Forlater sin nyfødte datter for «Farmen kjendis»

- Det er en utfordring, sier reality-aktuelle Aune Sand.

I våres fikk Aune Sand og Marianne Aulie sitt andre barn sammen. Nå skal Aune reise fra barna og inn på tv-gården i «Farmen kjendis». «God kveld Norge» var med da kunstneren gjorde seg klar til avreise. Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

(Seoghør.no): Lørdag morgen ble deltakerne i den neste seongen av TV 2-suksessen «Farmen kjendis» sluppet.

Deltakelsen i programmet innebærer at kjendisene må leve isolert på en gård i opptil seks uker mens de kjemper om seieren i konkurransen.

Blant de nye deltakerne er kunstner Aune Sand (51), og han legger ikke skjul på at reality-oppholdet kommer til å bli litt ekstra krevende for ham.

Det har nemlig gått knappe to måneder siden han og Marianne Aulie (45) fikk sin andre datter sammen, og denne uken ble han sendt inn på «Farmen»-gården sammen med de andre deltakerne.

VANSKELIG VALG: Denne uka flyttet Aune Sand inn på gården Finnsvika for å delta i «Farmen kjendis» - kun et par måneder etter at han fikk sin andre datter. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet
VANSKELIG VALG: Denne uka flyttet Aune Sand inn på gården Finnsvika for å delta i «Farmen kjendis» - kun et par måneder etter at han fikk sin andre datter. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet Vis mer

Vanskelig å reise fra datteren

«God kveld Norge» var med da den frittalende kunstneren gjorde sine siste forberedelser før avreise, sammen med moren Kari og stesønnen Andrey (28). Der kom han inn på hvordan det blir å være borte fra sitt nyfødte barn i lengre tid.

- Det blir selvfølgelig en utfording. Hun har jo akkurat kommet, sier Aune om yngstedatteren, kalt Lillegull (2 mnd.), som ble født i New York i starten av mars.

51-åringen har også datteren Aella Malove Bluebell Marie Ingeborg Hjørdis (5), kalt «Lillemor», med Marianne Aulie. Og den «Farmen»-klare småbarnsfaren sier at det er lettere å reise når han vet hvor gode hender barna er i.

- Men jeg er så fantastisk heldig å ha en kone som er verdens beste mamma, sier han i reportasjen - som blir sendt i sin helhet på TV 2 lørdag kveld.

  • Se mer i videoen øverst i saken!
KUNSTNERFAMILIE: Marianne Aulie og Aune Sand har to små døtre sammen. I tillegg har Aulie en eldre datter og Sand en stesønn. Foto: Erlend Aas / NTB Scanpix
KUNSTNERFAMILIE: Marianne Aulie og Aune Sand har to små døtre sammen. I tillegg har Aulie en eldre datter og Sand en stesønn. Foto: Erlend Aas / NTB Scanpix Vis mer

Fra før av er Marianne Aulie også mor til datteren Alba (17), og på Aulies Instagram-profil fremgår det at tenåringsjenta også er flink til å hjelpe til med småsøsknene sine.

Vil hedre mor og mormor

Da Aune Sand fortalte om hvorfor han valgte å takke ja til «Farmen kjendis», selv om han nettopp er blitt far på ny, trakk han fram moren og mormorens oppvekst.

- De vokste opp på en gård som dette på Vestlandet. Da de skulle vaske klær om vinteren tok de tøyet med seg på hest og slede, hakket et hull i isen og levde fullstendig i pakt med naturen. Det er en gave å komme til en praktgård som dette, sa han til Dagbladet.

Og nå ser han altså frem til å «hedre sin mor og mormors rike» på gården Finnsvika utenfor Halden - som ble totalrenovert til den forrige, ordinære «Farmen»-sesongen.

KLARE FOR FARMEN: Alle deltakerne  sammen med Gaute Grøtta Grav: Aune Sand, Franke Løke, Stian Thorbjørnsen, Erlend Elias,  Dennis Vareide, Stian Sandø, Lene Elise Bergum, Inga Berit Lein, Martine Ek Hagen,  Johanne Thybo Hansen, Kristine Thybo Hansen  og Maiken Wahlstrøm Nilssen ( i trillebåra). Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet
KLARE FOR FARMEN: Alle deltakerne sammen med Gaute Grøtta Grav: Aune Sand, Franke Løke, Stian Thorbjørnsen, Erlend Elias, Dennis Vareide, Stian Sandø, Lene Elise Bergum, Inga Berit Lein, Martine Ek Hagen, Johanne Thybo Hansen, Kristine Thybo Hansen og Maiken Wahlstrøm Nilssen ( i trillebåra). Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet Vis mer

- Sier ting rett ut

Etter at den første sesongen av «Farmen kjendis» hadde premiere i januar, måtte flere av deltakerne tåle massiv oppmerksomhet - både fra seere og media.

«Sofa»-profil Tore Petterson (37) fortalte blant annet at han ble utsatt for homohets, og Leif Einar «Lothepus» Lothe (47) - som også vant hele greia - ble en folkefavoritt som alle ville ha en bit av. Deltakerne ble så populære at de dessuten ble gjenstand for en parodivideo - som gikk viralt.

TOMMYLIFE: Bloggeren Bjørnar Løberg (Tommylife) har laget tidenes parodi av årets deltakere i «Farmen Kjendis». YouTube-kontoen til Løberg finner du her: Vis mer Vis mer Vis mer

Aune Sand har fortalt at han er en person som «sier ting rett ut», og han er klar over at det kan by på problemer inne på reality-gården, som nærmest er beryktet for å bli åsted for krangel og konflikt blant deltakerne.

Hvorvidt Aune kommer til å skape baluba eller ikke i «Farmen kjendis», gjenstår å se. Det som i hvert fall er sikkert, er at kunstneren ikke er redd for å gjøre seg bemerket i offentligheten.

Som kjent skapte han overskrifter med den erotiske romanen «Jordbærmus» i 2015, og han måtte tåle at boka - som han riktignok tjente godt på - fikk knusende kritikk.

- Jeg skal rive opp skjorta mi, stå med bart bryst og ta imot det som kommer. Det blir nok kraftig uvær og stiv kuling med regnbyger, lyn og torden. Men jeg håper på et lite solglimt, sa han til Dagbladet i forbindelse med lanseringen av boka.

LES OGSÅ: Slik svarer hun på babyryktene

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer