Lewis Hamilton:

Formel 1-stjernens trøblete kjærlighetsliv

Lewis Hamilton kjører fra de fleste på Formel 1-banen. Når det gjelder kjærlighetslivet er det imidlertid flere fartsdumper i veien.

LEWIS HAMILTON: Som en av de mest profilerte Formel 1-kjørerne skaper Lewis Hamilton stadig overskrifter både på og utenfor banen. Foto: Emilio Morenatti / POOL / AFP / NTB
LEWIS HAMILTON: Som en av de mest profilerte Formel 1-kjørerne skaper Lewis Hamilton stadig overskrifter både på og utenfor banen. Foto: Emilio Morenatti / POOL / AFP / NTB Vis mer
Publisert

Selv om det utad kan se ut til at det bare er å presse «klampen i bånn», gi alt og komme først i mål, ligger det langt mer bak suksess som Formel 1-fører. Det har ivrige fans fått se i Netflix-serien «Formula 1: Drive to Survive».

Førere, managere og teameiere lever hektiske liv både på og utenfor banen, og sporten blir naturligvis en stor del, om ikke den største, av livet deres.

Det har blant andre 36 år gamle Lewis Hamilton fått erfare. Ifølge Racefans ligger alt til rette for at en deilig lønn på elleville 30 millioner dollar vil rulle inn på kontoen i løpet av årets sesong.

Det tilsvarer godt over 248 millioner norske kroner.

Hamilton kan altså le hele veien til banken som fører for Mercedes i år - 14 år etter at han debuterte som kjører for McLaren under Australias Grand Prix.

VERDENSSTJERNE: Lewis Hamilton er ofte å se på toppen av pallen etter Formel 1-løp. Han er også den som tjener mest på karrieren i år, men også privatlivet hans skaper overskrifter. Foto: Emilio Morenatti / AP / NTB
VERDENSSTJERNE: Lewis Hamilton er ofte å se på toppen av pallen etter Formel 1-løp. Han er også den som tjener mest på karrieren i år, men også privatlivet hans skaper overskrifter. Foto: Emilio Morenatti / AP / NTB Vis mer

Hamilton ble født i Stevenage, Hertfordshire, England, og allerede som 13-åring skrev han kontrakt med McLaren og Mercedes-Benz' utviklingsprogram for unge førere.

Den gang ble han den yngste noensinne til å kapre en kontrakt med et Formel 1-team - og man kan vel med trygghet si at resten er historie.

Men hvem er egentlig Lewis Hamilton bak racingdrakt, store sponsorer og raske biler?

Utfordrende kjærlighetsliv

Til fansens store glede skal han ifølge Express for tiden være ledig på markedet, men slik har det ikke alltid vært. Han har nemlig et langt, profilert forhold bak seg, og har tidligere blitt koblet til en rekke stjerner.

For tre år siden fortalte 36-åringen at kjærlighetslivet hans ikke eksisterer, og at han er en arbeidsnarkoman og ikke har tid til sånt.

- Når du reiser så mye som jeg gjør er det vanskelig å få et forhold til å fungere, så jeg har en tankegang om at jeg ikke skal ha det før jeg har gitt meg og ikke lenger trenger å tenke så mye på meg selv, sa han i et intervju med The Times i 2018.

Videre fortalte Hamilton at han gjerne vil ha barn, men at han ønsker å kunne være der for dem som en god pappa. Han la imidlertid ikke skjul på at dersom en spesiell person skulle dukke opp var han åpen for det.

DRAMATISK: Det er dramatiske bilder i traileren til sesong tre av «Forumula 1». Video: Netflix Vis mer

Kjendiskjæreste

Formel 1-kjøreren har tidligere vært i et svært offentlig forhold med TV-profil og The Pussycat Dolls-stjerne Nicole Scherzinger (42). Duoen ble sammen i 2007, samme år som han slo gjennom som kjører.

Duoen hadde et av-og-på-forhold frem til 2015, og den gang ble det kjent at avstanden mellom dem skal ha vært grunnen til bruddet - noe han fire år senere gikk langt i å bekrefte.

- Det er en likhet for de fleste idrettsmenn og-kvinner. Det er en forskjell i at vi reiser så mye som vi gjør, og er borte helt sykt store deler av tiden, sa han ifølge Express.

MED PÅ FESTEN: Nicole var ofte å se på Formel 1-løp for å heie på kjæresten. Som her i Monaco i 2012. Foto: Alan Davidson/REX/NTB
MED PÅ FESTEN: Nicole var ofte å se på Formel 1-løp for å heie på kjæresten. Som her i Monaco i 2012. Foto: Alan Davidson/REX/NTB Vis mer

Videre innrømmet han at det er vanskelig å få avstandsforhold til å fungere og at det gjør det vanskelig å ha et godt forhold.

I 2017 skal Hamilton imidlertid ha påstått at forholdet med Scherzinger kom i veien for hans lidenskap for biler.

- Bilene er babyene mine. Jeg brukte å si når jeg hadde en kjæreste at «jeg skal ta en av jentene med ut, du kan komme hvis du vil, men du kommer i andrerekke når det gjelder bilene», sa han.

PROFILERT PAR: Lewis og Nicole i forbindelse med British Fashion Awards i London i 2014. Foto: David Fisher / REX / NTB
PROFILERT PAR: Lewis og Nicole i forbindelse med British Fashion Awards i London i 2014. Foto: David Fisher / REX / NTB Vis mer

Også Scherzinger har uttalt seg om forholdet etter bruddet, og mente de begge ble for komfortable i forholdet. I et intervju med People fortalte hun at noen blir i forhold fordi de ikke ønsker å være alene.

- Det er et nytt kapittel i livet mitt. Jeg går gjennom en veldig transformerende tid, sa hun.

TV-profilen har tidligere også avslørt at hun og ekskjæresten ikke snakker sammen lenger, men at hun ønsker han all suksess i verden på racingbanen.

SEIER: Nicole og Lewis etter at sistnevnte hadde hentet hjem nok en seier. Her i Montreal i Canada i 2012. Foto: Lat Photographic / REX / NTB
SEIER: Nicole og Lewis etter at sistnevnte hadde hentet hjem nok en seier. Her i Montreal i Canada i 2012. Foto: Lat Photographic / REX / NTB Vis mer

Slo tilbake etter rykter

Nicole Scherzinger er imidlertid ikke den eneste kvinnen som har tilbrakt tid med Hamilton. Han har nemlig blitt koblet til en rekke stjerner tidligere, blant dem Rihanna (33).

Også artist Rita Ora (30) har han blitt observert med. Den gang i forbindelse med Abu Dhabi Grand Prix i 2016. Verken ryktene om et forhold med Rihanna eller Rita har noen gang blitt bekreftet

FARTSMONSTER: I filmen «Born 2 Drive» følger vi Petter Solberg og sønnen Oliver (15) - og får et innblikk i hvordan sistnevnte takler farens sykdom. Filmen har premiere på norske kinoer 8. februar. Vis mer

Så sent som i 2019 ble han også koblet til modell Jasmine Sanders (29). Duoen ble observert i forbindelse med Paris Fashion Week, men slo kort tid senere tilbake mot ryktene om at de datet i sosiale medier.

Den gang så det ut til at Hamilton var rimelig lei av å bli koblet til alle kvinner han tilbrakte tid med. «Det er en trist verden når en mann ikke kan ha kvinnelige kolleger eller venner uten at mediene fremstiller det som noe det ikke er», skrev han på Instagram, og fortsatte:

«I løpet av alle disse årene har de forsøkt å ødelegge navnet mitt, imaget mitt, men jeg er fremdeles her og klatrer oppover».

Samtidig avslørte Hamilton at han ikke hadde noen ny kvinne i livet sitt.

«Når du en dag ser meg holde hender med en kvinne, da kan du skrive om en ny flamme», fortsatte han.

Etterforsket

Men det er ikke bare kvinner og Formel 1 Hamilton skaper overskrifter med. Han har nemlig så langt i karrieren stått for flere kontroverser.

Som profesjonell racerkjører er det kanskje utenkelig at man ikke får dekket fartsbehovet sitt på banen, men den gang ei.

Ifølge ESPN har nemlig 36-åringen tidligere mistet lappen etter å ha kjørt over 194 kilometer i timen i Frankrike. Politiet fikk fatt i ham og inndro førerkortet hans i en måned.

SKYSS: Magnus Devold har kommet seg fra Norge til Japan i bil uten førerkort. Video: Rød Løper/Discovery+. Vis mer

Bare få dager før Australian Grand Prix i 2016 ble han også under etterforskning hos politiet i New Zealand. Den gang for å skulle ha filmet seg selv mens han kjørte motorsykkel på motorveien.

Videoen ble delt på stjernens Snapchat-konto og skal ha brutt landets regler for mobilbruk i trafikken. Hamilton slapp imidlertid med skrekken på grunn av manglende bevis i saken, men skal ha fått streng beskjed fra politiet om å droppe mobilen på veien.

La seg flat

Da han vant Chinese Grand Prix i 2015 lot han, som vinnere ofte gjør, sjampanjeboblene fly over publikum, de andre på podiet og en av jentene der oppe. Dette sørget for massiv kritikk og rallystjernen ble anklaget for upassende oppførsel.

Jenta som var innblandet i hendelsen fortalte imidlertid i ettertid at hun ikke hadde noen problemer med Hamilton eller at hun fikk sjampanjen over seg. Hamilton har også beklaget seg i ettertid.

Til tross for litt offentlige fartsdumper i karrieren er Lewis Hamilton likevel blant de mest populære Formel 1-kjørerne i verden, og har en følgerskare på svimlende 22,3 millioner på Instagram.

LES OGSÅ: Ansatt slutter etter mobbebeskyldningene

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer