Selda Ekiz:

Forklarer babynavnet

Forrige uke ble programlederen mamma for første gang.

BLE MAMMA: Selda Ekiz og samboeren Alf ble foreldre forrige uke. Nå røper de hva barnet skal hete. Foto: Privat
BLE MAMMA: Selda Ekiz og samboeren Alf ble foreldre forrige uke. Nå røper de hva barnet skal hete. Foto: Privat Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

For en drøy uke siden kunne NRK-programleder Selda Ekiz (36) avsløre at hun og samboeren Alf Martin Evensen hadde blitt foreldre for første gang.

Den gledelige nyheten delte hun selv på Instagrams historiefunksjon, der hun skrev «Jeg visste ikke at jeg hadde en greie for å lukte på nakker jeg har laget», til et bilde av den nyfødte babyens nakke.

Overfor Se og Hør fortalte den nybakte moren følgende:

- Det er helt uvirkelig å endelig møte babyen jeg har ruget på så lenge. Og det føles helt riktig å bli mamma til personen som kom frem til verden natt til søndag. De dyktige menneskene på Ahus og ikke minst Alf har gjort det til en kjempefin opplevelse fra start til slutt, sa hun forrige uke.

Nå, i et rykende ferskt innlegg på Instagram, avslører den nybakte moren datterens navn for første gang, samt skriver om hvordan den siste uken og fødselsopplevelsen har vært.

BLITT FORELDRE: Ronny Brede Aase og Tuva Fellman er stolte foreldre, men den første tidaen med baby er ikke like rosenrødt som alle skal ha det til, ifølge dem. Video: «Lindmo», NRK Vis mer

Avslører datterens navn

Programlederen skriver at det er en slags takketale, fordi hun føler at hun har vunnet noe stort. Innlegget deles med et bilde av datterens føtter. Datteren har fått navnet Laleh.

«Endelig er føttene til Laleh på internett. Datteren vår er verdens søteste baby og jeg har aldri kjent på en stolthet som den jeg føler når jeg ser på henne», innleder hun innlegget.

Videre skriver hun at å bli mamma er det råeste hun noensinne har gjort, til tross for at hun både har satt fyr på seg selv, kjørt «hjemmemekka» tandemsykkel i nedoverbakke og rast gjennom en vegg med pappesker.

«Jeg visste ikke at denne følelsen eksisterte en gang. Hun har fått en persisk variant av det tyrkiske navnet Lale, som betyr tulipan. Inspirert av den svensk-iranske artisten Laleh».

FAMILIE: Kristin og Dennis lettet på sløret om videre familieplaner. Reporter: Thea Hope/ Rød Løper Vis mer

Takker samboeren

Hun retter en spesiell takk mot jordmødrene som har hjulpet henne gjennom fødselen, samt de som jobber på barselavdelinga. 36-åringen takker også samboeren Alf.

«Og jeg har ikke bare fått verdens fineste baby, men også kjæreste 2.0. Alf er min klippe og var en champ under fødselen som heiet på meg, støttet meg både fysisk og psykisk; for han matet meg, klappet meg på kinnet mitt og pustet med meg. Han skjulte bekymringene sine for at jeg ikke skulle bli ekstra redd og så visern seg å være verdens beste pappa! Hadde aldri klart det uten deg».

Avslutningsvis skriver Ekiz at hun heldigvis ikke fødte alene, som en del av emnkeknaggen «Jeg føder ikke alene». Den ble startet for at kvinner skulle få ha med seg partneren sin på fødestua, til tross for smitteverntiltak.

PUNGET UT: Reality-profilen Henrik Elvejord Borg og hans svenske forlovede, Lisa Anckarman, har tatt forholdet nok et steg videre. Video: Rød Løper Vis mer

Bygger hus

At «Alle mot 1»-programlederen skulle bli mamma ble først avslørt i desember. Den gang la ikke Ekiz skjul på at hun og samboeren var spente på fremtiden.

«Jeg kan bekrefte at jeg er gravid, og det er veldig spennende og samtidig skummelt. Så krysser vi fingrene for at alt går bra», skrev 36-åringen i en SMS til Se og Hør den gang.

Det var i september 2019 Ekiz bekreftet at hun hadde funnet lykken med Alf Martin Kollen Evensen. I oktober i fjor kunne hun også røpe på Instagram at de skulle bygge hus sammen.

«Vi har kjøpt hus sammen. Og det eksisterer ikke på ekte engang. Så nå skal vi velge farger, fliser og ikke minst stikkontaktplasseringer. Jeg sikler bare av tanken», skrev 36-åringen til et bilde av de to med prospektet.

AVSLØRER: I en tidligere episode av «Sofa» så Martine Lunde og kjæresten Aleksander Sæterstøl på Selda Ekiz som var på Lindmo og snakket om graviditeten. Da avslørte Martine at hun ønsker seg tvillinger. Vis mer

Den kjente programlederen har i flere år ledet en rekke kjente NRK-programmer som «Newton», «Anno» og «Klassequizen» - og slik etablert seg som en populær tv-profil.

LES OGSÅ: Åpner opp om gravid-sjokket

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer