Selda Ekiz og «Alle mot 1»:

Forklarer fraværet

Youtuber og programleder Victor Sotberg skal vikariere for Selda Ekiz i «Alle mot 1» også på lørdag.

MÅ HA VIKAR: Programleder Selda Ekiz blir heller ikke å se i lørdagens «Alle mot 1». Foto: NRK
MÅ HA VIKAR: Programleder Selda Ekiz blir heller ikke å se i lørdagens «Alle mot 1». Foto: NRK Vis mer
Publisert

Mange seere stusset da programleder Selda Ekiz (36) glimret med sitt fravær i lørdagens «Alle mot 1», NRK-programmet der én person konkurrerer mot hele Norge i å tippe utfallet fra 36-åringens mildt sagt oppsiktsvekkende eksperimenter.

I stedet var det Victor Sotberg (29) som loset seerne gjennom de ulike programpostene.

Kommunikasjonsansvarlig i NRK, Helene Amlie, skriver i en uttalelse til Se og Hør at Ekiz sitt fravær fra «Alle mot 1» skyldes sykdom i nærmeste familie.

- Alt er bra med Selda, men på grunn av sykdom i nærmeste familie kommer Victor til være programleder også kommende lørdag. Selda håper på å være tilbake så snart som mulig, skriver Amlie til Se og Hør.

AVSLØRER: I denne ukens episode av «Sofa» ser Martine Lunde og kjæresten Aleksander Sæterstøl på Selda Ekiz som er på Lindmo og snakker om graviditeten. Da avslører Martine at hun ønsker seg tvillinger. Vis mer

-Sa ja med glede

Sotberg har tidligere vært med på flere av programmene som medhjelper, og steppet forrige lørdag inn som vikar for Ekiz. 29-åringen gleder seg til nok en gang å skulle vikariere.

- Jeg trives kjempegodt med gjengen i «Alle mot 1». Jeg har jo vært der før og gjort noen eksperimenter, og også jobbet med Selda før. Da jeg ble spurt om å vikariere sa jeg ja med glede. Jeg koste meg forrige lørdag, men jeg er litt bedre forberedt nå, sier Sotberg til Se og Hør.

STEPPER INN: Victor Sotberg stepper inn for Selda Ekiz for andre gang på lørdag. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB
STEPPER INN: Victor Sotberg stepper inn for Selda Ekiz for andre gang på lørdag. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB Vis mer

Han forteller at da han ble spurt om å vikariere forrige lørdag kom det litt brått på.

- Da jeg ble spurt måtte jeg hoppe raskt inn og det var veldig gøy. Jeg tar utfordringen på strak arm. Men det er deilig å være bedre forberedt til neste sending, sier han.

TUNG TID: Victor Sotberg hadde det ikke lett på skolen. Det åpner han seg om hos «Lindmo». Video: NRK Vis mer

-Er alltid meg selv

På spørsmål fra Se og Hør om Sotberg kjenner på et prestasjonspress, kommer svaret raskt.

- Så klart. Det er et såpass stort konsept som kommer hjem til stuen til mange folk på lørdagskvelden. Men det hjelper at jeg har så god støtte i redaksjonen og jeg føler meg komfortabel sammen med Ole. Jeg trenger ikke å tenke på at jeg er nervøs, men at jeg har det gøy, sier Sotberg.

-Hvordan skal du sette ditt eget preg på sendingen?

-Som jeg egentlig gjør i alt jeg er med på, så går jeg inn i sendinga med respekt for konseptet, men jeg er alltid meg selv uansett. Jeg er veldig sikker på meg selv, og jeg kommer som jeg er, sier han.

FIKK HAT: Victor Sotberg har vært stor på YouTube siden 2015, men populariteten har også sine baksider. Video: Kine Falch / Reporter: Henriette Eilertsen Vis mer

Avslørte graviditet på Instagram

I desember avslørte Ekiz at hun og kjæresten, Alf Martin Kollen, venter sitt første barn sammen. Det gjorde hun til et bilde av seg selv på Instagram, hvor hun skrev følgende:

«Okej, jeg smiler her, men i det siste har jeg vært mer sinna enn vanlig. Men det er visst ikke så rart, jeg er for tiden 1.5 tyrker. Og 0.5 Østfolding. En spennende miks, men jeg elsker jo eksperimenter».

Amlie skriver i uttalelsen at utgangspunktet til Ekiz er å være programleder for «Alle mot 1» hele denne sesongen.

SJOKK: Influencer Lainey Marie avslører på sin YouTube-kanal at hun er gravid - og mye lengre på vei enn hun trodde. Video: Laineymariebeauty / Youtube Vis mer

Prosjektredaktør i NRK for «Alle mot 1», Jan Egil Ådland, sier til Se og Hør at Sotberg kan steppe inn på kort varsel, hvis det blir behov for det.

- Selda er innstilt på å fullføre sesongen, men det er en trygghet i at Victor er med. Han er også med i en del av eksperimentene til Selda. De episodene der han ikke er med, så er han tilgjengelig for oss dersom det skulle oppstå en situasjon.

Ådland beskriver Sotberg som «en veldig flink og fin fyr å jobbe med».

- Han er populær, særlig i en yngre målgruppe. Han har også gjort mye i «FlippKlipp» på NRK som er i samme gate som «Alle mot 1», sier Ådland.

LES OGSÅ: - Gruet meg til å fortelle at jeg var gravid

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer