I OSLO: Oprah og Stedman Graham i Oslo i 2004 i forbindelse med at hun ledet Nobelkonserten. Foto: NTB Scanpix
I OSLO: Oprah og Stedman Graham i Oslo i 2004 i forbindelse med at hun ledet Nobelkonserten. Foto: NTB ScanpixVis mer

Oprah Winfrey og Stedman Graham:

Forlovet i 25 år - nekter å planlegge bryllup

Nå letter Oprah Winfrey på sløret om hvorfor hun ikke har noe hast med å gifte seg med kjæresten.

På midten av 1980-tallet ble den amerikanske journalisten Oprah Winfrey (63) en av USAs mest kjente ansikter. Hun hadde vært å se på skjermen siden starten av 1970-tallet, men ble først sendt på nasjonal tv da «The Oprah Winfrey Show» ble skapt.

Programmet tok for seg alle mulige temaer, og ble i Norge vist på TVNorge og TV3. Siden den gang har hun blitt en mektig person innenfor den amerikanske underholdningsindustrien, og er dollarmilliardær.

LANG FORLOVELSE: Stedman og Oprah har vært forlovet i 25 år. Foto: NTB Scanpix
LANG FORLOVELSE: Stedman og Oprah har vært forlovet i 25 år. Foto: NTB Scanpix Vis mer

Siden 1986, samme år som hennes eget talkshow startet, ble hun sammen med forfatteren og forretningsmannen Stedman Graham (66).

De forlovet seg i 1992, men giftet seg aldri. Det har vært et tema flere ganger i intervjuer, men Winfrey har valgt å ikke fokusere på hvorfor det 31 år lange forholdet ikke har resultert i noe ekteskap.

Hadde ødelagt

I et stort intervju med Vogue letter hun nå imidlertid sløret på hvorfor hun og kjæresten ikke har valgt å gå opp til alteret sammen. Det skal rett og slett aldri ha blitt diskutert mellom de to turtelduene.

- Ingen tror på det, men det er faktisk sant. Den eneste gangen jeg tok det opp med Stedman var da jeg sa: «Hva hadde skjedd om vi to faktisk giftet oss?», sier hun i intervjuet og fortsetter:

- Da svarte han: «Vi hadde ikke vært sammen». Vi hadde nok ikke det, fordi et ekteskap krever en annen måte å være seg selv på i denne verdenen.

Winfrey, som sier at hun ønsker å leve livet på sine egne premisser, mener det er noe i kjærestens uttalelser. Hun forteller at både Graham og hun trolig har ganske tradisjonelle oppfatninger av hva det vil si å være mann og kone, noe som kan ødelegge.

VELDEDIGHET: I 1994 stilte Oprah og Stedman opp på en veldedighetsmaraton i regi av den amerikanske hæren. Foto: NTB Scanpix
VELDEDIGHET: I 1994 stilte Oprah og Stedman opp på en veldedighetsmaraton i regi av den amerikanske hæren. Foto: NTB Scanpix Vis mer

- Vi hadde nok vært ganske tradisjonelle, og jeg hadde nok ikke klart å passe inn i det, forklarer hun.

I 2015 fortalte hun at hun kjente litt på angst da han spurte om de skulle gifte seg på starten av 1990-tallet, og at alt siden den gang bare har blitt satt på vent.

Det er ikke bare spørsmålet om ekteskap som Winfrey har uttalt seg om de siste åra. I februar snakket 63-åringen åpent om hvorfor hun har valgt å ikke få barn, en avgjørelse som i visse kretser kan oppfattes som kontroversiell.

Orker ikke

- Jeg har ikke tålmodigheten. Jeg har tålmodigheten for valper, men det er bare for en liten periode, uttalte superstjernen til magasinet Good Housekeeping, ifølge Hello.

- Når jeg følte folk pressa meg til å gifte meg eller å få barn, visste jeg at jeg aldri kom til å angre hvis jeg ikke gjorde det. Jeg føler at jeg er mor til verdens barn, sier hun.

For selv om talkshowdronningen ikke vil ha barn selv, har hun «adoptert» flere barn fra Sør-Afrika. Hun har sendt penger, bygget hus og besøker dem flere ganger i året. Det er snakk om totalt ti barn som talkshowdronninga tar vare på. Hun har til og med sendt dem på internatskole.

- Jeg har 172 jenter, og 20 av dem studerer i USA og bruker mitt hjem som deres. Det er mer verdifullt for meg enn hva jeg hadde forestilt meg.

Suksessrik

Oprah Winfrey blir av mange hyllet som et forbilde som inspirerer millioner av mennesker verden rundt med sin medmenneskelighet og sitt brennende engasjement.

Superstjerna har blant annet blitt kåret til en av verdens mektigste kvinner opptil flere ganger og gjorde stor programsuksess med talkshowet «The Oprah Winfrey Show» før det ble lagt ned i 2011

Da hadde superstjernen hold på siden 1987 og gjestet flere av verdens største superstjerner.

Talkshowet med til daglig sju millioner seere er blant USAs mest populære tv-programmer gjennom tidene, og suksessen ble ikke noe mindre da Winfrey startet sin egen TV-kanal «OWN: The Oprah Winfrey Network», hvor hun er kanalens ansikt og stemme utad.

Nå for tida gjør superstjerna stor suksess med tv-serien «Queen Sugar» og skal snart spille inn en nyinnspilling av filmen «A Wrinkle in Time» som angivelig skal ha premiere i 2018, ifølge Hello.

LES OGSÅ: Fortvilte over vektøkningen - nå smiler Oprah igjen