug Andresen har lenge vekslet mellom å være landets rikeste kvinner. Når skattelistene for 2018 slippes i november, vil formuen deres være betraktelig mye mindre enn hva den har vært. Foto: Frédéric Boudin / Ferd
IKKE RIKEST: Alexandra og Katharina Gamlemshaug Andresen har lenge vekslet mellom å være landets rikeste kvinner. Når skattelistene for 2018 slippes i november, vil formuen deres være betraktelig mye mindre enn hva den har vært. Foto: Frédéric Boudin / Ferd Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Katharina Gamlemshaug Andresen (24) er en av landets desidert rikeste. Når skattelistene om noen få uker slippes, har det vært ventet at formuen hennes nok en gang vil skape overskrifter verden over.

Som døtre av industri- og finansmannen Johan H. Andresen (58) var hun og søsteren, Alexandra Andresen (23), oppført med formuer på 6,8 milliarder kroner, ifølge skattelistene for 2017.

Formuen ble tjent i tobakksindustrien, men forvaltes nå gjennom selskapet Ferd i dag - som de to arvingene altså i prinsippet eier. Skattelistene kommer ikke før 5. november, men tall Dagens Næringsliv sitter på viser at de to damenes formue har krympet med rundt elleve milliarder kroner.

Det er derimot ikke reelt, kan selskapet forsikre om.

Derfor krympet formuen

Alt bunner i at de to arvingene frem til nå har eid aksjene sine privat. På tampen av 2018 bestemte de imidlertid seg for å opprette egne aksjeselskap for sine andeler, noe som gjør at formuen virker mindre enn hva den eventuelt er.

- Dette gir dem et bedre grunnlag til å være gode og langsiktige eiere i Ferd, og det er en langsiktig eierform som de fleste investorer velger, forklarer administrerende direktør i Ferd, Morten Borge, overfor Dagens Næringsliv.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer