Eirik Søfteland:

Forlovet seg på julaften

Fridde og fikk ja fra kjæresten gjennom seks år.

SKAL GIFTE SEG: Musiker og tv-profil Eirik Søfteland (30) har forlovet seg med kjæresten Mia Helene Lindborg (28). Her under opptaket til TV 2-programmet «Århundrets stemme» i fjor. Foto: NTB Scanpix
SKAL GIFTE SEG: Musiker og tv-profil Eirik Søfteland (30) har forlovet seg med kjæresten Mia Helene Lindborg (28). Her under opptaket til TV 2-programmet «Århundrets stemme» i fjor. Foto: NTB Scanpix Vis mer

Hordalendingen Eirik Søfteland (30) gjorde seg først bemerket i talentprogrammet «Idol» i 2013, der han endte på en andreplass etter Siri Vølstad Jensen.

Senere samme år hentet han riktignok hjem en annen tv-seier, da han gikk helt til topps i «Skal vi danse» sammen med dansepartner Nadya Khamitskaya (36).

De siste årene har musikeren dukket sporadisk opp i rampelyset, senest i TV 2-programmet «Århundrets stemme» i fjor, der han fikk et gjensyn med andreplassen.

Gjemt i kalender

I samme tidsrom som Søfteland ble et kjent navn for det norske folk, fant han kjærligheten med sambygningen Mia Helene Lindborg (28). Etter over fem år som kjærester har paret valgt å forlove seg. Det skriver TV 2.

Søfteland forteller til kanalen at han gikk ned på kne i jula - og fikk ja.

- Det skjedde på julaften. Vi var hos svigermor. Ringen var pakke nummer 24 i pakkekalenderen. For ja, jeg har gitt Mia pakkekalender, forteller han, og fortsetter:

- Det er egentlig ikke så veldig annerledes. Vi er fortsatt like glade i hverandre, men planleggingen av bryllupet er jo så vidt begynt.

Ifølge kanalen var det kjæresten som først annonserte forlovelsen på sin private Instagram-profil, der hun skriver, med et bilde av ringen foran et juletre: «He liked it, so he put a ring on it».

Viste rumpa

Lindborg og Søfteland er begge fra Os utenfor Bergen, og fortalte i et intervju med Bergensavisen i 2013 at de hadde kjent hverandre i mange år før de ble kjærester.

Saken fortsetter under.

- Det føles som vi alltid har kjent hverandre, fortalte Søfteland den gang.

30-åringen brukte varme ord da kan skulle beskrive kjæresten overfor Se og Hør samme år:

- Hun er veldig energisk og er sjelden stille. Sånn sett passer vi godt sammen, fortalte han.

Se og Hør har forsøkt å komme i kontakt med det nyforlovede paret lørdag, foreløpig uten hell.

Søfteland sørget for øvrig for en noe komisk rumpeglipp under «Skal vi danse»-finalen, der han like greit danset i kilt uten undertøy.

- Jeg har ikke noe imot å vise fram rumpa mi. Den er akkurat som alle andre rumper. Det er litt klamt akkurat nå, men det går fint, fortalte 30-åringen til programlederne etter dansen.

Senere samme kveld kunne han altså slippe jubelen løs:

- I kveld blir det helt vilt. Med god stemning og fine folk. Jeg skal sjenke Nadya, sa en strålende fornøyd Søfteland til Se og Hør da resultatet var klart.

LES OGSÅ: Startet året på legevakten

VANT: Eirik Søfteland vant «Skal vi danse» sammen med partneren Nadya Khamitskaya og intervjues etter finalen. Vis mer Vis mer