Eirik Søfteland:

Forlovet seg på julaften

Fridde og fikk ja fra kjæresten gjennom seks år.

SKAL GIFTE SEG: Musiker og tv-profil Eirik Søfteland (30) har forlovet seg med kjæresten Mia Helene Lindborg (28). Her under opptaket til TV 2-programmet «Århundrets stemme» i fjor. Foto: NTB Scanpix
SKAL GIFTE SEG: Musiker og tv-profil Eirik Søfteland (30) har forlovet seg med kjæresten Mia Helene Lindborg (28). Her under opptaket til TV 2-programmet «Århundrets stemme» i fjor. Foto: NTB Scanpix Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Hordalendingen Eirik Søfteland (30) gjorde seg først bemerket i talentprogrammet «Idol» i 2013, der han endte på en andreplass etter Siri Vølstad Jensen.

Senere samme år hentet han riktignok hjem en annen tv-seier, da han gikk helt til topps i «Skal vi danse» sammen med dansepartner Nadya Khamitskaya (36).

De siste årene har musikeren dukket sporadisk opp i rampelyset, senest i TV 2-programmet «Århundrets stemme» i fjor, der han fikk et gjensyn med andreplassen.

Gjemt i kalender

I samme tidsrom som Søfteland ble et kjent navn for det norske folk, fant han kjærligheten med sambygningen Mia Helene Lindborg (28). Etter over fem år som kjærester har paret valgt å forlove seg. Det skriver TV 2.

Søfteland forteller til kanalen at han gikk ned på kne i jula - og fikk ja.

- Det skjedde på julaften. Vi var hos svigermor. Ringen var pakke nummer 24 i pakkekalenderen. For ja, jeg har gitt Mia pakkekalender, forteller han, og fortsetter:

- Det er egentlig ikke så veldig annerledes. Vi er fortsatt like glade i hverandre, men planleggingen av bryllupet er jo så vidt begynt.

Ifølge kanalen var det kjæresten som først annonserte forlovelsen på sin private Instagram-profil, der hun skriver, med et bilde av ringen foran et juletre: «He liked it, so he put a ring on it».

Viste rumpa

Lindborg og Søfteland er begge fra Os utenfor Bergen, og fortalte i et intervju med Bergensavisen i 2013 at de hadde kjent hverandre i mange år før de ble kjærester.

Saken fortsetter under.

- Det føles som vi alltid har kjent hverandre, fortalte Søfteland den gang.

30-åringen brukte varme ord da kan skulle beskrive kjæresten overfor Se og Hør samme år:

- Hun er veldig energisk og er sjelden stille. Sånn sett passer vi godt sammen, fortalte han.

Se og Hør har forsøkt å komme i kontakt med det nyforlovede paret lørdag, foreløpig uten hell.

Søfteland sørget for øvrig for en noe komisk rumpeglipp under «Skal vi danse»-finalen, der han like greit danset i kilt uten undertøy.

- Jeg har ikke noe imot å vise fram rumpa mi. Den er akkurat som alle andre rumper. Det er litt klamt akkurat nå, men det går fint, fortalte 30-åringen til programlederne etter dansen.

Senere samme kveld kunne han altså slippe jubelen løs:

- I kveld blir det helt vilt. Med god stemning og fine folk. Jeg skal sjenke Nadya, sa en strålende fornøyd Søfteland til Se og Hør da resultatet var klart.

LES OGSÅ: Startet året på legevakten

VANT: Eirik Søfteland vant «Skal vi danse» sammen med partneren Nadya Khamitskaya og intervjues etter finalen. Vis mer Vis mer

Vi bryr oss om ditt personvern

seher er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer