R. Kelly og Joycelyn Savage:

- Forlovet

Forloveden ber om mildere straff for R. Kelly.

NEKTER: R. Kelly har hele tiden benektet anklagene. Foto: Antonio Perez/AP/NTB
NEKTER: R. Kelly har hele tiden benektet anklagene. Foto: Antonio Perez/AP/NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

I september ble det kjent at R&B-artisten Robert Sylvester Kelly (55), bedre kjent som R. Kelly, var funnet skyldig i rettsaken mot ham.

En føderal domstol i New York mente han gjenneom flere tiår har utført overgrep mot barn. I juni ble han dømt til 30 års fengsel.

«Dypt forelsket»

Nå ser det ut til at Kelly har noen på utsiden som kjemper for hans frihet. I et brev E! News har fått innsyn i, skriver sangeren Joycelyn Savage (26) at hun og Kelly er forlovet og ber om en mildere straff for ham. Brevet er datert 13. juni og er sendt fra 55-åringens team i forkant av dommen.

Savage har tidligere forsvart Kelly, men senere anklaget ham for seksuell og psykisk midhandling. Nå snur hun igjen.

FORLOVET: R. Kelly skal være forlovet med 26 år gamle Joycelyn Savage. Foto: John Angelillo/UPI/Shutterstock/NTB
FORLOVET: R. Kelly skal være forlovet med 26 år gamle Joycelyn Savage. Foto: John Angelillo/UPI/Shutterstock/NTB Vis mer

«Mitt navn er Jocelyn Savage, og jeg er Robert Kellys forlovede. Jeg skriver dette brevet i støtte til Robert i forkant av straffeutmålingen, så jeg kan forklare retten at jeg ikke er offeret som regjeringen fremstiller meg som», skriver 26-åringen.

Videre beskriver Savage forholdet deres som «fantastisk», og kaller sin forlovede «det beste som har skjedd henne noen gang».

DRAPSDØMT: Johanna Möller ble dømt for drapet på sin egen far. Nå stiller hun opp i en ny dokumentarserie. Video: Viaplay Vis mer

«Vi har et veldig spesielt bånd og er dypt forelsket. Robert er ikke det monsteret regjeringen beskriver han som. Robert slik jeg kjenner ham, er veldig søt, forsiktig og snill».

Savage beskriver også fengselsfuglen som «bestemt og målrettet», og hevder anklagene mot ham er falske.

«Jeg er en voksen kvinne, og jeg kan snakke for meg selv, derfor ville jeg gi retten dette brevet. Kelly er en god mann, med et godt hjerte som fortjener å være hjemme med hans kjære som er klare til å støtte ham».

HELE HISTORIEN: I ABC-programmet «20/20» fortelles hele historien om drapsdømte Robert Bierenbaum og hans avdøde kone Gail Katz. Video: ABC/«20/20» Vis mer

Nekter for anklagene

I rettssaken vitnet flere personer som mente «I Believe I Can Fly»-sangeren manipulert dem til sex da de fremdeles var mindreårige i perioden 1992-2017, skriver E! News.

Kelly har hele veien hevdet han er uskyldig, men ble likevel dømt til 30 år i fengsel, to uker etter at Savages brev ble skrevet.

Artisen ble funnet skyldig i overgrep, menneskehandel og utpressing. Aktoratet mente også Kelly hadde utnyttet sin posisjon for å få tilgang til unge mennesker han kunne utnytte.

Han skal også ha beordret medarbeidere til å skaffe ham mindreårige. Både sjåfører, livvakter og assistenter skal ha vært styrt som et kriminelt nettverk, ifølge CNN.

FØRES BORT: Etter et rømningsforsøk ble drapsdømte Peter Madsen etter flere timer ført bort av politiet. Video: BT / Privat Vis mer

Kelly giftet seg blant annet ulovlig med sangeren Aaliyah i 1994, da hun bare var 15 år gammel. Han har også blitt dømt for vold og overgrep tidligere. I 2008 ble han tiltalt for å ha hatt samleie med en mindreårig jente, men ble senere frikjent etter en treig rettsprosess og manglende bevis.

LES OGSÅ: - En del av meg døde

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer