PRØVDE NOE NYTT: Her står Fergie foran publikum og TV-seere og synger den amerikanske nasjonalsangen før NBAs basketballkamp i helgen. Opptredenen skapte en storm av kritikk, og nå svarer stjernen i en offentlig uttalelse. Foto: NTB Scanpix
PRØVDE NOE NYTT: Her står Fergie foran publikum og TV-seere og synger den amerikanske nasjonalsangen før NBAs basketballkamp i helgen. Opptredenen skapte en storm av kritikk, og nå svarer stjernen i en offentlig uttalelse. Foto: NTB ScanpixVis mer

Fergie om nasjonalsang-kritikken:

Forklarer hva som skjedde under sjokk-fremføringen

42-åringen unnskylder seg i en offentlig uttalelse.

(Se og Hør): Siden Stacy Ann «Fergie» Fergusons (42) opptreden natt til mandag under den årlige All-star kampen i NBA, har det stormet rundt stjernen.

Selv om basketballkampen var høydepunktet for de fleste, er det tydelig at det er Fergies opptreden som har fått mest oppmerksomhet i etterkant. ​

42-åringen fikk det ærefulle oppdraget med å åpne hele kvelden med nasjonalsangen «The Star-Spangled Banner», men opptredenen gikk ikke akkurat som planlagt.

Storm i sosiale medier

Fremførelsen hennes har blitt slaktet på sosiale medier i etterkant av opptredenen, og på Twitter strømmer det inn kommentarer om stjernens sangprestasjon.

«Keeping Up With The Kardashians»-stjernen Khloé Kardashian (33) var blant dem som uttrykte sin forvirring på Twitter.

«Denne All Star-åpningen forvirrer meg. Hva faen skjer? Noen som vet?»

Saken fortsetter nedenfor.

- Jeg prøvde mitt beste

Nå har Fergie endelig tatt bladet fra munnen og svart på kritikkstormen hun er blitt utsatt for det siste døgnet.

42-åringen forteller at hun ville prøve ut noe nytt, men at det ikke gikk som planlagt.

- Jeg har alltid vært beæret og stolt over å få fremføre nasjonalsangen, og i går kveld ønsket jeg å prøve noe helt spesielt for NBA. Jeg er en som tar sjanser når det kommer til kunsten, men tydeligvis gikk ikke denne fremføringen som jeg hadde tenkt. Jeg elsker dette landet og jeg prøvde helt ærlig mitt aller beste, forteller hun i en offentlig uttalelse, ifølge TMZ.

«A little work»-sangeren gjorde nemlig om på den tradisjonelle melodien til nasjonalsangen, slik at hun heller fremførte en versjon som var mer «jazzet ned».

- Det hørtes ikke så fælt ut til å begynne med. Alle prøvde bare å finne ut av hva som skjedde, fortalte en tilskuer til People.

Det virket for mange som at Fergie slet med å synge rent, og at hun hadde problemer med å treffe de riktige notene.

Saken fortsetter nedenfor.

Skiltes etter åtte år

Fergie, best kjent fra popgruppen Black Eyed Peas, ble for øvrig singel i september etter åtte års ekteskap med skuespiller Josh Duhamel (45).

Sammen har den tidligere stjerneduoen sønnen Axl (4).

Paret bekreftet selv den triste nyheten til People.

- Det var med dyp kjærlighet og respekt at vi bestemte oss for å gå separate veier tidligere i år, uttalte paret i en felles kunngjøring til nettstedet.

- For å gi familien vår best mulig måte til å tilpasse seg, ønsket vi å holde dette privat før vi delte det med offentligheten. Vi er og vil alltid stå sammen og støtte hverandre og familien vår.

​Fergie og Josh møttes på settet til TV-serien Las Vegas i 2004, og giftet seg i 2009.

Holdt bruddet skjult

​Eksparet har tidligere avslørt at de gikk til ekteskapsterapi, og da de to fant ut at det var best å skilles, gjorde de en innsats for å holde bruddet unna offentligheten.

Det førte imidlertid med seg noen uheldige konsekvenser.​

Fergie var nemlig aktuell med albumet, «Double Dutchess», noe som resulterte i en rekke promoteringsintervjuer for hennes del. Og dermed en del personlige spørsmål.

8 years!! Love you babe.

Et innlegg delt av Josh Duhamel (@joshduhamel)

Overfor magasinet People fortalte Fergie hvordan det føltes å holde maska under intervjuene, mens spørsmål om ektemannen strømmet inn.

- Helt ærlig, så begynte det å bli litt rart for oss med alle de romantiske spørsmålene. Vi er kjempegode venner, vi elsker hverandre så høyt, og det kom bare til et punkt der det begynte å bli litt merkelig, sa artisten, og tilføyde:

- Det finnes ikke noe perfekt tidspunkt, så vi bestemte oss bare for å gjøre det.

LES OGSÅ: Black Eyed Peas-stjernen holdt kreften hemmelig i to år