Gwyneth Paltrow:

Forklarer bakgrunnen for vagina-duftlyset

Gwyneth Paltrow forteller hvordan hun kom opp med den oppsiktsvekkende ideen.

AVSLØRER: Gwyneth Paltrows vagina-duftlys ble utsolgt på rekordtid. Nå avslører hun hvordan hun kom opp med ideen om lyset. Foto: NTB Scanpix
AVSLØRER: Gwyneth Paltrows vagina-duftlys ble utsolgt på rekordtid. Nå avslører hun hvordan hun kom opp med ideen om lyset. Foto: NTB Scanpix Vis mer
Publisert

Tidligere denne måneden skapte den frittalende skuespilleren Gwyneth Paltrow (47) overskrifter internasjonalt, etter at hun la ut lys med duft av vagina for salg i nettbutikken til livsstilbloggen Goop.

Parfymemaker Douglas Little sto bak den noe uvanlige duften til lyset, som er produsert av Heretic, og det var ingen tvil om at duftlyset slo an blant fansen. På rekordtid ble det ifølge flere utenlandske medier utsolgt, men etter planen skal det være mulig å få tak i lyset når lageret fylles igjen.

PASSENDE PYNT: Gwyneth Paltrow foran en vagina-inspirert blomstervegg i forbindelse med en visning av den kontroversielle serien «The Goop Lab» i Los Angeles. Foto: Rachel Murray/ Getty Images/ AFP/ NTB scanpix
PASSENDE PYNT: Gwyneth Paltrow foran en vagina-inspirert blomstervegg i forbindelse med en visning av den kontroversielle serien «The Goop Lab» i Los Angeles. Foto: Rachel Murray/ Getty Images/ AFP/ NTB scanpix Vis mer

Selv om vagina-duftlyset gikk viralt, har det vært delte meninger om valg av duft. Nå forklarer imidlertid Paltrow bakgrunnen for duftvalget.

FØRSTE GLIMT: Her er første glimt av Gwyneth Paltrows omstridte Netflix-serie «The Goop Lab». Video: Netflix Vis mer

- Vokst opp med skam

I et intervju med komiker og programleder Seth Meyers (46) i talkshowet «Late Night with Seth Meyers», spøkte skuespilleren om at hun var høy da hun kom opp med ideen, før hun raskt skal ha blitt mer seriøs. Det skriver Huffington Post.

- Vi syntes det var veldig morsomt, men også litt punk-rock, sier hun.

Samtidig påpeker den 47 år gamle Oscar-vinneren at det var en viktig detalj som gjorde at hun gjennomførte og lagde duftlyset.

- Jeg tror at kvinner, mange av oss, har vokst opp med en grad av skam rundt sin egen kropp. Så dette er på en måte et radikalt lys for oss alle der ute, fortsetter hun.

Som nevnt selges lyset i Goops nettbutikk, hvor følgende ord beskriver produktet:

«Med en morsom, nydelig, sexy og vakker, uventa lukt, er dette duftlyset laget med geranium, sitrus-bergamott og sedertre, sammensatt med damaskrose og abelmoskfrø for å sette oss i en tanke av fantasi, forførelse - og en sofistikert varme».

Duftlyset, som har fått navnet «Dette lukter som vaginaen min», koster 75 amerikanske dollar, noe som tilsvarer rundt 666 norske kroner.

Brannskader

Paltrow er kjent for å skape overskrifter, så da hun gjorde det denne gangen, var det langt fra første gang. Tidligere har hun blant annet fått hard medfart etter at hun oppfordret kvinner til å dampe vaginaen sin, spesielt etter at det ble kjent at en kvinne hadde pådratt seg brannskader etter behandlingen.

- Første gang jeg prøvde vaginadamping, tenkte jeg: «Dette er sykt». (...) Men på slutten tenkte jeg: «Dette er så flott». Så begynte jeg å undersøke, og det har vært i koreansk medisin i tusenvis av år, og det er ekte helsefordeler, uttalte 47-åringen til The Cut da hun oppfordret til dampingen.

Flere eksperter frarådet raskt behandlingen, men det ser altså ikke ut til å påvirke skuespillerens iver til å komme med ulike tips til kvinner.

«EMMY AWARDS»: Gwyneth Paltrow får høre det på Twitter etter at hun gikk over scenen under «Emmy»-utdelingen. Video: Fox. Vis mer

LES OGSÅ: Setter fyr på nettet med gravidutsagn

Vi bryr oss om ditt personvern

seher er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer