«The Hills»:

Forholdsbløff, økonomisk katastrofe og mistrivsel i rampelyset: Slik gikk det med «The Hills»-stjernene

Det er ti år siden serien så dagens lys. 

VAR SUPERSTJERNER: Jentene i «The Hills» var i en periode noen av USAs heiteste realitystjerner. Det har gått noen år siden serien gikk av skjermen, og mye har skjedd i jentenes private liv. Fra venstre ser vi Lauren Conrad, alias «L.C», Audrina Patridge og Whitney Port. Foto: AP Photo/Matt Sayles, NTB scanpix
VAR SUPERSTJERNER: Jentene i «The Hills» var i en periode noen av USAs heiteste realitystjerner. Det har gått noen år siden serien gikk av skjermen, og mye har skjedd i jentenes private liv. Fra venstre ser vi Lauren Conrad, alias «L.C», Audrina Patridge og Whitney Port. Foto: AP Photo/Matt Sayles, NTB scanpix Vis mer
Publisert

For ti år siden, i 2006, rullet første episode av den populære MTV-serien «The Hills» over skjermen i USA. Den kom fort hit til lands, der den ble vist på musikkvideokanalens norske utgave.

Serien var en videreføring av serier som «Laguna Beach», og fulgte tenåringsjenter i Los Angeles som prøvde å finne ut av livets store og små spørsmål.

Vi ble kjent med Lauren Conrad, Heidi Montag, Audrina Patridge og Whitney Port, som alle med forskjellige livsløp ga oss innsikt om hvordan det var å være ungdom i 2006. Serien fikk imidlertid flere ganger kritikk for å ikke avsløre om gjengen spilte etter manus eller om den var dokumentarisk.

«The Hills» fikk totalt seks sesonger, og har fokusert på nærmere 15 hovedpersoner gjennom dem. Drama, festing, plastisk kirurgi og guttetrøbbel var bare noe av det den bød på.

Slik gikk det med stjernene fra skandaleserien.

Ble suksessforfatter og avslørte forholdsbløff

30 år gamle Lauren Conrad var kanskje tv-seriens aller største stjerne. Det var hun kamerateamet fokuserte på, og seriens utfoldet seg ofte spesifikt rundt hennes liv.

Conrad var også med i forløperen «Laguna Beach», og første episode av «The Hills» handler om starten på hennes nye liv i Los Angeles.

Artikkelen fortsetter under bildet.

VAR BESTEVENNER: Heidi Montag og Lauren Conrad var romkamerater og gode venner i de første sesongene av «The Hills». Nå har duoen brutt det meste av kontakten. Montag har blant annet tidligere anklaget Conrad for å ha ødelagt livet hennes. Foto: NTB scanpix
VAR BESTEVENNER: Heidi Montag og Lauren Conrad var romkamerater og gode venner i de første sesongene av «The Hills». Nå har duoen brutt det meste av kontakten. Montag har blant annet tidligere anklaget Conrad for å ha ødelagt livet hennes. Foto: NTB scanpix Vis mer

I fem og en halv sesong ble hvert stort øyeblikk i livet hennes gjort tilgjengelig for millioner av tv-seere verden over. Hun valgte imidlertid å trekke seg midt i den femte sesongen, og var bare med som gjest i den sjette og siste.

Selv om hun har trukket seg tilbake fra rampelyset etter exiten, har 30-åringen brukt oppmerksomheten til det positive. Hun har skrevet flere romaner rettet mot unge voksne, som har gjorde stor suksess. Til daglig jobber hun derimot innen mote og skjønnhet.

Tv-stjerna var aldri seriens største dramadronning, og holdt seg ofte i bakgrunnen da kattene mjauet som høyest. Hun var heller aldri den med mest guttetrøbbel i serien. Hun har derimot avslørt en stor bløff etter at kameraene ble skrudd av.

Conrad og Brody Jenner, som for øvrig er sønnen til Kardashian-stjerna Caitlyn Jenner, var i serien et par. Slik var det imidlertid ikke i virkeligheten.

BYTTET YRKE: Lauren Conrad forsvant fra «The Hills», og har de siste åra gjort stor suksess som forfatter. Foto: NTB scanpix 
BYTTET YRKE: Lauren Conrad forsvant fra «The Hills», og har de siste åra gjort stor suksess som forfatter. Foto: NTB scanpix  Vis mer

- Lauren og jeg datet aldri. Vi har alltid bare vært venner, sa Jenner i sin podcast «The Brody Jenner Podcast with Dr. Mike Dow».

- Vi jobbet sammen på «The Hills» og ble nødt til å late som om vi var kjærester, men det var vi ikke, forklarer han om programmet som ga seg ut for å være et realityshow.

I etterkant giftet hun seg relativt raskt.

Conrad og William Tell ble introdusert gjennom felles venner, og møttes for første gang under en blind date på selveste Valentinesdagen i 2012.

Stevnemøtet var tilsynelatende vellykket for to år senere var paret blitt herr og fru Tell. Conrad og Tell forlovet seg høsten 2013.

Gikk galt for superparet

En annen tydelig skikkelse fra serien, som nærmest har fått kultstatus og lever videre i form av memer på verdensveven, er Heidi Montag (30).

I «The Hills» fikk vi vårt første møte med henne som Lauren Conrads romkamerat. Den tilsynelatende uskyldige stjerna, som egentlig var fra Colorado, ble imidlertid raskt forandret av Los Angeles.

Det ble mye gutter og mange fester for blondinen, før hun til slutt fant Spencer Pratt (33). Paret ble superpopulært, og fikk kallenavnet «Spendi» av fansen.

Saken fortsetter under bildet.

VAR SUPERSTJERNER: Heidi Montag og Spencer Pratt har tidligere uttalt at de var midten av 2000-tallets «The Kardashians». De har imidlertid ikke holdt på kjendisstatusen, og er nå blakke. Foto: AP Photo/Matt Sayles, NTB scanpix
VAR SUPERSTJERNER: Heidi Montag og Spencer Pratt har tidligere uttalt at de var midten av 2000-tallets «The Kardashians». De har imidlertid ikke holdt på kjendisstatusen, og er nå blakke. Foto: AP Photo/Matt Sayles, NTB scanpix Vis mer

For ekteparet Montag-Pratts vedkommende rant pengene inn, og de har tidligere erkjent at pengeforbruket var skyhøyt.

Gjennom «The Hills»-tida blåste de bort 10 millioner dollar, omlag 80 millioner kroner, på luksus.

- Hver gang vi skulle ut å spise, bestilte vi vin til 4000 dollar, har Pratt fortalt til bladet In Touch.

Og ikke nok med det. Da siste episode av «The Hills» var sendt i 2010, brukte Heidi Montag enorme summer på å legge seg under kniven.

På én dag gjennomførte hun hele ti plastiske operasjoner, som innebar korrigering av blant annet haka, nesa, hoftene, øyenbrynene, ryggen og brystene. Resultatet viste hun blant annet fram i Playboy.

Til gjengjeld fikk Montag en god porsjon oppmerksomhet, som både hun og ektemannen nøt godt av. Det skulle likevel gå langt nedover for det tidligere superparet, som nå livnærer seg på deltakelser i andre realityprogrammer.

Nå, ti år etter at «The Hills» hadde premiere, bor ekteparet hjemme hos Pratts foreldre for å slippe husleie. Til nettstedet Entertainment Tonight har tv-profilene fortalt at hverdagen ikke er slik de så for seg.

- Vi var nødt til å starte helt på nytt. Ingen luksusbiler, ingen designerklær, ingen dyre restaurantbesøk, forteller Pratt.

DESIGNER: Whitney Port har blant annet lansert kleskolleksjon for Bik Bok.
DESIGNER: Whitney Port har blant annet lansert kleskolleksjon for Bik Bok. Vis mer

Likte aldri rampelyset

Hører man navnet Whitney Port (31) er neppe «The Hills» det aller første som kommer til deg. Hun var med i de fire første sesongene av serien, men fikk siden sin egen spin-off: «The City».

Port jobbet sammen med Lauren Conrad i Teen Vouge, og hun har siden fulgt motedrømmen til punkt og prikke.

Hun fikk i 2008 jobb hos det anerkjente designmerket til Diane von Fürstenberg, og i «The City» kunne man følge hennes luksuriøse liv. I denne serien ble vi også kjent med Olivia Palermo, som i dag anses som et moteikon.

Selv om hun forteller at hun aldri ble overlevert et manus, har hun tidligere fortalt til Dagbladet FREDAG at MTV snakket til og pirket i alle menneskene rundt henne.

- Jeg ble skikkelig manipulert. Det føkket med hodet mitt og det ble ganske vanskelig etter hvert med alle mind-games. Tingen er at jeg er veldig enkel å ha med å gjøre, det er lite drama-queen over meg, så TV-folket sa alltid «Whitney, kan du i det minste late som om du er litt opprørt over dette?». Men jeg brydde meg jo ikke om småting, fortalte hun.

Hun har også beveget seg inn i modellverdenen, både som forsidepike og som dommer i diverse modellkonkurranser. Det er likevel kanskje hennes egne design man kjenner henne best for her til lands.

I 2011 var hun i Norge for å lansere sin kolleksjon for den norske kjeden Bik Bok. Til Dagbladet fortalte hun da at hun ikke har valgt å være med i tv-serier for å bli berømt.

- For meg handlet ikke «The Hills» om å bli kjent, det var en måte å komme seg inn i bransjen på.

- Det virker som du har trukket deg litt tilbake fra rampelyset?

- Ja, jeg liker det rett og slett ikke, fortalte hun hun.

Port er i dag lykkelig gift med produsenten av «The City», Tim Rosenman, og den 7. november i år feiret de et års bryllupsdag.

Saken fortsetter under.

Holdt seg i samme spor

Audrina Patridge (31) var kjent som venninna til Lauren Conrad og Heidi Montag og for sitt forhold til Justin Bobby Brescia.

Etter serien fortsatte hun med reality, og var i 2010 med i den amerikanske utgaven av «Skal vi danse».

Nå har hun tatt steget inn i modellverdenen, og ser ut til å klare seg svært godt der. Etter «The Hills» har hun også prøvd seg som skuespiller, og var med i filmene «Sorority row» og «Into the blue 2».

Hun fikk også sitt eget realityprogram, som het «Audrina». Her fulgte kameraene Patridge selv, og familien hennes.

Serien gikk imidlertid bare én sesong, på grunn av lav seertall, skriver ABC. Til Hollywood Reporter har hun uttalt at hun ønsker å fortsette som skuespiller

- Alt folk har lurt på om meg får de nå se, sa hun til US Magazine da hun ble stemt ut av dansekonkurransen.

Hun er sammen med BMX-kjører Corey Bohan. De to giftet seg tidligere i november, og har dattera Kirra Max sammen.

BLITT MAMMA: Audrina Patridge har holdt seg i realitysporet siden «The Hills», men har også brukt tida på å pleie forholdet mellom hun og ektemannen. Tidligere i år fikk paret sitt første barn sammen. Foto: NTB scanpix 
BLITT MAMMA: Audrina Patridge har holdt seg i realitysporet siden «The Hills», men har også brukt tida på å pleie forholdet mellom hun og ektemannen. Tidligere i år fikk paret sitt første barn sammen. Foto: NTB scanpix  Vis mer

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer