- Forhåpentligvis skal jeg endelig få små pupper

Den brystkreftrammede P4-megga Lise Askvik står endelig fremst i køen for å få undersøkt mulighetene for brystrekonstruksjon.

FEIRET: Lise Askvik og Redar Buskenes var selskrevne gjester da P4-feiret 20-årsjubileum onsdag denne uken. Buskenes skryter hemningsløst av sin gode venninne som har kjempet mot brystkreftsykdommen i to år. Foto: Malini Gaare Bjørnstad
FEIRET: Lise Askvik og Redar Buskenes var selskrevne gjester da P4-feiret 20-årsjubileum onsdag denne uken. Buskenes skryter hemningsløst av sin gode venninne som har kjempet mot brystkreftsykdommen i to år. Foto: Malini Gaare Bjørnstad Vis mer
Publisert
Sist oppdatert
SEOGHØR.NO: Søndag feirer radiokanalen P4 20 år på lufta, og onsdag denne uken ble jubileumet feiret med stor fest i Akersgata i Oslo, hvor kanalen holder til.

På gjestelisten sto både gamle og nye P4-travere, og blant dem var selvfølgelig den selverklærte P4-megga Lise Askvik (44).

Askvik har de siste to årene vært en frontfigur for alle brystkreftrammede kvinner etter sin brystkrefoperasjon høsten 2011, og startet i sin tid Facebook-gruppen «Vi venter fanden meg ikke på ny pupp etter kreft».

Til Seoghør.no forteller den sprudlende 44-åringen at det nå er hennes tur i køen til å få undersøke mulighetene for å rekonstruere brystet som ble fjernet for to år siden:

- Om litt skal jeg se om jeg egner meg for å få ny pupp, eller om jeg blir en enhjørning, og forhåpentligvis skal jeg endelig få små pupper! Jeg føler meg veldig frisk, og har mye energi og overskudd – mer enn før kreften.

Askvik har vært åpen om kreftsykdommen både for familie og venner, men også lytterne hennes har fått tatt del i erfaringene kreftsykdommen har gitt henne.

- Hvorfor har du vært så åpen om sykdommen?

- Jeg har vært åpen om kreftsykdommen i media fordi at det hadde krevd mer energi av meg å holde det hemmelig. Jeg har fått mye støtte og jeg har blitt «heiet gjennom kreften», som jeg liker å si. Selv om det sikkert er flere som ville satt pris på om jeg hadde holdt kjeft. Men det får de meg aldri til å gjøre, sier hun engasjert til Seoghør.no.

- Har du lært noe av kreftsykdommen?

- Jeg har lært etter erfaringene med kreften at døden ikke er en urettferdighet, men en garanti. Jeg verdsetter livet enda mer enn før sykdommen, og livet har aldri vært så gyllent som det er nå. Jeg nyter det intenst.

Askviks venn og tidligere P4-kollega Reidar Buskenes (32), som nå er programleder i «God Morgen Norge», skryter hemningsløst av 44-åringen.

- Har Lise noen gang mistet energien? Nei, sterkere kvinne skal man lete lenge etter. Jeg er sikker på at Lise kommer til å bli 110 år, og jeg pleier å kalle henne Kryptoniten, forteller han til Seoghør.no, mens han tar et godt tak rundt sin gode venninne.

Les mer om P4-festen og se eksklusive bilder av kjendisene i Se og Hør som er i salg tirsdag!Stem på Årets Radionavn og vinn Geneva XS-radio

Du kan stemme frem til 20. september klokka 12.

NRK P3 Radioresepsjonen

NRK P3 Radioresepsjonen

Stem

Stem på Årets Radionavn og vinn Geneva XS-radio

Registrer deg og bli med i trekningen!

Informasjonen du sender inn benyttes kun i denne konkurransen.

Stem på Årets Radionavn og vinn Geneva XS-radio

Takk for din stemme, den er nå registert. Vi trekker vinnere etter 20. september klokka 12!

Stem på Årets Radionavn og vinn Geneva XS-radio

Navn:
Epost:
Mobilnummer:

Du har allerede stemt, prøv igjen i morgen.

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer