Prins Harry og prins William:

- Forholdet kan ikke reddes

Det er ingen vei tilbake for brødrene mener forfatter.

KJØLIG: Prins William og prins Harrys forhold er ikke lenger til å redde mener forfatter Omid Scobie. Foto: Yui Mok / WPA / Pool / Shutterstock / NTB
KJØLIG: Prins William og prins Harrys forhold er ikke lenger til å redde mener forfatter Omid Scobie. Foto: Yui Mok / WPA / Pool / Shutterstock / NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Den 28. november kommer den nye boken «Endgame», som er skrevet av den britiske journalisten og forfatteren Omid Scobie.

Det er tidligere godt kjent at forholdet mellom prins Harry (39) og prins William (41), samt resten av den britiske kongefamilien, er svært anspent.

Det har blant annet kommet frem i selvbiografien hans «Spare», Netflix-dokumentarserien «Harry & Meghan» og Oprah-intervjuet i 2021.

Scobies arbeid har i flere år fokusert seg rundt det britiske kongehuset, og boken skal handle om sammenbruddet mellom kongefamilien og svekkelsen av det moderne monarkiet.

Genoveva Casanova bryter tausheten etter utroskapsryktene. Reporter: Caroline Vagle. Video: Se og Hør. Vis mer

Til magasinet People har han uttalt flere meninger om det kjølige forholdet mellom partene.

Ifølge forfatteren har brødrenes relasjon forverret seg, og han mener Harrys selvbiografi var hans siste forsøk på å fortelle familien hvordan han har følt det opp igjennom.

- Tydeligvis har det aldri vært et åpent nok forum for å ha disse samtalene og dele disse følelsene, sier han.

Fredag fikk publikum seg en overraskelse da de så Meghan Markle og Prins Harry på tribunen. Reporter: Celina Morken. Video: Rød Løper / Tiktok. Vis mer

I boken skriver han at familien mer enn noen gang ignorerer sine interne konflikter, da de forsøker å opprettholde folkets tro på at kongefamilien er «nasjonens familie».

Han mener også at prins William har prioritert sin lojalitet til monarkiet og samarbeidet med pressen, for å undergrave lillebroren.

- Jeg snakket med en kilde tidlig i prosessen, og de kalte Harry en avhopper og at det var Williams syn. Dette er er to menn som en gang i tiden var enig i sine syn, men en av dem måtte gå videre for å også beskytte tronen.

Kensington Palace, hvor prins William og hans familie hører til, hadde ingen kommentar da magasinet tok kontakt om disse påstandene.

HARRY-HÅP: Svaret til kong Charles har ført til ytterligere spekulasjoner om forholdet mellom far og sønn. Video: Twitter. Vis mer

Scobie setter spørsmåltegn ved om det var verdt å ofre brødrebåndet, og mener det er for sent å innse dette nå.

Videre skriver han at enkelte i kongehuset mener Harry er en trussel mot tronen,og at det faktum at han nå tenker utenfor kongehusets fire vegger har gjort ham til en fiende.

«Det er ingen vei tilbake», skriver Scobie.

LES OGSÅ: - Ikke mulig å flykte fra

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer