«Maskorama»:

Forklarer hemmelig detalj

Derfor hadde de maskerte deltakerne en rose på brystet.

«MASKORAMA»: Fikk du med deg dette? Video: NRK / Ingebjørg Iversen Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

På lørdag ble den nest siste «Maskorama»-episoden for sesongen sendt, og det ble klart at Anne Rimmen - alias «Ravnen» - måtte forlate konkurransen. Til helga er det duket for finale, der «Vikingen», «Elgen» og «Trollet» skal konkurrere om å vinne programmet.

«MASKORAMA»: Lørdag 5. desember var det «Ravnen» som måtte kaste maska i «Maskorama» - og bak maska, var det Anne Rimmen som gjemte seg. Men hun kunne faktisk ha avslørt identiteten sin lenge før - ved et uhell. Video: NRK, Kine Falch. Reporter: Anniken Aronsen. Klipp: Ingebjørg Iversen / Se og Hør Vis mer

Det er allerede blitt lovet overraskelser i finalesendingen, uten at NRK ønsket å kommentere akkurat det noe ytterligere. De foregående episodene har også bydd på overraskelser og uventede elementer. Som programleder Silje Nordnes sier selv: «I 'Maskorama' kan alt skje».

La du for eksempel merke til blomstene alle deltakerne hadde på seg mens de sang duetter med «Stjernekamp»-artistene sist lørdag? Om du tror de var plassert der tilfeldig, må du tro om igjen.

Hemmelig budskap

Overfor Se og Hør kan nemlig «Maskorama»-designer Kjell Nordström forklare at den subtile detaljen hadde en hemmelig mening.

Alle de fire deltakerne hadde rosen på brystet. Duettpartnerne hadde også rosen flott plassert på antrekkene sine under de magiske framføringene.

ROSE: «Elgen» sang «Roses» av Outcast for noen uker siden, men det var ikke det lørdagens rose skulle symbolisere. Foto: Jan Egil Ådland / NRK
ROSE: «Elgen» sang «Roses» av Outcast for noen uker siden, men det var ikke det lørdagens rose skulle symbolisere. Foto: Jan Egil Ådland / NRK Vis mer

Nordström har flere ganger i løpet av sesongen endret antrekk på de maskerte kjendisene, men dette er første gang noe er så konsekvent og tydelig.

Han hadde en klar intensjon med pynten:

- Rosene som de pyntet seg med til duettene skulle vise hvor viktig det er at vi viser at vi bryr oss om hverandre, til tross for at vi må holde avstand, sier han, og fortsetter:

- Små «detaljer» som viser omtanke i ei tid da vi ikke kan gi hverandre en klem, forklarer han videre.

OMTANKE: Designeren forteller at rosen hadde en helt spesiell betydning, og skulle symbolisere omtanke i ei vansklig tid. Foto: Jan Egil Ådland / NRK
OMTANKE: Designeren forteller at rosen hadde en helt spesiell betydning, og skulle symbolisere omtanke i ei vansklig tid. Foto: Jan Egil Ådland / NRK Vis mer

Det ble ikke gjort noe poeng ut av rosene under sending, men designeren hadde altså en klar ambisjon. Hvorvidt de rundt en million seerne oppfattet dette, vites ikke.

Finalen i «Maskorama» er lørdag 12. desember, og reporter Anniken Aronsen har lusket rundt ved TV-studioet for å finne hint. Video: Kine Falch / Reporter: Anniken Aronsen Vis mer

Enormt mye arbeid

Han tenker på alt. Kostymene har Nordström designet med de gitte kjendisene i tankene, slik at de er spesialtilpasset dem i både design og form. Han er dermed en av ekstremt få som hele tida har visst hvem som skjuler seg bak maskene.

- Hvordan er det å bære på denne statshemmeligheten i over ett år?

- Jeg synes ikke det er så vanskelig. Jeg har jo ikke gjort noe annet enn å jobbe, spise og sove. Jeg har unngått folk, så det har gått veldig fint, har han fortalt til Se og Hør.

DESIGNER: Kjell Nordström, tidligere kjent som Baron von Bulldog, har designet alle «Maskorama»-kostymene. Her poserer han med Ellen Arnstad i 2010. Foto: Kyrre Lien / NTB
DESIGNER: Kjell Nordström, tidligere kjent som Baron von Bulldog, har designet alle «Maskorama»-kostymene. Her poserer han med Ellen Arnstad i 2010. Foto: Kyrre Lien / NTB Vis mer

- Jeg kan ikke gå på fylla med venner, eller fortelle morsomme historier fra jobben. Så jeg har vært en ganske kjip venn å invitere på middag, la han til humoristisk.

Det lever han likevel godt med, han har nemlig ifølge seg selv knapt vært med på et morsommere prosjekt. Det er stor stas å se det ferdige produktet på scenen og skjermen hver lørdag.

Det ligger imidlertid enormt mange timer med arbeid bak. Det er faktisk halvannet år siden de første skissene ble laget. Kostymene i seg selv har tatt et år å lage.

LUR: dagbladets reporter spurte Anne Rimmen om Maskorama for flere uker siden. Slik lurte hun seg unna. Reporter: Anniken Aronsen. Foto: Kine Falch / Dagbladet TV / Rød Løper. Vis mer

- Først fikk deltakerne velge hvilke karakterer de likte best ut fra en hemmelig skissebok med masse ideer. Så fikk de komme med innspill, også er det opp til meg å bedømme om det er bra eller ikke. Vi finner en balanse, også legger vi inn små hint om personen bak, men også små avledninger i kostymet, forklarte Nordström.

«MASKORAMA»: Det er ikke bare i Norge «Maskorama» er populært. Video: Ingebjørg Iversen / Se og Hør Vis mer

I tillegg skal kostymene være mulige å opptre i, samt at de ikke skal falle fra hverandre.

- Det er veldig mye teknisk og praktisk som skal funke. Det skal tas av og på, også skal man helst kunne puste, samt se noe. Man mister alle sansene når man blir innestengt i et trangt kostyme, og disse skal kunne danse og opptre, sa kostymedesigneren.

LES OGSÅ: - Vil skilles etter dette

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer