Henrik Elvejord Borg:

Forlater Norge

- Jeg har sagt opp leiligheten.

FORELSKA: Nå forteller Henrik Borg hvorfor han befinner seg i Sverige. Det er det nemlig en kvinnelig grunn til. Video: Henrik Borg/ Rød Løper Vis mer
Publisert

Pandemien herjer fortsatt verden over, og så langt har coronaviruset krevd nærmere 350 000 menneskeliv. I Norge har man forsøkt å begrense smitten, blant annet ved at folk holder seg hjemme og at skoler og utesteder har holdt stengt. Det er først den siste tida at enkelte ting har begynt å gjenåpne.

AU: Henrik Elvejord Borg, kjent fra «Ex on the beach», valgte å fikse på utseendet i serien «Henrik og Aleks» på Viafree. Video: Viafree / Rød Løper Vis mer

I Sverige har ting derimot forløpt litt mer normalt. Bare de i den såkalte risikogruppa har blitt bedt om å isolere seg, mens alle andre, så å si, har levd som de pleier. Nordmenn kan også reise til Sverige om de ønsker, mot å belage seg på en ti dager lang karantene ved hjemkomst til Norge.

Regjeringen kommer etter planen med ny informasjon angående reiser til Norden 15. juni, men foreløpig er det altså reglene ovenfor som gjelder. Det har skapt hodebry for flere, deriblant for «Ex on the Beach»-profil og forfatter Henrik Elvejord Borg (26) - alias «Blodprinsen».

Sagt opp leiligheten

- Jeg har jo all familien og mange av vennene mine i Norge, og den karantenen frister fint lite. Jeg har litt hjemlengsel, men når ting er som de er nå, blir jeg her i Sverige. Ti dager i karantene med bipolar lidelse er heller ikke et eksperiment jeg er særlig gira på å utføre, sier han til Se og Hør.

Han fant kjærligheten i Sverige like før pandemien ble erklært, og er nå strandet hos «söta bror». Realityprofilens utvalgte heter Lisa Anckarman, og er i Sverige kjent som programleder og influenser. Det var hun som sjekket opp Borg, etter at hun hadde sett ham på skjermen. De ble raskt forelsket, og er i dag praktisk talt samboere i Uppsala - en drøy time unna Stockholm.

Til Se og Hør forteller Elvejord Borg at han faktisk ikke har planer om å returnere til Norge i det hele tatt.

NORSKE VENNER: Elvejord Borg sier han savner venner og familie i Norge. I en periode lagde han podkast med Erik Sæter (t.v), der de spilte inn fra hvert sitt land. Her poserer de to sammen med radioprofil Marte Bratberg. Foto: Andreas Fadum / Se og Hør
NORSKE VENNER: Elvejord Borg sier han savner venner og familie i Norge. I en periode lagde han podkast med Erik Sæter (t.v), der de spilte inn fra hvert sitt land. Her poserer de to sammen med radioprofil Marte Bratberg. Foto: Andreas Fadum / Se og Hør Vis mer

- Jeg har sagt opp leiligheten i Oslo. Det er jo like greit, når jeg likevel er stuck her. Det var spennende å se om denne pandemien skulle ta knekken på forholdet eller om vi skulle bli styrket av det, men dette har gått over all forventning. Du skal ikke se bort fra at jeg hadde blitt her uavhengig av corona, ler han.

RØLP PÅ TV: Reality-profilene Henrik Elvejord Borg og Aleksander Sæterstøl er ute med ny serie på Viafree, der de tester fester i forskjellige miljøer. Video: Rød Løper / Viafree Vis mer

Han synes selv at den svenske corona-modellen er fascinerende, og forteller at flere i omgangskretsen har vært smitta. Selv manglet han smaks- og luktesans i en drøy uke.

- Jeg hadde alle symptomene, men jeg får ikke ettertestet det. Hadde jeg gjort det, kunne jeg jo ha reist til Norge uten karantene. Mange i gjengen vår her har hatt det, sier han.

MELDER FLYTTING: Realityprofilen kommer ikke hjem til Norge med det første. Foto: Andreas Fadum / Se og Hør
MELDER FLYTTING: Realityprofilen kommer ikke hjem til Norge med det første. Foto: Andreas Fadum / Se og Hør Vis mer

Melder flytting

Til uken har han planer om å melde flytting til Sverige, og tar dermed det siste steget mot å bli boende i nabolandet hos Anckarman.

- Vi bor i en stor leilighet, og det er veldig fint her. Nå blir det bare å pumpe ut noen unger og gifte seg, så blir det bra det her, fleiper han.

- Men jeg er faktisk nesten gifteklar. Hun er den fineste dama i verden, og jeg er så glad for at det her fungerer så godt. Det har aldri vært så lite trøbbel med noen før, og vi er begge på et sted i livet der vi fungerer godt for hverandre. Et giftermål ligger i lufta, humrer han.

Anckarman har over 200 000 følgere på Instagram, og har den siste tida vært programleder for «Studio Paradise» - et program der deltakerne dissekerer og diskuterer «Paradise Hotel». Hun er med det en av Sveriges største influensere, og følges blant andre av Bianca Ingrosso.

Borg har de siste årene levd av det samme, men i en mindre skala her hjemme i Norge. I Sverige er det helt andre boller, mener han.

- Det er så jævlig digg å være influenser i Sverige. I Norge får man noen plagg tilsendt i posten, mens selskapene her pælmer spenn etter deg. Det er en helt ny verden. Jeg lever virkelig drømmen, forteller han.

Vil introdusere for svigers

Likevel er det ikke sånn at dagene er proppet full med action og spenning. Mens kjæresten jobber med sitt, leser og trener han. For tida går det i filosofen Friedrich Nietzsche, som han ofte legger ut bilder av. Han er heller ikke fremmed for å besøke spraytan-studioene i nærområdet.

- Ja, jeg er litt vel brun nå. Lisa sa at jeg måtte bli flinkere på Instagram, så nå har jeg gått «all inn». Nå er det Balenciaga, spraytan og trening for alle penga.

View this post on Instagram

Livet er for kort til ikke å være shredda

A post shared by Henrik Elvejord Borg (@henrixborg) on

Men - fra spøk til alvor - så skulle han gjerne ha reist en tur over grensa. Han sier at han gjerne vil introdusere sin utkårede til familien, og spesielt til besteforeldrene - som han har et nært forhold til.

- Det er ikke helt det samme med FaceTime, men det duger foreløpig. Forhåpentligvis får familien møte henne på sikt, og det er skikkelig stas, medgir realityprofilen.

LES OGSÅ: Legger seg under kniven - igjen

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer