Jay-Z:

Forklarer endelig datterens navn

- Hun skulle jo egentlig hete Brooklyn.

AVSLØRING: Det er ikke uten grunn at datteren heter akkurat Blue Ivy. Foto: NTB
AVSLØRING: Det er ikke uten grunn at datteren heter akkurat Blue Ivy. Foto: NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Den amerikanske rapperen Shawn Corey Carter, bedre kjent som Jay- Z, gjestet nylig CBS News morgenprogram.

Formålet med intervjuet var i utgangspunktet å snakke om lanseringen av «The Book of HOV» - en utstilling som har i oppgave å feire livet og karrieren til den suksessrike rapperen.

Men i løpet av intervjuet endret samtalen brått kurs da journalist Gayle King ble vel så opptatt av navnet til rapperens eldste datter, Blue Ivy Carter (11). Som han for øvrig har sammen med selveste Beyonce.

@cbsmornings JAY-Z shares the inspiration behind daughter Blue Ivy’s name. #jayz #beyonce #blueivy #blueivycarter ♬ original sound - CBS Mornings

Heldigvis for KK-redaksjonen, si! Vi er jo over gjennomsnittet interessert i det meste av navneverdens innfallsvinkler. Blant annet har vi tidligere gravd frem de mest populære navnene i ditt fylke, de minst brukte navnene i Norge og ikke minst navnet som kan forsvinne.

Vi kan vel derfor skrive under på at det aldri skader med en god navnehistorie fra to verdenskjente stjerner som selveste Queen B og Jay-Z.

Hertugen av Huéscar ga datteren overraskende navn. Bilder: NTB. Reporter: Caroline Vagle. Video: Se og hør Vis mer

En helt spesiell grunn

«Hvordan fikk egentlig Blue navnet sitt?» spør programlederen nysgjerrig.

«Hun skulle jo egentlig hete Brooklyn», svarer rapperen kjapt.

«For ryktene sier at hun fikk navnet Blue fordi blå er din favorittfarge, men jeg aner ikke om det stemmer?» fortsetter King.

MOR OG DATTER: Beyoncé og eldstedatteren Blue Ivy tok en liten selfie under en basketballkamp i Los Angeles for noen år siden. Foto: NTB
MOR OG DATTER: Beyoncé og eldstedatteren Blue Ivy tok en liten selfie under en basketballkamp i Los Angeles for noen år siden. Foto: NTB Vis mer

Jay-Z smiler godt og sier at han skulle ønske historien var så enkel. Ja, blå er favorittfargen hans, men årsaken til at de falt på akkurat Blue Ivy er en helt annen. Han forklarer:

Navnet Brooklyn var enstemmig vedtatt fra begge parter allerede fra tidlig i svangerskapet. Men så ble det brått endring i planene da paret begynte å gå på ultralyd og fikk med seg små bilder av det kommende tilskuddet hjem.

- Det er jo så bittelite, sier Jay-Z og viser størrelsen med fingrene. På størrelse med et blåbær. Så da fikk hun jo akkurat det kallenavnet, da. «The little blueberry».

Linni Meister gjestet Motepolitiet Live med Jan Thomas og begge kan røpe deres sanne navn. Video: Jenny Emilie Aas/Håvard Bjørnerem/Dennis Appelong/Se og Hør. Vis mer

Han forteller videre at de kalte henne dette gjennom ni måneder, så da hun endelig kom til verden føltes det helt unaturlig for dem at hun plutselig skulle hete noe annet.

Så da fjernet de bare «berry», og holdt på Blue.

Og vips, så var det skrevet i stein!

Tre barn sammen

Siden Blue Ivy ble født i 2012 har stjerneparet fått to barn til. I juli 2017 kom nemlig tvillingene Sir og Rumi, og ett år senere delte Beyonce de første bildene av tvillingparet - som naturligvis rørte en hel verden.

Mange mente at lille Rumi var som snytt ut av nesen på storesøster Blue Ivy.

På snakk om barn floererer det for øvrig stadig rykter om at paret skal få et barn nummer fire. Fans mener nemlig det ville vært naturlig ettersom tallet 4 betyr mye for dem.

Tete Lidbom avslører at han ikke alltid har hett akkurat det. Video: Rød Løper. Reporter: Jenny Emilie Aas. Vis mer

Beyoncé ble nemlig født 4. september 1981, Jay-Z har bursdag 4. desember og ekteparet giftet seg 4. april 2008. Beyoncés fjerde studioalbum heter «4», og i Blue Ivys navn skjuler det seg faktisk et firetall - IV i Ivy utgjør nemlig romertallet fire.

Men, dette er jo selvfølgelig bare spekulasjoner.

Denne saken ble først publisert på KK.no

LES OGSÅ: Ukjent «navnestrid»: Satte ned foten