Kong Charles:

Forklarer oppsiktsvekkende bilder

Bilder av den nye kongen går viralt.

PØLSEFINGRE?: Bilder av fingrene til kong Charles går viralt etter at flere mener de ser ut som pølser. Foto: AP/NTB
PØLSEFINGRE?: Bilder av fingrene til kong Charles går viralt etter at flere mener de ser ut som pølser. Foto: AP/NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Noen dager før dronning Elizabeths bortgang uttrykket mange bekymring over helsetilstanden hennes, ettersom bilder viste en stor blågrønn flekk på monarkens hånd.

Etter at dronningen døde torsdag forrige uke, ble Charles konge på minuttet, og igjen er det monarkens hender som har fått flere til å sperre opp øynene.

Det er riktignok ikke første gang at de røde og hovne fingrene til Charles vekker oppsikt. I 2020 florerte det også bilder rundt på nettet, noe som gjorde flere bekymret.

KRITISERES: Lørdag 10. september signerte kong Charles dokumentene som skal gjøre han til konge av Storbritannia. Fra seansen har to klipp gått viralt. De er sett over 22 millioner ganger på Twitter. Vis mer

Sammenliknes med pølser

Nå har flere tatt til Twitter for å reagere på konges fingre, som nå sammenliknes med pølser.

«Den som klarer å få ringen av fingeren hans vil bli den neste kongen, slik som Arthur med sverdet i steinen», står det i en av Twitter-meldingene - som per nå har nesten 250 000 likerklikk.

Skal vi tro Newsweek er dette også en intern spøk innad i kongefamilien. Da kongen fylte 70 år i 2018, spøkte prins William med at han håpet at han ville «slutte å skrive brev med pølsefingrene sine», og i stedet besøkte barnebarna oftere.

Nå har den eviglange spøken blitt dratt enda lenger.

Tirsdag delte slakteriet Avons Butchery, som holder til i New Zealand, et bilde av pølser som har blitt oppkalt etter nettopp kong Charles. Det skriver flere medier, deriblant australske News.

SELGER: Tirsdag delte den New Zealandske slakteriet et bilde av pølsene som er oppkalt etter kong Charles. Foto: Skjermdump fra Instagram
SELGER: Tirsdag delte den New Zealandske slakteriet et bilde av pølsene som er oppkalt etter kong Charles. Foto: Skjermdump fra Instagram Vis mer

I en story på Instagram delte de et bilde av pølsene med navnet «King Charles Sausage Fingers» - altså kong Charles' pølsefingre. I bildeteksten sto det følgende:

«Begrenset antall», etterfulgt av et dødningehode og en emoji som ler.

FULGTE BESTEMOR: Observante seere som fulgte kisten til dronning Elizabeth som ble fraktet til Westminster Hall onsdag 14. september, kunne se at det var noen i kongefamilien som skilte seg ut. Vis mer

- Et tegn på alderdom

Daily Star har snakket med lege Gareth Nye om hva som kan være grunnen til kongens hovne fingre.

Nye forklarer at det er «mange ulike årsaker» som kan være grunnen til oppblåste fingre, men at noen er mer sannsynlige enn andre. Han trekker fram ødem eller væskeretensjon som mulige grunner.

- Ødem er en tilstand hvor kroppen begynner å holde på væske i lemmene, vanligvis bena og anklene, men også i fingrene, noe som får dem til å hovne opp, sier legen til Daily Star.

Videre informerer han om at ødem er en vanlig tilstand og at det hovedsaklig rammer eldre personer.

FRUSTRERT: Her blir Storbritannias Kong Charles frustrert under signering. Video: Reuters / UK POOL Vis mer

Andre årsaker til hevelsen kan være leddgikt, høy saltdiett eller medisiner som påvirker blodtrykket. Nye forsikrer imidlertid om at det ikke er noe å bekymre seg over.

- Det er ingen umiddelbare helseproblemer å konkludere fra hovne fingre, og det er mest sannsynlig et tegn på alderen hans.

LES OGSÅ: - En ekstra dimensjon

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer