Raylee og MGP-finalen 2021

Forklarer det spesielle navnet

MGP-aktuelle Raylee Charlotte Kristiansen åpner seg om privatlivet - og navnebytter.

MGP-KLAR: Lørdag deltar Raylee Charlotte Kristiansen i årets finale av Melodi Grand Prix. Foto: Espen Solli / Se og Hør
MGP-KLAR: Lørdag deltar Raylee Charlotte Kristiansen i årets finale av Melodi Grand Prix. Foto: Espen Solli / Se og Hør Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Raylee Charlotte Kristiansen (23) fra Tromøya utenfor Arendal har drømt om en artist-karriere helt siden hun underholdt vennene sine i barnehagen.

Nå krysser kjæresten Glenn Rune Olsen (35) fra Froland fingrene for at det er noe i ordtaket om at alle gode ting er tre, slik at hans talentfulle samboer - danser og sanger Raylee - blir den som får representere Norge i den internasjonale finalen av årets Melodi Grand Prix.

«Raylee» gleder seg til lørdagens MGP finale og er klar for å erobre verden. Vis mer

Går for gull

Raylee på sin side elsker MGP og alt som hører med i verdens største musikk-konkurranse. Hun har vært med i de norske finalene både i 2015 og i 2020 med melodiene «Louder» og «Wild».

Med årets «Hero» satser hun alt for at tredje forsøk vil føre henne helt til topps og videre til den europeiske finalen i Rotterdam i Nederland.

- Nå går jeg for gull, sier hun optimistisk.

MGP-AKTUELL: Raylee Charlotte Kristiansen er en av artistene som skal delta under finalen av Melodi Grand Prix lørdag 20. februar. Foto: Ole Berg-Rusten / NTB
MGP-AKTUELL: Raylee Charlotte Kristiansen er en av artistene som skal delta under finalen av Melodi Grand Prix lørdag 20. februar. Foto: Ole Berg-Rusten / NTB Vis mer

- Jeg synger som en dronning når jeg står rett opp og ned, men det er mye morsommere å gjennomføre en opptreden hvor jeg føler at jeg sprer energi og glede. Det var en drøm som gikk i oppfyllelse da jeg fikk lov til å gjennomføre dusj-scenen jeg ønsket meg. I fjor fikk jeg nemlig ikke lov til å lage et show med vann.

Beyoncé

23-åringen nevner ofte og gjerne at amerikanske Beyoncé er hennes store helt og forbilde. Ofte er det som om Raylee har hennes drømmer i hodet sitt når hun tenker på tekster til neste melodi - eller opptreden.

- BETYR MYE: Norges mest strømmede artist i 2020, Tix, fremførte sin finalelåt under den første delfinalen i Melodi Grand Prix. Video: NRK Vis mer

- Alt hun gjør er fantastisk. Hun får hjelp av de beste folka i verden. Det er lov å drømme stort, sier Raylee.

Hun bruker mye tid på å trene og på å holde seg i form. I år har hun for første gang også tatt seg tid til å bruke en vokal-coach for å synge enda bedre.

- Endelig er Raylee som produkt og fullkommen artist i ferd med å komme skikkelig frem. Nå strømmer det på med gode låtskrivere og gode ideer for sceneshow, sier Glenn Rune, som gjerne inspirerer kjæresten til å yte sitt beste.

- Han er en mann som ser potensialet av hva jeg kan klare, og han er flink til å pushe meg. Men han er også den som gjør meg glad, og som får meg til å le. Mye!

KJÆRESTER: Raylee Charlotte Kristiansen er med i MGP 2021. Her er hun sammen med kjæreste og samboer Glenn Rune Olsen. Begge trener CrossFit. Foto: Privat
KJÆRESTER: Raylee Charlotte Kristiansen er med i MGP 2021. Her er hun sammen med kjæreste og samboer Glenn Rune Olsen. Begge trener CrossFit. Foto: Privat Vis mer

Traff kjæresten på Instagram

Hun deler gjerne historien om hvordan hun møtte han som er kjæresten hennes i dag. Det skjedde en sommerdag i 2018.

– Jeg fikk en melding på Instagram hvor det sto: «Vil du bli med på en holme og bade?»

Hun visste hvem Glenn Rune var ettersom han hadde bodd i samme nabolag. Han hadde også likt mange av bildene hun delte på Instagram. Derfor var hennes første tanke da hun leste meldingen at det alltid er bra med nye venner.

- Jeg oppdaget fort at jeg likte ham veldig godt!

- Jeg vil vel si at jeg jaktet på deg, repliserer Glenn Rune, lykkelig over at forholdet utviklet seg så fort i positiv retning.

DUO: Raylee og kjæresten Glenn er mye sammen på treningssenteret der begge arbeider. Foto: Espen Solli / Se og Hør
DUO: Raylee og kjæresten Glenn er mye sammen på treningssenteret der begge arbeider. Foto: Espen Solli / Se og Hør Vis mer

- Vi er veldig mye sammen. Raylee jobber også på treningssenteret mitt, hvor hun gjør alt fra å jobbe i resepsjonen til toalett-vask. Måten hun tar imot nye kunder på og får dem til å føle seg hjemme på er bare helt fantastisk.

Barnestjerne

Til tross for sin unge alder er Raylee for lengst en svært scenevant artist. Hun var barnestjernen «Lotta», som lokalavisene hjemme i Arendal fremdeles omtaler som gullstrupen fra Tromøya.

Ti år gammel vant hun i 2008 en stor musikkonkurranse og penger nok til å gi ut platen «Min egen stil». I 2011 fikk hun hovedrollen som Annie i en oppsetning av musikalen på Chateu Neuf i Oslo.

BARNESTJERNE: Raylee Charlotte Kristiansen fra Arendal spilte hovedrollen som Annie på Chateu Neuf i 2011. Foto: Privat
BARNESTJERNE: Raylee Charlotte Kristiansen fra Arendal spilte hovedrollen som Annie på Chateu Neuf i 2011. Foto: Privat Vis mer

- Jeg er heldig som har foreldre som har støttet meg i alt jeg har gjort. På den tiden var jeg jo bare et barn som måtte kjøres frem og tilbake mellom Arendal og Oslo for å være med på prøver og forestillinger, sier Raylee, som er nært knyttet til foreldrene Veronika (45) og Kjell Johnny Kristiansen (50).

- De støttet meg også da jeg som 17-åring sluttet på skolen for å konsentrere meg helt om å være med i «Stjernekamp» i 2014. Jeg elsket skolen, men innså at det ble for krevende i tillegg.

Artistnavnet

Historien om hvorfor hun valgte «Lotta» som sitt første artistnavn skyldes at hun er døpt Charlotte.

- Det var et navn jeg aldri klarte å uttale da jeg var liten. Derfor ble det Lotta, som vennene mine fremdeles kaller meg. En periode gadd jeg ikke engang svare hvis noen ropte på Charlotte. Jeg het Lotta.

STJERNE: Raylee har vært lenge i rampelyset. Her er hun avbildet under finalen av Melodi Grand Prix i 2015. Foto: Tor Lindseth / Se og Hør
STJERNE: Raylee har vært lenge i rampelyset. Her er hun avbildet under finalen av Melodi Grand Prix i 2015. Foto: Tor Lindseth / Se og Hør Vis mer

Da lille «Lotta» ble større fikk hun beskjed om at hennes nye artistnavn var «Charley», og at hun måtte bruke sko med høye hæler for å nå et mer voksent publikum.

- Den perioden er jeg ferdig med. «Charley» ble aldri meg, eller noe jeg fikk et personlig forhold til. Det var noe andre hadde bestemt for meg, sier Tromøyjenta.

Pappas prinsesse

Artistnavnet Raylee er derimot hennes eget, og det tredje i rekken.

- Det var pappas forslag. Jeg var 17 år gammel, og vi snakket om at jeg måtte ha et internasjonalt navn. Det minnet meg om amerikansk slang, et ordentlig amerikansk jentenavn. Han er en viktig person i livet mitt, og jeg likte forslaget hans enda bedre da han påsto at det var et navn for en prinsesse.

FAMILIEN: Veronika og Kjell Johnny Kristiansen har et nært og godt forhold til sine to døtre Raylee Charlotte (t.h) og Caroline. De to døtrene deres snakker sammen hver eneste dag, og det er Caroline som lager storesøsters sceneantrekk. Foto: Privat
FAMILIEN: Veronika og Kjell Johnny Kristiansen har et nært og godt forhold til sine to døtre Raylee Charlotte (t.h) og Caroline. De to døtrene deres snakker sammen hver eneste dag, og det er Caroline som lager storesøsters sceneantrekk. Foto: Privat Vis mer

Lillesøster Caroline Kristiansen (20) omtaler Raylee gjerne som sin beste venn, høyre hånd og et musikkgeni uten like.

Det er faktisk Caroline som lager klærne storesøsteren bruker på scenen, men strenge karanteneregler gjør at hun ikke får være fysisk til stede under årets MGP-finale. Hun er for tiden elev ved den berømte Paul McCartney-skolen i England.

MELODI GRAND PRIX: Didrik Solli-Tangen overlater den engelske rettskrivingen til lillebroren Emil etter at han ble gjort narr av i 2010. Video: Bjørn Langsem. Reporter: Marie Røssland Vis mer

- Vi prater sammen hver eneste kveld. For selv om hun er yngre enn meg, føler jeg ofte at hun er storesøsteren min, sier Raylee.

Reality-nei

Som kjendiser flest, har også Raylee fått tilbud om å delta i ulike reality-show. Men hun har aldri falt for fristelsen, selv om det kanskje ville gitt voksenkarrieren hennes en rakettstart.

GOD PÅ PARKETTEN: I 2016 havnet Raylee og dansepartner Alexander Svanberg på tredjeplass i «Skal vi danse». Foto: Tor Lindseth/ Se og Hør
GOD PÅ PARKETTEN: I 2016 havnet Raylee og dansepartner Alexander Svanberg på tredjeplass i «Skal vi danse». Foto: Tor Lindseth/ Se og Hør Vis mer

- Jeg sa ja til å være med i «Skal vi danse». Jeg vurderte nøye om dette ville være for mye av «ikke-artisten» Raylee, og var lenge på vippepinnen. Men ettersom jeg elsker dans, og har danset siden jeg var liten, konkluderte jeg med at dansing er en stor del av den jeg vil være. Og jeg er fortsatt litt irritert over at jeg ikke vant.

- Det skjønner jeg godt, sier Glenn Rune.

- Du må jo være en av de flinkeste danserne i Norge! legger han stolt til.

GULLPLATE: Mange husker Raylee for den lange fletten - og melodien «Wild» som hun fremførte i MGP-finalen i Trondheim i 2020. Låten er snart streamet 6 millioner ganger, nok til å sikre henne den første gullplaten. Foto: ANdreas Fadum/ Se og Hør
GULLPLATE: Mange husker Raylee for den lange fletten - og melodien «Wild» som hun fremførte i MGP-finalen i Trondheim i 2020. Låten er snart streamet 6 millioner ganger, nok til å sikre henne den første gullplaten. Foto: ANdreas Fadum/ Se og Hør Vis mer

Unngår alkohol

Raylee elsker å bruke tid på fansen, og hun ønsker å være et forbilde. Blant annet ved å være åpen om at hun aldri drikker alkohol, eller har følt noe press om å drikke.

- Alt handler om valg og prioritering. Musikken har alltid vært det viktigste i livet mitt, så jeg bestemte meg tidlig for at jeg aldri skulle være fyllesyk og ikke orke, forklarer hun, og legger til:

- Tiden min er rett og slett for verdifull til at jeg kan sløse den bort. Jeg elsker folk, og jeg elsker barn. Det å se gleden musikken min gir dem gir også meg mye. Men akkurat denne helgen håper jeg musikken min gleder mange, og at de benytter muligheten for å stemme på meg. Jeg vil så fryktelig gjerne vinne, sier Raylee.

LES OGSÅ: Var livredd dommen

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer