«Dad, how do I?»:

Forlatt av faren - hjelper andre

Ble forlatt av sin egen far som tolvåring. Nå gir han «pappa-tips» til millioner.

TIPS OG TRIKS: Rob Kenney prøver å lære bort ting som kan være nyttig å kunne som voksen via YouTube-kanalen sin. Foto: Skjermdump, Instagram / @dadhowdoi
TIPS OG TRIKS: Rob Kenney prøver å lære bort ting som kan være nyttig å kunne som voksen via YouTube-kanalen sin. Foto: Skjermdump, Instagram / @dadhowdoi Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Under coronakrisen har mange tydd til sosiale medier, for både underholdning og opplysninger. Noen har kanskje laget seg en TikTok-konto og lært seg dansene til både «Renegade» og «Savage».

Mens andre kanskje har blitt stamkunde på den lokale blomsterbutikken eller gartneriet, eller funnet nye måter å gjøre Zoom-møtene med jobb interessante.

En 55 år gammel far fra Chicago, har gått viralt på sosiale medieplattformer som TikTok og Twitter, etter at han begynte å legge ut videoer på YouTube.

Rob Kenney starten YouTube-kanalen «Dad, how do I?» i april, og på noen få uker hadde han 400.000 følgere, ifølge Buzzfeed News. Nå har han over to millioner.

19. mai skrev twitterbrukeren @earthlygissel at hun synes YouTube-kontoen hans var noe av det nydeligste hun har sett.

Tweeten hennes har blitt retweetet over 600.000 ganger, og likt over 2,4 millioner ganger.

EMOSJONELL: «Ex on the beach»-profilen Linn Wøyen Lenes ønsker å hjelpe andre ved å være åpen om sin tunge fortid. Video: Rød Løper/Linn Wøyen Lenes Vis mer

Ville lære bort

Da Kenney var tolv år, forlot faren hans han og søsknene hans. Han sier til Buzzfeed News, at han startet YouTube-kanalen for å kunne lære bort ting han aldri fikk lære av sin far, til andre som kanskje ikke har en farsfigur i livet sitt.

På YouTube-kanalen hans finner man blant annet videoer der han viser hvordan man barberer seg, knyter et slips, skifter dekk og batteriet i bilen.

Etter at kanalen hans gikk viralt både på Twitter, TikTok og Reddit, har mange kommentert med egne erfaringer og historier. Mange skriver også at de gjerne skulle hatt noe liknende da de vokste opp.

Vil ikke bli rik

I et intervju med magasinet, Shattered, sier han at han aldri har hatt som mål å bli rik, eller å være en person som oppnår stor suksess i livet. Han sier at han derimot alltid har hatt et ønske om å oppdra barna sine slik at de blir snille og gode voksne mennesker.

Kenney har to barn, som begge er voksne nå. Etter at han var ferdig å oppdra dem, skjønte han at han fortsatt hadde mer kunnskap han kunne dele med andre.

DAD HOW DO I: På YouTube-kanalen hans kan man finne videoer der han blant annet forklarer hvordan du fikser et badekar med tett avløp, eller hvordan man ser om man må fylle olje på bilen. Foto: Skjermdum/YouTube
DAD HOW DO I: På YouTube-kanalen hans kan man finne videoer der han blant annet forklarer hvordan du fikser et badekar med tett avløp, eller hvordan man ser om man må fylle olje på bilen. Foto: Skjermdum/YouTube Vis mer

Han bestemte seg derfor for å lage «Hvordan gjør du dette-videoer» om ting man ikke lærer på skolen. Tidligere har han ikke hatt tid, men da de amerikanske borgerne fikk beskjed om å holde seg hjemme, hadde han både tid og mulighet.

- Jeg hadde mange unnskyldninger for hvorfor jeg ikke skulle lage videoene, men da karantenetiden kom, ble det også færre unnskyldninger, sier han til magasinet.

BRUTALT: Sofie Nilsen er en av influenserne i TV2 Livsstil-serien «Bloggerne». Der åpner hun opp om hvordan det var å miste pappaen sin i ung alder. Video: TV2 Sumo Vis mer

Kenney sier at han ønsker å gjøre noe for dem som sliter på grunn av en familie som har problemer, eller fordi de kanskje ikke har foreldre i livet.

- Jeg ønsker å lage videoer på helt dagligdagse oppgaver, men også samtidig kunne lære bort noe av den kunnskapen og visdommen jeg har opparbeidet meg igjennom livet.

LES OGSÅ: Endelig smiler lykken igjen etter tragedien

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer